» »

Kateri telefon kupiti pri SiMobilu

Kateri telefon kupiti pri SiMobilu

T_F_7 ::

Nameravam kupiti telefonski aparat pri simobilu - paket Orto u nulo.

Namen imam porabit okrog 150€, Nokia pa mi nekako najbolj leži, zato sem razmišljal, da bi vzel Nokia 5800 XpressMusic, vendar se slišal, da baterija zdrži zelo malo (ojoj!) ter da je baje touch screen pri tem aparatu zelo slab, zato nekako oklevam z nakupom in bi rad slišal tudi mnenja drugih.

Cena nekje med 120-180€, znamka če že ne nokia neka druga, važno da je stvar kvalitetna, paket pa orto u nulo, kot že rečeno. Kaj mi torej priporočate???
Pri spremembi podpisa lahko traja nekaj časa, da le-ta postane vidna.
  • spremenil: T_F_7 ()

js osebno ::

Hja glede baterije je tako: je največja možna pri tej prostornini (tehnologija je torej prehitela baterije, ki so dandanes povsod šibke. k temu pripomore tudi touch screen, še posebej zato, ker je zelo velik.)

Glede same kakovosti zaslona na dotik pa moraš upoštevati da gre za rezistiven zaslon (senzorji pritiska, lahko uporabljamo stylus), ko se ga enkrat navadiš je zelo uredu (osebno mi je tak zaslon bolj všeč, saj je zelo natančen (občutljiv ne toliko), kar zelo pomaga pri brskanju na spletu. V rokah sem imel tako opevani iPhone, pa moram povedati da je zelo odziven, in oh in sploh, a pri internetu (kakšne bolj zapletene strani) pa začne laggati, ker je težko točno zadeti link.

EDIT: pozabu odgovort na prvo vprašanje. Na tvoje mestu bi za ta denar vzel Nokia 5800, ki za svojo ceno ponudi res veliko.

Zgodovina sprememb…

T_F_7 ::

hvala za odgovor.
koliko pa ti zdrži baterija? eni pravijo 2 dni, drugi 4 dni, en znanec mi je pa rekel da mu traja samo 1 dan. pa bral sem tudi da imajo nekateri neko napako v zaslonih in da zaradi tega rabi več baterije. aja pa še to, koliko časa pa se ti polni?

jnce ::

Sam si lastim simobilovo nokio 5800 in moram reči da je za ta denar mobi, ki ti ponuja vse. Baterija mi zdrži (odvisno od uporabe) približno 3-5dni. Manj ne.
Zanimiva ponudba je sedaj LG Arena za 100EUR. Nevem pa kako je z baterijo in z njenim OS.

js osebno ::

baterija pri meni zdrži 2 dneva, polnim pa ga vsak dan, ker ga res veliko uprabljam (predvsem internet in glasba). Polnim pa ga zato, če naslednji dan zmanka baterije je torej telefon neuporaben. Me pa po drugi strani prav nič ne boli da zvečer najdem šteker in vklopim tisto zadevo. :)

T_F_7 ::

po vajinih komentarjih sodeč bi meni baterija zdržala 3-4 dni, ne vem zkj ampak imam občutek, da je zelo odvisno od sreče v smislu da eni več pijejo drugi ne, nekaj sem slišal na ta račun.
sicer pa sem ravnokar pogledal na stran od simoblia in ugotovil, da tega telefona ni več v ponudbi :O, verjetno se še ta zadnji prodajajo, če že niso vsi razprodani. V tem primeru bi si mogel omisliti en drugi aparat, recimo Nokia E52 (ki pa je malce predrag) ali pa morda kako drugo znamko. Kaj se mi torej splača naredit?????

neres ::

Kaj pa Nokia 6730? Ne poznam zelo dobro, ampak tako na hitro mi deluje dokaj spodoben telefon.. Edino kar mu fali je, da nima 3.5mm priključka in fotoaparat ni nevem kaj. Sicer tudi nima Wlana, ampak vprašanje če to rabiš.

Mimogrede, za telefon pri Simobilu lahko dobiš 20EUR popusta če si včlanjen v nek Collegium klub.

jnce ::

Za E52 pa lahko samo rečem waw! Telefon je res super. Ko ga primeš v roko ti res da občutek trdnosti, tipke so zelo velike, zaslon pregleden. Po besedah mojega sošolca baterija zdrži od 3-5 dni (največ baterije seveda pokuri internet).
Ta telefon ima sošolec in je zares navdušen nad njim. Prej je imel N95 in je rekel da ni primerjave med E52 in N95. Edino kar ga moti je, da fotoaparat nima autofocusa.

todman74 ::

po vajinih komentarjih sodeč bi meni baterija zdržala 3-4 dni, ne vem zkj ampak imam občutek, da je zelo odvisno od sreče v smislu da eni več pijejo drugi ne, nekaj sem slišal na ta račun.


Ne vem, koliko ima tukaj sreča zraven.....je čisto preprosto, če uporabljaš "brezžične" povezave, ti baterija zdrži samo 1 dan, če pa tega ne, pa lahko tudi 5 ali več dni.

Sicer pa ne vem, koliko telefonov obstaja, katerim baterija zdrži kaj več kot dan, če cel dan "uporabljajo" modri zob, GPS....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia C7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7114541 (8346) Mikec17
»

Kakšen mobitel imate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6714419 (11982) Thunder wave
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8010808 (4991) MrAs
»

Nakup telefona z daljšo avtonomijo baterije (3+dni)

Oddelek: Mobilne tehnologije
394790 (3802) innerspace
»

LG Arena vs. Nokia 5800 XM

Oddelek: Mobilne tehnologije
161771 (978) LG rulezzz

Več podobnih tem