» »

Solzivec

Solzivec

mateyyy ::

Kje bi lahko dobil solzivec?
  • zaklenilo: zee ()

madonch ::

V Citrusu! :D

Loki ::

ta stvar ze dolgo casa ni vec legalna (kot tudi poper razprsilci ipd.), zato bos ob uporabi spravil v tezave tudi sebe (Mib) - tudi ce je slo samo za samoobrambo.

sicer pa > 90% takih, ki sprasujejo, kje se da to dobit, rabijo to za "samoobrambo" (ne zgresit "") - torej streetfighting.

ce ti kaki tipi tezijo (lokalni capci), bos naredil 100% bolje, ce se bos vpisal na kaksen sport - karkoli v zvezi z fightanjem (karate, taekwon-do, aikido, lahk tudi kixbox ali boks), razsiril besedo, da treniras ter zgledal bol samozavesten/ miren/ mocen.

pomaga (osebne izkusnje) - sam vseen pa ne izzivat prevec.

ce bos katerega samooklicanega rambota (ali rambote) posprical z solzilcem ter jih prebutal, si lahko zagotovo preprican, da bos dobil nazaj petkrat mocneje (zdravstveni dom min.), ob predvidevanju, da ne bos pri svojem poskusu posprical se samga sebe (veter).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

mateyyy ::

zato ga kupujem, ker nimam cajta hodt na kaksen fight tecaj...8-)

Predator ::

govorim iz lasten izkušnje ko sem za "foro" dobil solzivec v glavo in vem da bi modelu odtrgal naslednjič glavo ko sem ga videl če me ne bi ustavili; ne provocirat, solzivec naredi več škode kot dobrega pa še upaj da ne zapiha veter kontra

d0rK ::

Kaj pa tiste pistoljere?..K majo 10.000 voltov..=))

Pa ga ene trikrat streses pa nimas več težav da bi te se kdaj preganu..=).

OP. Razn če ma frende :D

||_^_|| ::

teli elektro shockerji so tut kr ql zadeve>:D

mi smo solzivec vcasih po garderobah v OŠ šprical. To je blo joka>:D

mateyyy ::

kolk casa se pa solzivec obdrzi v zraku in kolk casa te pecejo oci?

Matek ::

Men je enkrat kolega kazal, pa sem samo povohal pokrovček, pa me je peklo vsaj kako urco malo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

hominis ::

Mi smo pa tic tac bomboncke s solzilcem sprical, pol pa ka si mel vse roke od tega sranja si si zacel solze brisat ... jo kako je potem blo ;)))

Loki ::

mateyy v zraku se obdrzi nekaj sekund (ce ga razprsisi v zrak torej), oci pecejo nekako 30 min, ce si jih ne speres oz. 5-10 min, ce si jih gres takoj spirat;
s temu, da se lahko pojavijo tudi tezave pri dihanju (ce vdihnes) - resne tezave ter se pece te koza na mestu, kjer prides v stik z solzilcem.

o kakih trajnejsih poskodbah (slepota, smrt ipd.) pa zdaj nebi govoril.

aambro ::

Jest ti lakho povem svojo izkusnjo:

S puncko sva sedela na klopici ob Ljubljanici, pa so prisli trije tipi.Hotli so dnar, pa sem reku, da ga nimam, nakar mi je en oblubu, da je bolje, ce mu dam denar, kokr da mi ga sam vzame. Bali so se glasnega govorjenja :)>:D

Enmu sem dal cuka, pa druga dva nista hotla it stran, pa sem "moral" dat se drugmu cuka.

Zdej pride pa fora! Tistega dne sem 9 mesecev treniral tae-kwon-do + v torbi sem imel solzivec. Pa ni nic pomagalo. Ce se clovk vserje, se vserje, ce mas pa punco zravn, pa se nekak itak ne mores it prevec heroja.

NAUK: Z deklico se izogibajta krajev, znanih po takih dogodkih (se izgovor mas, da jo lahko domov pripeljes), ce ste druzba, drzite skupej, ce si pa sam pa.. huh.. kolo pa 30 na uro cez mest :)) . Ce se ti vseen zgodi kej, krici na ves glas, ker si navadno napadalci zelijo sibkejse (nemocne) zrtve.

PS: predvideval sem da te bolj zanima preventiva... ce si pa eden tistih, ki rinejo v tezave, ti pa tale post ne bo pomagal dost.. ali pac?

Thrivial ::

Predator: ali pa za foro enega kroznega... isto sranje. Solzivec je primarno namenjen za samoobrambo in tistega, na katerem uporabis solzivec tako ali drugace verjetno noces vec slisati. Borilne vescine so bullshit; poglej: ali se najde vecji/mocnejsi/hitrejsi nasprotnik in jih fases(namesto, da bi zbezal) ali pa ti koga poskodujes in ti modri angeli skoraj ne uidejo. Poleg tega pa ti (mogoce) veste ne da miru, da si nekomu z enim udarcem zmanjsal vidno polje za 50%.

Solzivec pa uporabis, nato pa zbezis, ne pa da prakticiras De Sadove metode spolnih zadovoljitev.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

gorenc ::

joj kaj se je se meni zgodilo. peljem se z avtom po celovski, zvoni telefon, ker ga imam v predalu pred sovoznikom ga odprem in ker je le-ta precej globok s prsti (nevemkako) sprozim solzivec:D :D :D curek direkt v oci, pa se hladen, dezeven pomladanski dan je bil ko sem imel zaprta vsa okna:\ sem prisel domov uro pozneje in kaksen problem je potem spucati svinjarijo z oken!

vem da je tezko kar tako uporabiti solzivec se posebej ce ne poznas ucinka. ce je vsiljivcev vec (cefurji) se poskusaj pogovoriti ali pa zbezati, ce je eden, dva in takim si ponavadi kos, lepo "popizdis" se delas cisto divjega, v pravem trenutku spraznis bombico na cefurju in cimhitreje zacnes z udarci. najboljsi je "kmecka roka" z enim mocno odmerjenim udarcem v nos ga lepo polozis na tla in s tem je ponavadi delo koncano. pri meni je delovalo.
samo ne zganjaj panike. ko se ustrasis, podaris zmago nasprotniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gorenc ()

Ganon ::

Obudila si 16 let staro temo z namenom propagiranja bloga?

LeQuack ::

Loki je izjavil:

ta stvar ze dolgo casa ni vec legalna (kot tudi poper razprsilci ipd.), zato bos ob uporabi spravil v tezave tudi sebe (Mib) - tudi ce je slo samo za samoobrambo.

sicer pa > 90% takih, ki sprasujejo, kje se da to dobit, rabijo to za "samoobrambo" (ne zgresit "") - torej streetfighting.

ce ti kaki tipi tezijo (lokalni capci), bos naredil 100% bolje, ce se bos vpisal na kaksen sport - karkoli v zvezi z fightanjem (karate, taekwon-do, aikido, lahk tudi kixbox ali boks), razsiril besedo, da treniras ter zgledal bol samozavesten/ miren/ mocen.

pomaga (osebne izkusnje) - sam vseen pa ne izzivat prevec.

ce bos katerega samooklicanega rambota (ali rambote) posprical z solzilcem ter jih prebutal, si lahko zagotovo preprican, da bos dobil nazaj petkrat mocneje (zdravstveni dom min.), ob predvidevanju, da ne bos pri svojem poskusu posprical se samga sebe (veter).


V USA se ima človek vsaj pravico do orožja in samoobrambe, da lahko pred takimi gorilami obranijo sebe in družino. Ti pa praviš, da se jim kar pustiš da te pretepejo in ubijejo družino?
Quack !

Kayzon ::

V sloveniji je res neumno narejeno,ker na policijo se ne mores zanesti,sam se pa spet ne smes braniti razen ce se gre za zivljenjsko ogrozenost..

gendale2018 ::

Jih pač postreliš in greš v najslabšem primeru mal sedet 8-)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

JaGuArKa#1 ::

Solzivci so popolnoma legalni in so na voljo v vseh army shopih (pogoj je zgolj polnoletnost). Zabeležijo tvoje podatke pod serijsko prodanega solzivca in to je to.

dirkac71 ::

Tukaj pišem ker tista novejša tema je namreč zaklenjena. Podajam svojo izkušnjo vendar tudi vprašanje (na žalost je situacija spet aktualna).

Izkušnja: pred mnogimi leti sem na sodišču pričal proti nekim fantom, ki so neke nedolžne ljudi napadli, jih pretepli, glede na to da so bili v dvorani ko sem jaz pričal, pa tudi drugače so vedeli zame, se mi je to zdelo smiselno. Iz tega ni bilo nič. Sem pa enkrat v neki drugi situaciji imel malce bolj zagret pogovor z nekom, ki je bil vinjen (tudi jaz sem jih imel že v riti) in na neki točki on vzame iz žepa nož, ga odpre in stopi proti meni. Priznam, da sem bil fizično to osebo (verjetno) sposoben varno obvladati tako da bi prijel roko z nožem, pa tudi ni mi deloval kot morilec, pravzaprav je bil takrat zaposlen kot učitelj. Nekako v afektu sem vseeno zagrabil solzivec in ga usmeril v njega. Bil je nek poceni saber solzivec, ki je bil pravzaprav obesek za ključe. Res nisem pričakoval kaj se bo zgodilo. Jaz sem od osebe stal mogoče meter, mogoče meter in pol, še ena druga oseba je bila od mene ravnotako odmaknjena meter in pol. Naslendnje pol ure noben od nas praktično nič ni videl skozi oči oz. ko si jih na silo odprl so se ti zaprle, pol ure sva jaz in moj prijatelj spirala oči da sva prišla k sebi, za to osebo z nožem ne vem, menda pa tudi ni bilo dobro. Uglavnem, jaz sem pričakoval da te legalne zadeve so bolj blažev žegenj ampak tisto je 3 osebe za pol ure praktično onesposobilo. Kako je možno da sem jaz in ta oseba prejela tako dozo čeprav sem sprej usmeril proti njemu mi ni jasno. Sploh ker gre tukaj za curek, ne za sprej da bi nastal oblak. Prijatelj je stal vzporedno z mano se pravi usmeril sem stran od naju. Oči imam precej trpežne in jih moram zelo preterati da se mi dolzijo ali osušijo, tako da sem bil totalno navdušen, prej sem bil prepričan da nosim v žepu pač fancy obesek za ključe. Prilagam link do slike tega solzivca, tukaj je na sliki brez torbice z obeskom ki jo dobiš zraven, ima tudi dokaj ok tale varnostni zatič, edino torbico sem malo predelal da se mi ni zatič premikal v žepu.



Vprašanje: v tisti drugi novejši temi je bilo govora da je curek bolj uporaben kot sprej, saj nese dlje in je lažje usmeriti. Vendar mi tole nekako ne gre v glavo. Pri tem mojem solzivcu je bil tisti curek popolnoma tanek, mogoče 2mm premera. In s tem zadeti tarčo pomeni da moraš sprej držati in potem ko vidiš kam gre curek primerno premakniti da zadaneš obraz. Pri spreju pa se naredi velik oblak (če se le da v smeri stran od tebe) in je praktično 1m^2 polhen tega spreja. Logika mi nekako pravi da je to bolj uporabno, tudi tisti starejši military grade spreji ki smo jih kot otroci nosili, seveda nelegalno, so bili vsi na sprej. Spomnim se še da se je jakost merila v nekih številkah, v stilu 1000, 10000, 100000, 1000000 ... Bom vesel če mi kdo čisto tehnično razloži. Da stvar sicer deluje sem že zgoraj napisal, zdaj bi samo rad vedel, zakaj in kako deluje :)

Pa da vas ne bom pustil v zraku, spet gre za neko zadevo na policiji, izsiljevanja bližnjega kolega, zaslišanja prič bodo, verjetno kasneje tudi na sodišču. Sicer nisem sam nič vpleten, bi pa znali biti kakšni poskusi vplivati na priče, pri njih je bila to že praksa v preteklosti :)

Vseeno se ne morem ugrizniti v jezik in ne komentirati še zgornjih postov glede legalnega orožja v ameriki. Sam sem nekaj brskal po statistikah in v večini teh držav kjer je orožje legalno je kriminala dejansko manj - zveni logično, če veš da ima stara mama revolver v žepu boš 2x premislil ali jo boš napadel. Seveda pa to potegne za sabo probleme ko so ljudje opiti in takrat zna hitro kdo tole orožje v afektu uporabiti in kasneje obžalovati. Strelski pohodi po šolah so tudi svoj problem. Čeprav še vedno mislim da je daleč največ umorov dejanko z nelegalnim orožjem in tukaj prednjači nasilje black on black, se pravi tolpe, geta ... in s tem ko prepoveš orožje ga te ljudje sigurno ne bodo vrnili, saj v sloveniji tudi rabiš papirje za orožje pa vemo kraje v ljubljani kjer težko koga najdeš brez kosa nelegalnega orožja doma. In sam po pravici povem si ne bi upal imeti strelnega orožja. Grem po ulici in me hočeta oropati 2 osebi. Brez orožja se seveda branim po najboljših močeh, drago prodam kožo. Izgubim tisti telefon in denarnico in dobim kakšno buško. V primeru strelnega orožja v afektu enega od njiju ustrelim. Po naši zakonodaji grem za 20 let v zapor. Kot tisti oče ki je na svojem dvorišču reševal sina, ki so ga napadli in ubil enega in dobil zapor (taka norost da sva ravno z očetom danes govorila in nikakor ne moreva razumeti kako se lahko kaj takega sploh zgodi, v afektu ko nekdo tvojega sina poskuša ubiti, jasno da boš streljal na njega, v glavo, hrbet, 5x, 10x, mislim, za svojega otroka si čuden če ne bi. Kdo se lahko v taki paniki zbere toliko da reče, aha, zdaj se je pa obrnil in naredil korak, zdaj pa ne bom ustrelil. In to na svojem dvorišču ! Norost uglavnem in ja, zaradi tega nimam orožja čeprav bi ga mogoče rabil. Ker konča se lahko samo tako da končam v zaporu ker sem se branil. Raje sem 3 mesece v bolnici kot 25 let v zaporu)

zee ::

Obujanje štiri leta stare teme s pisanjem o streljanju.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

dirkac71 ::

Lahko odprem tudi novo temo brez pisanja o streljanju če bo to bolj zaželjeno :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Solzivec

Oddelek: Loža
464897 (3610) fikus_
»

Elektrošokerji oz. paralizatorji imate izkušnje z njimi?

Oddelek: Loža
344647 (3685) jype

Ali je v Sloveniji dovoljeno nošenje noža?

Oddelek: Loža
4718801 (17224) Mavrik
»

Zračna pištola (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10917836 (15592) sloaljohh

Kako hitro onesposobiti človeka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11215468 (12686) imagodei

Več podobnih tem