» »

ICS na win7, t-2 dynamic

ICS na win7, t-2 dynamic

DuleKrtola ::

Imam en čuden ruter, ki se ne razume s t-2jem in ne dobi IPja (optika, dyn IP). V desktop mašini mam 2 mrežni, lan1 in lan2. Lan1 je priklopen na t-2jev switch (modem), lan2 pa sem priklopil na router (na navaden LAN port, ne WAN).
Uporabljam win7, na lan1 sem vklopil Internet Connection Sharing. Router ima vkloplen DHCP, in normalno dodeli IP mrežni lan2.
S kolegovim laptopom sem se povezu na wlan in lahko sem browsal in pingal IPje, domen pa ne. Se pravi, laptop je našel gateway, ni pa našel DNSa. Poleg tega mi net na desktop mašini dela počasi, če pa disableam lan2 dela normalno hitro. Windows očitno ne ve katero mrežno naj uporablja.
Probal sem se tudi konektat s symbian telefonom, pa piše da gateway ne obstaja. Zdej nimam na voljo nobene mašine z Wlanom, razen tega telefona, tko da prou velik ne morem probavat.
Zanima me, kam vpišem DNS od t-2, da bo delal net na wlan, pod lan1 ali lan2? Ali je še kaka druga varjanta da to usposobim? In ne, ne bom instaliral linuxa :)

blackbfm ::

Probaj izklopit DHCP na routerju za začetek.

DHCP more bit, ker mi je prioriteta uporaba wlana na telefonu

DHCP imaš že preko ICS če si prav predstavljam.

Ja ampak to je enako, kot če bi router (DHCP disabled) priklopu direkt na t-2jev switch. Js nočem, da clientom na routerju dodeli IP t-2, zato ker ima to kurčevo omejitev na 2 leasa. V tem primeru, če sm konektan z desktop mašino in se povežem še s telefonom, se 24 ur ne morm povezat s kako drugo napravo, razen če vsakič spoofam mac naslov.

Ni enako. Router je povezan na net preko ICS, ne direktno. To kar ti praviš bi veljalo če bi imel povezan modem in router.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Probal sem se konektat z laptopom od punce in sem opazil, da pod IPv6 piše "Internet access", pod IPv4 pa ne. Sem rebootal v winxp, tam pa vse dela normalno, sem samo vklopil ICS in net dela tudi na fonu. :S

In ja, my bad, DHCP na routerju mora bit izklopljen

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezat dva routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
74501 (4278) Piqui
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

Oddelek: Omrežja in internet