» »

Garancijska zamenjava za Asus P5K (P35) plato

Garancijska zamenjava za Asus P5K (P35) plato

BaRtMaN ::

Živjo!

V garancijo sem poslal Asusovo ploščo P5K, za katero mi po mesecu čakanja nudijo nov nadomestek, z mojim doplačilom za boljši model. Trgovina je Mlacom, v katalogu imajo meni aktualne 3 plošče, za druge ne bi doplačeval:
- Asus P5Q SE2 ( proizvajalec)
- Asus P5Q Turbo ( proizvajalec)
- Gigabyte GA-EP45-UD3LR ( proizvajalec)

Najverjetneje dobim le P5Q SE2 brez doplačila, zanima me pa predvsem učinkovito hlajenje in energijska varčnost. V plošči se bo potil C2Q Q6600. Navijal ne bom za stalno uporabo, ker mi je ljubše tiho delovanje (vklopljen EIST). Sicer se mi pa P5Q SE2 ne dopade sploh zaradi obupnega razporeda (IDE in ATX, Asus zakaj?).

Poleg tega je tej Gigabytki bolj malo informacij po spletu, na Gigabytovi strani se tudi ne kiti z združljivostjo z Windows 7, kot se obe Asuski... Kaj svetujete?

g. Oden ::

Vzemi Gigabyte.

823483 ::

Vseeno je, še posebej če ne boš navijal. Bi pa na tvojem mestu raje posegel pol Asusovi matični plošči kot po Gigabytovi. Je le nekako manj problemov in okvar pri prvih.
Kaj pa potem izbereš je pa samo odvisno od tega koliko denarja preveč imaš. Ti pa takoj povem, da ti P5Q Turbo skoraj zagotovo ne bo služila nič bolše kot P5Q SE2, oz. pač ne bo opazne razlike v delovanju računalnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 823483 ()

BaRtMaN ::

Na kakšen mrzel zimski dan bi že probal iztisniti nekaj MHz več, ampak za navijanje Q6600 je potrebna predvsem dobra plata za visok FSB.

Sicer se mi zelo dopade P5Q-E zaradi heatpipe ampak je to pri nenavitem računalniku bolj šminka IMHO. Več grafikulj tudi ne bom tlačil na ploščo, RAIDa ne rabim. Torej P5Q-E ne rabim. :P

Me pa zanima, če debelejša plast bakra v Gigabytovem tiskanem vezju res kaj pripomore k boljšemu hlajenju. Tud heatsinki na plati izgledajo bolj prepričljivi kot na P5Q SE2.

Je kdo že bil v taki situaciji med garancijo? Si upravičen do matične plošče, ki stane toliko, za kolikor je bila kupljena crknjena?

ender ::

Kolikor vem, so ti dolžni zamenjat izdelek s funkcionalno enakim ali boljšim, brez doplačila s tvoje strani.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nova matična na 775 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
649313 (8091) TomasM
»

Nakup gaming računalnika 800 -850 EUROV

Oddelek: Kaj kupiti
252099 (1646) dwinxp
»