» »

parent/child cms sistem

parent/child cms sistem

urosh ::

Zdravo.

Ker si je moja ljuba ženka zaželela izdelavo nekega portala, ki bi baziral na parent/child sistemu, je sedaj ta naloga padla na mene :)

V bistvu je pač neka domena blabla.com. Uporabnik se prijavi in lahko izbira iz določenih prednastavljenih templatov in modulov. Pri tem se mu ustvari njegova poddomena (avtomatsko) in to je potem to.

Pozna kdo kak tak (po možnosti free) sistem? Malo sem gledal in v bistvu dotnetnuke ponuja nekaj podobnega. S tem, da je pač professional različica 2k$ na leto - to pa je malo krepko tu mać :)

Hvala za nasvete in pomoč.

Cheers!
  • spremenilo: urosh ()

alessio2 ::

Izberi kak CMS, ki bo najbolj ustrezal tvojih specifikacijam (Joomla, Drupal, Wordpress).
Za ustvarjanje poddomen pa mislim, da je najboljše, da uporabiš Apache RewriteRule (malo poglej kako se dela s tem) in narediš tako, da ti z vsakim obiskom na poddomeno naredi Apache rewrite iz recimo test.blabla.com na www.blabla.com?user=test s katerim boš pol lažje operiral.

Hja. To sicer gre. Vendar bi se potem skoraj nujno moral nekak sistem nastavit za njega. To me bolj muči - kako to izvesti. Se pravi, da v bistvu user dobi to, kar mu jaz prej določim in to vse avtomatsko, ne da bi moral jaz peš karkoli delati... Prazna baza, določeni templati in moduli...

Cheers!

alessio2 ::

Vsa ostala uporabnikova dovoljenja boš pa moral z CMSom naredit.
Torej kake template lahko vidi, kake module uporablja ter kar hočeš še v bazi zraven.

Gandalfar ::

poglej si wordpress MU in podobne plugine

To je točno to.

Gandalfar maš ko pivo al dve v dobro :)

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: urosh ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

301 redirect

Oddelek: Izdelava spletišč
373817 (2592) Netrunner
»

joomla (strani: 1 2 )

6514201 (10055) betmen
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

7314868 (12554) tiga325
»

Izdelava forumov

112023 (1762) algo
»

dns

Oddelek: Omrežja in internet
61286 (998) Ziga Dolhar

Več podobnih tem