» »

Stare Igre - Perci

Stare Igre - Perci

freejack ::

Spet smo na tankem ledu. Stare igre nimajo niti male povezave z warezom, namreč; izdelovalci včasih stare igre (ki so jih umaknili s polic, ter jih ne prodajajo več) ponudijo zastonj, za DLLjat. Strani, kjer lahko takšne stare igre DLLjaš je xy, s tem da se strogo držijo samo tega, kar so zastonj ponudili avtorji igre. Nekaterih prastarih iger avtorji niso ponudili zastonj, zato jih na takšnih straneh tudi nimajo, ali pa jim dodajo opis, da ni na voljo in zakaj. O kakšnih novejših igrah pa na teh straneh ni sledi; niti o kakršnemkoli warezu, če smo že pri tem. Priznam, da nisn tolk prebral celotnega posta na Stare Igre, da bi ugotovil, zakaj je bil zaklenjen, ampak malo prostora za dihat bi pa lahko dali takšnim temam.To ni mišljeno ne kot kritika, ne kot žalitev, itd. Samo za informacijo,.. zaradi tega, ker, kot sem omenil, nisem prebral vseh postov in mogoče obstaja celo dober razlog zakaj je bila tema zaklenjena... :D Prosim, da admin zaklene to temo, drugače bo spet nastala vojna kaj lahko in kaj ne, in spet se bodo pojavili taki, ki bodo odobravali vprašanja ala kjer DLLjam to in to najnovejšo igro ali DivX... 10x
  • zaklenil: PaJo ()

bradek ::

Pozdrav!

Hvala za opozorilo, smo se že prej zmenil s Percijem in Zigggo da naj tista tema ostane zaklenjena kljub mojemu nasprotovanju, samo zato, da ne bi prišlo zopet do nepotrebnih prepirov.

Teme v povezavi z abandonware-om bojo odprte in se jih ne bo zaklepalo (vsaj perci in jaz jih ne bova) ker tukaj ni govora o škodovanju podjetju in odžiranju zaslužka s podpiranjem kopiranja softvera ampak gre za t.i. odslužene igre za katere se tudi podjetja ki so jih spravila vkup, ne zanimajo več. Ker se z njimi ne da več zaslužit. Če bi ta podjetja nasprotovala temu, potem stran kot je http://www.the-underdogs.org ne bi obstajala več. Tako si pa le pridobijo mesto na listi programerjev, ki so spacali igro in jo naredili nesmrtno.
Samo besedo pa naj bi bojda "iznašli" neki računalniški zanesenjaki.
Ali je abandonware ilegalen? Po zakonu je, saj si programerji še vedno lastijo avtorske pravice. Se pa tudi na tem področju dogajajo spremembe. Obstaja celo organizacija, ki podpira abandonware in zbira podpise za njegovo legalizacijo. Prispevate lahko tukaj.

Od abandonware-a nobeno podjetje ni oškodovano, na boljšem ste/smo samo uporabniki. Oziroma nostalgiki :)

Upam da sem s tem vsaj malo razjasnil nastal položaj. Če ima kdo kako vprašanje ali pa karkoli za objasnit naj odpre novo temo. Samo zopet naprošam, brez neargumentiranih izjav in lep kulturen dialog prosim.

lp
Brad3K

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

perci ::

Dragi freejack: veseli smo, da si eden izmed tistih, ki znajo svoje stališče podati argumentirano in brez nepotrebnih nevljudnih opazk (ostali se zgledujte po njem).
Kot sam opažaš, je včasih potrebno biti previden pri zaklepanju oz. brisanju tem, ker so pač na meji dovoljenega. Tako je bilo tudi s to temo. Ne misli, da se nismo posvetovali pred zaklepom. Dobil sem zagotovilo enega izmed "naših", da gre za vsebino, ki jo je potrebno zaklepati. No, kasneje smo prišli do odločitve, da takih tem v bodoče ne bomo zaklepali.

LP Peter

P.S. se ti opravičujem, če si slučajno hotel postati v tisto temo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nedelovanje kupljenih iger

Oddelek: Igre
162210 (1595) opeter
»

Je abandondware legalen?

Oddelek: Igre
141713 (1172) kixs
»

Admin-Diktatura (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
815529 (3809) Mac
»

Stare Igre !!!

Oddelek: Igre
91063 (761) Kaboom

Več podobnih tem