» »

Nezaželena okna

Nezaželena okna

Robocop1 ::

Že cel teden se mi odpirajo Internet Explorer okna z oglaševanjem. Stvar se odpre sama od sebe, in sicer malo po tem ko prižgem računalnik, pa še kdaj kasneje.
Brskalnik običajno poskuša odpreti naslednjo stran: "http://www.thenewspedia.com/index.php/c...

Virus ni najden (avast!), uporabil sem tudi Spybot - Search & destroy (nobene napake), stvar se pa še kar naprej pojavlja.

Kaj lahko še naredim v tem primeru?

stuff ::

Uporabi malwarebytes.

t-zonaz ::

Ma meni se tudi odpirajo okna sama od sebe (ista stran). Nobenih virusov ne najde in ne vem kaj narediti...
t-zonaz

Najprej se je to dogajalo samo na enem rač. (Win XP), potem pa še na drugem (Win Vista). Predvidevam, da sem zadevo prenesel na drugi računalnik preko USB ključka, ker tretji rač. pa dela čist ok.

Je možno, da ta okna odpre eden od procesov (upravitelj opravil), ki je aktiven?

jan01 ::

KOt že omenjeno: uporabi malwarebytes antimalware in superantispyware!

Ok. Še eno vprašanje: bi moral preden namestim malwarebytes (ali katerega drugega) odstranit Spybot - Search & destroy oziroma avast! ali lahko program vseeno namestim, ne da bi kaj odstranil?

fosil ::

Ni ti treba odstranit, je pa dobro da med tem ko skeniraš z drugim programom izklopiš realtime zaščito pri avastu. Pa tudi pri spybotu če maš vklopljeno.
Tako je!

t-zonaz ::

Hvala za namig. Moj spyware - AdAware ni našel nič, Avast antivirus tudi nič, medtem, ko mi je malwarebytes našel eno okuženo datoteko. Zbrisal in kot kaže je zdaj OK.
t-zonaz

Hmmm... meni pa tudi Malwarebytes nič ne najde. A mogoče veš v kateri mapi ali katera datoteka je bila okužena? Si mogoče spremenil kakšne nastavitve?

Kaj še lahko naredim, da najdem krivca?

ABX ::

Hijackthis in ročno briši.

To je virus 100%.

P.S: Internet Explorer se ne uporablja več že par let, razlog je seveda jasen.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene - nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
377673 (7078) solatko
»

Pregled računalnika