» »

Rumeni zobje

Rumeni zobje

tabla ::

Mam problem glede barve zob, so rahlo rumeni, ne tisto, da bi bli grdo rumeni. Zobe si umivam zjutraj in zvečer po kako 1minutko. Ko sm jih čistil tudi po vsakem obroku, tudi do 5x dnevno se je poznalo, da so bili že skoraj beli, vendar po parih mescih.

Zdaj ko pač človek ne more zaradi službe in drugih dejavnosti nonstop prati, me zanima ali obstaja kakšen način, da bi samo z 2x pranjem zob dosegel belo barvo? Ali to pomeni, da ljudje z belimi zobmi uživajo tudi več sadja, oz. imajo določene vitamine, ki barvo spodbujajo? Zanima me vse v zvezi s tem, le beljenja pa ne želim.

Hvala!

harvey ::

Barva zob je genetsko pogojena. Beljenja si ne želiš, tako da se sprijazniš z rahlo bolj rumenkastim odtenkom, na vsak način bi se pa oglasil v kakšnem centru, da se ugotovi zakaj konkretno gre v tvojem primeru.

Sicer pa pretirano umivanje/drgnjenje tudi ni ravno najboljše, sploh ne s kremami, ki vsebujejo drobne delce in polirajo površino zob (lahko pride do preobčutljivosti zob). Kakšne najstice imajo zavoljo tega lahko prav resne težave z obzobnini tkivi

gzibret ::

Ščisti si zobni kamen (pri zobozdravniku). Ta se nabira kljub temu, da si redno čistiš zobe.

Še nekaj - pranje zob 5x/dan je absolutno preveč. Si boš uničil dlesni. Poleg tega se zavedaj, da je osnova zobnih past, ki obljubljajo popolno belilo, abraziv. In pogosto umivanje z njimi tanjša sklenino.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

mojsterleo ::

rahlo rumenkasti zobi so normalna zadeva, sem enkrat vprasal zobarja okrog tega. drugace pa se zobi obarvajo tudi od kajenja, oziroma pretiranega uzivanja pravega caja,ker vsebuje fluor. pretirano drgnjenje zob odsvetujem, saj jim lahko dobesedno unicis zunanji sloj, in jih naredis bolj obcutljive na drazljaje. glede beljenja pa ne vem. ce ti barva zob res tolk pomeni, se pozanimaj.

iNooby ::

kadiš?
Haters gonna hate...

Pyr0Beast ::

Bodi srečen. Beli zobje so pogosto preobčutljivi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tabla ::

Ne kadim. Vendar je problem ker si umijem zobe le zjutraj in zvečer, medtem časom pa so 3 obroki, kakšni čaji, kaka sladica pr kosilu itd. Pomoje je to dolgotrajen proces, da bi bili bolj beli, ampak je tut način življenja, ljudi k poznam z naravno belimi zobmi, si umivajo po 5-10minut in to 3-4x dnevno.

Pyr0Beast ::

Nima veze, koliko si jih umivaš. To je spet ena zabloda.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

koyotee ::

Zakaj bi si umival zobe, či nimaš punce :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

tabla ::

Zarad sebe.

Izi ::

Naravna barva zob je in bo vedno v odtenkih rumene.
Bel zob v naravi ne obstaja, je samo trenutna moda, ki jo dosežeš z večkratnim beljenjem ali protezo. Precej igralcev, katerih belino zob bi rad posnemal ima umetne zobe. >:D
Pobeljeni zobje pa tudi niso najbolj zdravi in so povrh vsega še precej občutljivi
Če pa vprašaš kateregakoli zobozdravnika ti bo povedal da bolj so zobje rumeni, bolj so zdravi. Bela barva sklenine dejansko pomeni bolan zob, ampak kaj hočemo, če pa je taka moda.
Zob je sicer popolnoma bel, samo sklenina, ki je zaščita zoba pa je vedno rahlo rumena, če je čisto bela je nekaj močno narobe in boš redni obiskovalec zobozdravnika.
Kljub temu, da nimaš nobenih problemov z zobmi se je pametno na kakšnih 5 do 10 let oglasiti pri zobozdravniku, da ti malo pobrusi sklenimo, ker se jo z leti nabere preveč. In tako tudi zob postane bolj bel, ker tanjša sklenina pomeni bolj bel zob.

Na oddtenek rumenosti zoba pa precej prispeva tudi prehrana. Jabolka z svojo precej močno kislino pobelijo sklenino in jo lahko tudi poškodujejo, če močno pretiravaš z jabolki, druga skrajnost pa so cigareti, čaj in kava, ki pa sicer sklenini nič ne škodijo, jo pa precej potemnijo.

Prepogosto umivanje zob sklenini ne škodi, ni pa najbolj zdravo za dlesni. Umivanje 5 krat na dan ne bi smelo škodovati, je pa pametno izbrati čim mehkejšo zobno ščetko.
Zobna nitka je tudi precej uporabna, ampak na žalost samo za tiste z bolj redkimi zobmi. Večina, ki ima vseh 32 zob ne more uporabljati nitke, ker se zobje tiščijo eden drugega in med njih ne spraviš prav ničesar.

civic_ ::

Rahlo rumen zob je lep, če je zdrav in v ravni vrsti. :)
zobni kamen si pa le daj podrsat, je za doplačat ampak je skoraj nujna stvar.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čiščenje zob (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11215013 (2489) Robocop1
»

Beljenje zob

Oddelek: Loža
255076 (658) Gagatronix
»

Nega zob (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21661195 (33595) Andro457
»

Zobna pasta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5916842 (14514) francek1
»

Zobna pasta, da ali ne?

Oddelek: Znanost in tehnologija
407335 (5377) antonija

Več podobnih tem