» »

Program za izdelavo risank

Program za izdelavo risank

Sklemen ::

Nečak bi rad izdeloval risanke. Ker je star 9 let, verjetno ne za komercialne namene. Za Mayo je premlad. Sem na Googlu napisal "create cartoon software" pa so rezultati takšni, da z brskanjem med njimi nisem našel pravega programa. Ko sem bil mlajši, se spomnim enega programa na to temo, bil je zelo enostaven ... ne frame by frame ampak v stilu "premakni se tja", pa je potem med izvajanjem osebek šel tja ...

Obstaja danes kaj takega?

SKlemen

Enterprise ::

Jaz sem to delal z Stop Motion Pro. Program je sila zabaven, in enostaven, tvoj otrok pa se bo moral malo potruditi za izdelavo le-te.
Program deluje tako, da zajema slike s kamere, torej na praznem listu papirja ali pač ozadju premikaš papirnate lutke (vsaj tako sem delal jaz) ko si s pozo zadovoljen slikaš. Nato spet malo premakneš lutko in slikaš. Na zaslonu imaš ves čas narisano prejšno pozicijo slike in sedanjo, tako da točno lahko spremljaš gibanje, ne da je enkrat lutka tam drugič drugje. Edino kar potrebuješ je naprava za zajemanje slik; najbolje da spletna kamera, lahko pa tudi navadna kamera ali digitalni fotoaparat, če ga znaš predelati, da deluje kot kamera. Na koncu pride ven risanka narejena iz hitro premikajočih slik, res pa je da je pri spodaj sample risanki okoli 200-250 slik (za 1 minuto). Lahko tudi samo uvoziš slike namesto da jih live-zajemaš.
Načeloma to odgovarja otrokom saj ne delajo samo z računalnikom pač pa še malo lastno ustvarjajo. Kasneje v movie makerju lahko dodaš še zvok ....

Tukaj imaš sample risanke narejene s tem programom.

http://soktv.tpsola.com/index.php?optio...

LP

opeter ::

Najprej ločimo kategorije znotraj animiranih filmov. Imamo risane filme (risanke, te ki so dejansko risani, npr. Heman in gospodarji vesolja, razni klasični Disneyjeve risnake, stare Looney Tunes itn.), 3D animirane filme (pri tej tehniki se v celoti zadeve delavo v računalniku - modeliranje, teksturiranje, renderiranje itn. - primer Walley), imamo pa tudi razne animirane filme z lutkami (npr. TerraHawks - pri nas poznani kot Sokoli, ali pa Češkoslovaška serija "A je to"), s plastelinom (tipa Wallace and Gromit), na koncu pa ostane še stop-motion tehnika, kjer se naredi posnetek vsako sekundo, postopek je zelo nazorno nad mano opisal music95.

Osebno priporočam, da otrok začen risati na papirju, po potrebi pa se to zajame (kamera, skener) itn. in se montira/sestavi v primernih programih (Kino v Linuxu, Movie Maker na Win, iMovie na Macu itn.).

Še ena zanimiv programček, ki pa je dejansko uporaben le, če je na računalnik priklopljena grafična tablica: Pencil. Seveda pa se v tega lahko importirajo tudi skenirane bitne slike.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

galu ::

Pivot in Toon Boom.;)
Tako to gre.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stop motion zanimivi klipi

Oddelek: Loža
453670 (2195) killah bee
»

The Lego Movie (2014)

Oddelek: Sedem umetnosti
225409 (4477) oo7

Kaj počnete v prostem času.

Oddelek: Loža
394503 (3111) bluefish
»

Ugani risanko (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Sedem umetnosti
45132992 (24938) DaMachk
»

Program za izdelavo animejev

Oddelek: Programska oprema
154376 (4121) bluefish

Več podobnih tem