Forum » Pomoč in nasveti » Kako formatirati zunanji disk?
Kako formatirati zunanji disk?
petric ::
Živjo
Imam zunanji disk WD 1TB. Nekatere mape na disku nikakor ne morem brisati. Dostop je zavrnjen, poskrbite da datoteka ne bo v uporabi...
Poiskusil sem že tudi z DOS ukazom format F:\*.*. Prav tako sem poiskusil popraviti eventuelne slabe sektorje z chkdsk f: /f, na žalost vse brez uspeha. Pri ukazu za formatiranje mi postopek izvaja približno 4 ure, napake ne javi, vse mape pa ostanejo na disku?!
Ima mogoče kdo uporaben nasvet, kako najlažje sformatirati disk Western Digital ali vsaj narediti datoteke proste za brisanje?
Hvala
Sandi
Imam zunanji disk WD 1TB. Nekatere mape na disku nikakor ne morem brisati. Dostop je zavrnjen, poskrbite da datoteka ne bo v uporabi...
Poiskusil sem že tudi z DOS ukazom format F:\*.*. Prav tako sem poiskusil popraviti eventuelne slabe sektorje z chkdsk f: /f, na žalost vse brez uspeha. Pri ukazu za formatiranje mi postopek izvaja približno 4 ure, napake ne javi, vse mape pa ostanejo na disku?!
Ima mogoče kdo uporaben nasvet, kako najlažje sformatirati disk Western Digital ali vsaj narediti datoteke proste za brisanje?
Hvala
Sandi
Packač ::
Probaj s "Computer Management" (nahaja se pod administrativnimi orodji) kot prvo odklopit particijo, nato pa jo s tem orodjem tudi formatiraj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za recovery podatkovOddelek: Programska oprema | 5074 (1895) | mtrkonghi |
» | Pokvarjena particija - nujno!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2584 (2132) | 69charger |
» | Clonezilla: težave s rekonstrukcijo slike diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2757 (2244) | misek |
» | MS-DOS Elektronček BlagajnaOddelek: Programska oprema | 2674 (2212) | _vrag_ |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2014 (1504) | cbelica |