Forum » Pomoč in nasveti » Daljinski nadzor
Daljinski nadzor
Nastja ::
Pozdravljeni
Zanima me če je možno in kako upravljati preko interneta drugi računalnik.
Oba računalnika sta moja in imamta različne IP-je. Enega imam v službi,
drugega pa doma in bi rada ob izpadu zagnala kaki program.
Hvala za odgovor.
Aleš
Zanima me če je možno in kako upravljati preko interneta drugi računalnik.
Oba računalnika sta moja in imamta različne IP-je. Enega imam v službi,
drugega pa doma in bi rada ob izpadu zagnala kaki program.
Hvala za odgovor.
Aleš
blackbfm ::
Recimo Remote desktop in VNC..v bistvu je polno teh programov. Če rabiš samo za zagon programov raje poglej "scheduled tasks" v control panel.
urosh ::
Ali pa uporabi Teamwiever, ker deluje na vseh IPjeih in ne rabiš nastavljat routerja itd...
Lp
Lp
MIHAc27 ::
če imaš doma in v službi fiksne IP-je (se ob resetu ne spremenijo, preveri na www.whatip.com) potem sta VNC in remote desktop ponavadi zadosti in enostavna.
Če ne, pa inštaliraš teamviewer ker se poveže na neki številko in ne na IP.
Čist na pamet ne vem ampak za teamviewer zgleda zadeva nekako tako:
Na računalnik kamor se želiš povezat inštaliraš Teamviewer Host. Daš mu neko geslo in dobiš ID.
Na drugem daš Teamviewer full verzijo. Ko zaženeš vpišeš ID od drugega računalnika, vpraša te za geslo in že si gor.
VNC je skor isto, edino program je samo 1, za priklop potem zaženeš Viewer.
Remote control pa že imaš v računalniku.. Nekje pod programi> Pripomočki zaženeš in vneseš IP. Nato se v PC logiraš kot doma. OBVEZNO mora imeti profil geslo. Pa na računalnik kjer se priklapljaš moraš vklopit Remote cntrol. To narediš v Nadzorni plošči> System> Remote > okence Allow remote connection more imeti kljukico not.
Če ne, pa inštaliraš teamviewer ker se poveže na neki številko in ne na IP.
Čist na pamet ne vem ampak za teamviewer zgleda zadeva nekako tako:
Na računalnik kamor se želiš povezat inštaliraš Teamviewer Host. Daš mu neko geslo in dobiš ID.
Na drugem daš Teamviewer full verzijo. Ko zaženeš vpišeš ID od drugega računalnika, vpraša te za geslo in že si gor.
VNC je skor isto, edino program je samo 1, za priklop potem zaženeš Viewer.
Remote control pa že imaš v računalniku.. Nekje pod programi> Pripomočki zaženeš in vneseš IP. Nato se v PC logiraš kot doma. OBVEZNO mora imeti profil geslo. Pa na računalnik kjer se priklapljaš moraš vklopit Remote cntrol. To narediš v Nadzorni plošči> System> Remote > okence Allow remote connection more imeti kljukico not.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TeamViewer neupravičeno prekinja zaradi komercialne uporabeOddelek: Programska oprema | 3152 (2383) | Ales |
» | Remote DesktopOddelek: Omrežja in internet | 3024 (2421) | Yacksy |
» | Programi za povezavo z drugim, računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 1897 (1689) | 18zimoni |
» | Oddaljen nadzorOddelek: Pomoč in nasveti | 3068 (2912) | misek |
» | Oddaljeno namizje XPOddelek: Pomoč in nasveti | 5556 (4669) | Chessman |