Forum » Programska oprema » Program za iskanje po velikih datotekah
Program za iskanje po velikih datotekah
lymph ::
Imam okoli 120 fajlov, ki so vsak po 50mb veliki.
Teh 50mb je polnih podatkov v angleščini, ki so sortirani vsak v svoji vrstici.
Originalno sem imel eden 5,4GB velik file ampak ker ga noben program ni mogel odpreti, sem ga razrezal, tako da lahko zdaj pregledujem/sortiram/iščem po teh podatkih v excelu.
Ampak stvar je zelo zamudna in me zanima, če obstaja kak program, ki bi sam pogledal v ta 5gb fajl in mi ven metal podatke, ki jih rabim.
Se pravi, ko rabim vse vrstice v katerih se pojavi "xx", da mi to shrani v nek drug file.
Obstaja kaj takega?
In prosim za rešitve, ki delajo na Windowsih, ker pri moji trenutni povezavi bi trajalo 7 dni da bi zuploadau ta file na server.
Teh 50mb je polnih podatkov v angleščini, ki so sortirani vsak v svoji vrstici.
Originalno sem imel eden 5,4GB velik file ampak ker ga noben program ni mogel odpreti, sem ga razrezal, tako da lahko zdaj pregledujem/sortiram/iščem po teh podatkih v excelu.
Ampak stvar je zelo zamudna in me zanima, če obstaja kak program, ki bi sam pogledal v ta 5gb fajl in mi ven metal podatke, ki jih rabim.
Se pravi, ko rabim vse vrstice v katerih se pojavi "xx", da mi to shrani v nek drug file.
Obstaja kaj takega?
In prosim za rešitve, ki delajo na Windowsih, ker pri moji trenutni povezavi bi trajalo 7 dni da bi zuploadau ta file na server.
"Belief is immune to counter example."
Ubistvu hočem ekvivalent excelovega "filter" možnosti kjer določiš da ti izloči vse besede ki vsebujejo nek x string.
Samo, da bi bilo možno skopirati vse dobljene rezultate v nek fajl, spet v vrsticah, ampak brez ostalega miljonskega balasta.
Se pravi, da mi program izloči iz teh podatkov vse vrstice, ki vsebujejo x.
Samo, da bi bilo možno skopirati vse dobljene rezultate v nek fajl, spet v vrsticah, ampak brez ostalega miljonskega balasta.
Se pravi, da mi program izloči iz teh podatkov vse vrstice, ki vsebujejo x.
Ok, našel sem rešitev.
Programu se reče PowerGREP in rabi okoli 5 minut da mi preišče ta file.
Res dobra zadeva.
Programu se reče PowerGREP in rabi okoli 5 minut da mi preišče ta file.
Res dobra zadeva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] da se program ne "obesi"Oddelek: Programiranje | 1993 (1413) | win64 |
» | ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 2470 (1759) | Spider9 |
» | Regexp, grep, awk problem?Oddelek: Programiranje | 1697 (1419) | Brane2 |
» | Podatkovne bazeOddelek: Programiranje | 2206 (1799) | kopernik |
» | file parsingOddelek: Programiranje | 1262 (971) | EZ2BHard |