Forum » Kaj kupiti » Vodno hlajenje EK
Vodno hlajenje EK
Pipi Castro ::
BALAST ::
Kupi večji hladilnik, ker če boš kdaj še doplačal za hladilnik za "northbridge" ali grafično ti bo prav prišlo. Max kar še lahko spraviš v ohišje je ponavadi 4x120mm oz 480mm.
Rezervoar ti ni potrebno tako velik, 100-150ml je čisto dovolj za 2leti delovanja z minimalnim izhlapevanjem.
Na pumpi ne šparat, ker boš čez eno pol leta zadari ropotanja ležajev mogel menjati. Sam imam Laing DCC 12V, je extremno tiha in tudi zanesljiva, saj obstaja nespremenjena oblika že leta.
EK ima res dobre bloke in tudi z EK Supreme LT ne boš falil. Samo za opombo povem, da je res EK Supreme HF najbolši na svetu!
Pa če je možnost vzami raje acetal, ki ne bo razpokal niti čez 10let, medtem ko pleksi zagotovo bo zaradi temperaturnih sprememb.
Ne pozabit tudi na ventilatorje. Jaz imam Noiseblocker XL1 pa mi ni žal, ker so res tihi tudi na polni hitrosti. Če boš pa kupil kakšne cenejče se zna zgoditi da boš rabil še napreden regulator obratov da jih boš utišal.
Tudi če daš 200EUR za hlajenje, verjemi da se ti bo v 5-ih letih povrnilo, ker boš lahko še vedno priključilna novejše komponente in bo računalnik tih kot miška.
Rezervoar ti ni potrebno tako velik, 100-150ml je čisto dovolj za 2leti delovanja z minimalnim izhlapevanjem.
Na pumpi ne šparat, ker boš čez eno pol leta zadari ropotanja ležajev mogel menjati. Sam imam Laing DCC 12V, je extremno tiha in tudi zanesljiva, saj obstaja nespremenjena oblika že leta.
EK ima res dobre bloke in tudi z EK Supreme LT ne boš falil. Samo za opombo povem, da je res EK Supreme HF najbolši na svetu!
Pa če je možnost vzami raje acetal, ki ne bo razpokal niti čez 10let, medtem ko pleksi zagotovo bo zaradi temperaturnih sprememb.
Ne pozabit tudi na ventilatorje. Jaz imam Noiseblocker XL1 pa mi ni žal, ker so res tihi tudi na polni hitrosti. Če boš pa kupil kakšne cenejče se zna zgoditi da boš rabil še napreden regulator obratov da jih boš utišal.
Tudi če daš 200EUR za hlajenje, verjemi da se ti bo v 5-ih letih povrnilo, ker boš lahko še vedno priključilna novejše komponente in bo računalnik tih kot miška.
Mitja358 ::
Jaz sem sebi tudi gledal plexi in si me zdaj zmedel s tem razpokanjem. Plexi mi zgleda scensko z LED diodami.
dolenc ::
Plexi napoka, vendar tudi ne tako hitro. Jst imam par blokov doma, ki imajo preko 4 let pa ni še nič napokalo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Utišanje PCja z izolacijoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4828 (4190) | Janac |
» | Pomoč pri vodnem hlajenju - radiatorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3089 (2798) | TOP |
» | Zračno? Vodno? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8159 (7072) | Galaxy |
» | Vodno hlajenje povezava in druga pumpa?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2220 (1943) | maskoteq |
» | Vodno hlajenje v kompletu ali po komponentah?Oddelek: Kaj kupiti | 2070 (1290) | Mitja358 |