» »

Težava z domačim omrežjem- router&Sinope

Težava z domačim omrežjem- router&Sinope

Snohman ::

Zdravo!

Imam manjši problem, in bil zelo hvaležen, če bi me malo usmerili, kako rešiti stvar.

Imam 4Mb povezavo, ki lepo deluje, če recimo priklopim laptopa direktno v modem in je hitrost kar blizu 4Mb glede na speedtest.net.

V hiši pa sta tudi dva namizna računalnika, ki sta na internet povezana preko routerja, saj sta fizično oddaljena od modema. Torej gre povezava takole: omrežje-> modem->kabel v router-> iz routerja naprej do dveh namiznih računalnikov.

Težava je, da imam na namiznih računalnikih glede na speedtest.net samo 1 Mb povezave.

Geslo za dostop v router sem pozabil in ne morem pogledat kaj je notri nastavljeno(nazadnje sem to nastavljal nekaj let nazaj).

Ali je edina rešitev, da zamenjam router za preprost switch ali lahko kaj storim, kar me ne bo stalo nič? Se da nekako ''vdreti'' v router?

Hvala vnaprej.

jan01 ::

Kater router?

Saj res, na začetku posta sem še mislil na to, da moram napisat model in potem pozabil:

Linksys BEFSX41

jan01 ::

EDIT:
DIrektno oba računalnika priklopi na sinope. Logiraj se v sinopa in tam vzpostavi povezavo.... Če hočeš pa kak dober router si pa poglej recimo linksys wrt54gL(+ tomato firmware...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jan01 ()

Se opravičujem, rešil težavo, sem se na net povezal z novim uporabniškim imenom in geslom(sem šel iz Siola na Amis) in hitrost je sedaj OK.

Če pa kdo ve, kako priti v router na kak način, pa bi vseeno bil zelo vesel.

zee ::

V misov router se menda ne mores prijavit. Se pa obicajno na zadnji strani routerja nahaja stikalce/gumb Resest, s katerim zresetiras nastavitve od routerja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetna povezava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
575843 (4814) BK5
»

Hitrost siol interneta

Oddelek: Pomoč in nasveti
165672 (4961) kradljivci
»