Forum » Loža » veljavnost vozniškega izpita??
veljavnost vozniškega izpita??
maxum ::
mogoče kdo ve kam naj se obrnem glede veljavnosti vozniškega izpita? imam kolega iz tujine pa ne ve ali mu velja ipit tu, par let nazaj mu ni, pa so sprejemali neke zakone ki so z scengansko mejo izniceni, a potrebuje to od neke uradne osebe da se mu potrdi... kam naj pokliče?? kdo je pristojen za vozniska dovoljenja in predpise itd.... (ne avto šole!)
hvala
hvala
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
overlord_tm ::
Tujina izven EU ali v EU?
Ker ce je iz EU je AFAIK nejgov izpit dovolj. Drugace pa se dobi neko mednarodno voznisko dovoljenje. Bolj kot ne samo papirologija, ce imas nacionalni izpit moras par papirjev izpolnit pa ga dobis. To bi mu moralo zadoscati v slo, tudi ce ni iz EU.
Ker ce je iz EU je AFAIK nejgov izpit dovolj. Drugace pa se dobi neko mednarodno voznisko dovoljenje. Bolj kot ne samo papirologija, ce imas nacionalni izpit moras par papirjev izpolnit pa ga dobis. To bi mu moralo zadoscati v slo, tudi ce ni iz EU.
Bethrezen ::
Torej, če imam jaz slovenski izpit za osebni avto in bi živel kjerkoli v EU (tam prijavljen), mi velja? Ni treba ponovno delat izpita?
www.urbanterror.net
black ice ::
NE, če pa greš kam drugam pa zaprosiš za tuje vozniško dovoljenje. Prečekiraj link, ki ga je dal netanyahu
overlord_tm ::
Torej, če imam jaz slovenski izpit za osebni avto in bi živel kjerkoli v EU (tam prijavljen), mi velja? Ni treba ponovno delat izpita?
Kar sem jaz napisal velja za obiske :). Torej ce gres za kak mesec v tujino pomoje ni problema.
maxum ::
hvala, sem mu posredoval pa bo sporočil če je to to...
izven EU za drzavo kjer je eu..., ne bi rad znova opravljal izpita... bom sporočil kakšen je odgovor.
izven EU za drzavo kjer je eu..., ne bi rad znova opravljal izpita... bom sporočil kakšen je odgovor.
amigo_no1 ::
Gandalfar ::
Te zadeve veljajo dokler se ne preselis tja. Potem imas neko prehodno obdobje v katerem si moras zrihtat njihovo voznisko. Nekatere drzavi ti dajo samo nov pildek, druge zahtevajo da kaj malega tudi odvozis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tečaj varne vožnje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 32091 (18912) | Twixz |
» | Davčna rezidenca vprašanjeOddelek: Loža | 3868 (3027) | Alamar |
» | Odvzem vozniškega dovoljenja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32582 (23209) | St235 |
» | A kategorija- izpit... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9653 (7193) | guest #44 |