» »

Skatlica za deljenje USB naprav?

Skatlica za deljenje USB naprav?

KontraCepec ::

V sluzbi (mali arhitekturni biro - 5 racunalnikov) bi radi nabavili napravico, ki bi nadomestila nas racunalnik "server". Edina naloga tega "serverja" je, da smo nanj priklopili 2 printerja in 2 skenerja, ki jih sedaj lahko uporabljamo vsi priključeni na lokalno mrežo.
Zanima pa me, kako se te napravici sploh reče? Predstavljam si ne hub, ki ima par USB vhodov in en ethernet "izhod". Pa še; ali je možno na ta način deliti skenerje, ki so po defaultu vedno vezani na 1 računalnik? Sedaj uporabljamo namreč program "usb over network", ki to omogoča.

Najlepša hvala že v naprej!
Krijejtiv

imagodei ::

Print server?

Kar se tiče skenerjev, normalno ne gre (kot si že sam ugotovil). Gre pa, če kupiš tak skener, ki to podpira in ima priloženo ustrezno programsko opremo. Je pa zadeva bistveno bolj počasna, kot prek USB-ja.

USB over network? To se sliši zanimivo. A je že dost, da to v gugl vpišem? Pravzaprav, zanima me konkretno ime programčka. TNX
- Hoc est qui sumus -

jamiroq ::

za usb-over-ip obstaja nekaj naprav - sam poznam belkin in digi. uporabljam obe in imata nekaj slabosti; belkinov software ne tece kot servis (s firedaemonom se jo sicer da pripraviti tudi do tega), pri anywhereusb lahko na racunalnik priklopis le celotno enoto (z belkinom lahko posamezne usb naprave, iirc). anywhereusb se tudi pri priklapljanju/odklapljanju na racunalnik vsake toliko na random resetira, za kar porabi ene pol minute. belkin je usb 2.0, anywhereusb je le 1.1 (ne ena ne druga ne podpirata gigabit mreze). obe napravi znata prezveciti usb kljucke za hardversko zascito, tako da z diski, printerji in skenerji po mojem ne bi smelo biti problemov. vprasanje je le hitrost prenosa podatkov - usb disk priklopljen na anywhareusb je prav nesramno pocasen.

KontraCepec ::

To je en program od Fabula techa. Usb over network. Na racunalniku s serverjem instaliras server, na ostalih pa clienta. Poves katere usb naprave bi rad delil. Gres na clienta in iz liste izbres na katero napravo bi se rad priklopil. Napravo lahko uporablja istocasno samo en uporabnik in ta se mora, ko konca, odklopit od naprave.
Vse dela super, isto hitro kot bi imel skener direkt na racunalniku priklopljen.
Moti me samo, da mora ta racunalnik noc in dan laufat... pa ocitno bo moral se naprej :(
Krijejtiv

imagodei ::

freeware ali payware?
- Hoc est qui sumus -

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deljenje usb naprave na več računalnikov preko usb

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91432 (531) tribgarry
»

USB podaljšek

Oddelek: Strojna oprema
71516 (1239) no comment
»

Disk priključen na router ni viden na vseh računalnikih.

Oddelek: Omrežja in internet
8794 (592) dc10
»

USB tiskalnik na WiFi

Oddelek: Pomoč in nasveti
131931 (1713) Tomay
»

Skener IP?

Oddelek: Strojna oprema
144925 (4641) imagodei

Več podobnih tem