Forum » Kaj kupiti » Grafična za server
Grafična za server
alen1 ::
Pozdravljeni!
Iščem grafično, ki porabi čim manj energije. In sicer rabim za server na pci-e vodilu. Kar sem preizkušal in gledal porabijo vse tam cca 25W, ker pa ne rabim kot samo za inštalacijo se mi zdi to nesmiselno. Razmišljam tudi, da bi dal noter kakšno starejšo na pci vodilu, če bi jo seveda zaznalo. Kaj svetujete?
Iščem grafično, ki porabi čim manj energije. In sicer rabim za server na pci-e vodilu. Kar sem preizkušal in gledal porabijo vse tam cca 25W, ker pa ne rabim kot samo za inštalacijo se mi zdi to nesmiselno. Razmišljam tudi, da bi dal noter kakšno starejšo na pci vodilu, če bi jo seveda zaznalo. Kaj svetujete?
- spremenil: alen1 ()
Ja to že samo, ker bom sistem menjal (matično, disk, procesor) bom trenutne komponente nameli za nek domač strežnik, ki bo u bistvu temeljil na virtualizaciji. Tako, da potrebujem prav grafično. Nisem pa še poskusil koliko bi porabila zadeva z grafično na pci, če bi sploh delovalo.
black ice ::
Poskusi s HD4350. Maksimalna poraba je 20w (enaka poraba na pci in pcie vodilu).
Ali pa vstaviš katerokoli grafično kartico samo ob zagonu, kasneje pa jo iztakneš in imaš porabo grafične natanko 0w.
Ali pa vstaviš katerokoli grafično kartico samo ob zagonu, kasneje pa jo iztakneš in imaš porabo grafične natanko 0w.
Imam eno starejšo pci bom poskusil kaj pokaže ta, ko jo vstavim (porabo mislim). Glede na to, da bo komplet inštalacija sistemov na server potekala preko konzole(VMWare) bom poskusil, če se postavi brez grafične.
amigo_no1 ::
Najcenejša pci/PCI-Express grafa (@ bolha) bo v redu .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Sem rešil težavo. Starejša grafična na PCI zmaga. Porabi ne nič in odlično opravi svoje delo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | rad bi zamenjal grafično karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 2245 (1622) | opeter |
» | Utripajoča lučka na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2652 (2198) | black soul |
» | najcenejša grafična kartica na PCIE vodiluOddelek: Strojna oprema | 2975 (2099) | Steinkauz |
» | Grafična za 4x AGPOddelek: Kaj kupiti | 1931 (1394) | dejansan |
» | PCI ExpressOddelek: Strojna oprema | 1560 (1337) | Tr0n |