Forum » Programiranje » razlika skriptni jezik, programski jezik
razlika skriptni jezik, programski jezik
4ndr3j4 ::
Lep pozdrav!
Zanima me, ce bi mi kdo lahko pomagal pri diplomski nalogi. Na splošno moram opisati razliko med programskim in skriptnim jezikom. Vsakrsna pomoc bo zelo dobrodosla.
lp
Zanima me, ce bi mi kdo lahko pomagal pri diplomski nalogi. Na splošno moram opisati razliko med programskim in skriptnim jezikom. Vsakrsna pomoc bo zelo dobrodosla.
lp
BlueRunner ::
Množica skriptnih jezikov je podmnožica programskih jezikov. Torej imajo poleg tega, da so programski jezik, še dodatno lastnost, ki jih definira kot podmnožico, nista pa to množici s presekom {}, da bi lahko govoril o razlikah med njima.
Posebna lastnost skriptnega jezika, ki definira to podmnožico množice programskih jezikov, je ta, da se izvorna koda skripte ali iz nje izvedena vmesna koda interpretirajo v trenutku izvajanja.
Posebna lastnost skriptnega jezika, ki definira to podmnožico množice programskih jezikov, je ta, da se izvorna koda skripte ali iz nje izvedena vmesna koda interpretirajo v trenutku izvajanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi programski jezik (kako je deloval)?Oddelek: Programiranje | 5631 (4863) | noraguta |
» | Učenje programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 18338 (14941) | Spura |
» | [FORK] PHP kot jezikOddelek: Programiranje | 3379 (2718) | [MYTiX] |
» | kater jezik?Oddelek: Programiranje | 1006 (856) | itak37 |
» | kaj programirate/delate nasploh?Oddelek: Programiranje | 3194 (2150) | Reso |