Forum » Pomoč in nasveti » Program zadelanje programčkov
Program zadelanje programčkov
JOKER ::
Mene zanima, če obstaja kakšen program, s katerim bi lahko delal manjše programčke ?
Da bi ga lahko tako oblikoval kot Visual Basic ... okvirje, dodajal gumbe katerim bi dodajal funkcije, naredil recimo tri polja v katera bi vpisal recimo:
v prvega številko 5, v drugega številko 3 in v tretjem ko bi kliknil na vstavljen gumb izračunaj, da bi mi v tretjem izpisalo rezultat.
S tem, da bi ta program pomagal oblikovat in simpl dodajat zadeve, tako da nebi rabil recimo nekakšnega znanja programiranja.
Upam, da sem bil dovolj jasen in nisem preveč zakvačkal zadeve.
Hvala.
Da bi ga lahko tako oblikoval kot Visual Basic ... okvirje, dodajal gumbe katerim bi dodajal funkcije, naredil recimo tri polja v katera bi vpisal recimo:
v prvega številko 5, v drugega številko 3 in v tretjem ko bi kliknil na vstavljen gumb izračunaj, da bi mi v tretjem izpisalo rezultat.
S tem, da bi ta program pomagal oblikovat in simpl dodajat zadeve, tako da nebi rabil recimo nekakšnega znanja programiranja.
Upam, da sem bil dovolj jasen in nisem preveč zakvačkal zadeve.
Hvala.
Zdravo,
ja Visual Basic, sem predvideval, da bo bolj simpl kot zgleda, pa sem mislil, če so kakšni programi, kjer bi dejansko samo vstavljal ostalo bi se pa samo naredili.
To sem mislil, bolj na izi.
Hvala vam za odgovore.
ja Visual Basic, sem predvideval, da bo bolj simpl kot zgleda, pa sem mislil, če so kakšni programi, kjer bi dejansko samo vstavljal ostalo bi se pa samo naredili.
To sem mislil, bolj na izi.
Hvala vam za odgovore.
Da bi pa program kar sam pisal kodo v ozadju pa najbrž do prihoda konkretne AI ne boš doživel.
JOKER ::
Ne, nebi delal nek velik projekt.
Hotel sem malo preganjat dolgčas in se malo poigrat, dobit kakšno idejo .... kar tako.
Hotel sem malo preganjat dolgčas in se malo poigrat, dobit kakšno idejo .... kar tako.
Sej med Visual Basic in Visual C# je tako ali tako razlika samo med programskima jezikoma. Meni se celo zdi, da je Basic bolj enostaven, čeprav smo v šoli delal predvsem s C++ in nekaj malega v C#.
V Visualu bi npr. 2 vnosa seštel tako, da bi v designerju vstavil 2 textboxa, gumb in label, nato pa 2x klikneš na gumb, da se ti v kodi ustvari metoda(funkcija), ki se izvede ob kliku na gumb.
V funkcijo bi pa dal:
V Visualu bi npr. 2 vnosa seštel tako, da bi v designerju vstavil 2 textboxa, gumb in label, nato pa 2x klikneš na gumb, da se ti v kodi ustvari metoda(funkcija), ki se izvede ob kliku na gumb.
V funkcijo bi pa dal:
label1.Text=Convert::ToString(Convert::ToInt32(textBox1.Text)+Convert::ToInt32(textBox2.Text));Program prevedeš in voila vneseš številke v textboxe, klikneš na gumb in se v labeli izpiše vsota. Problem se pojavi, ko vneseš kakšne nedovoljene znake, ki jih Convert::ToInt32() ne prežveči.
mjk ::
za winse Visual C# Express 2008
ima celotno podporo windowsom in je enostaven ... c# in vs basicom v .net 2008 ni večje razlike ... samo sintaksa je drugačna ... delaj tam, kjer si bolj domač
obstajajo ztelo dobri začetniški tutoriali :)
za win ... definitivna visual studio
maš tudi freeware mono, ki uporablja .NET knjižnjico
drugače pa imaš javo s pomočjo eclipsa za razvijat ... pravtako dobra stvar
drugega, pa če misliš z okni delat pa se ne spomnim sedaj na pamet :)
ima celotno podporo windowsom in je enostaven ... c# in vs basicom v .net 2008 ni večje razlike ... samo sintaksa je drugačna ... delaj tam, kjer si bolj domač
obstajajo ztelo dobri začetniški tutoriali :)
za win ... definitivna visual studio
maš tudi freeware mono, ki uporablja .NET knjižnjico
drugače pa imaš javo s pomočjo eclipsa za razvijat ... pravtako dobra stvar
drugega, pa če misliš z okni delat pa se ne spomnim sedaj na pamet :)
blackbfm ::
Za pravo in enostavno programiranje je Delphi super. Drugače pa če hočeš samo klikat potem bo zate Multimedia Fusion.
bluefish ::
Programskih jezikov se pač ne uči s pomočjo tutorialov, vsaj ne osnov na začetku. Najdi si eno dobro knjigo.
boogie_xlr ::
Tle maš link, kjer imaš vso dokumentacijo in tutoriale v zvezi s c++, seveda v angleščini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogie_xlr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual BasicOddelek: Programiranje | 3432 (2458) | cekr |
» | začetki programiranjaOddelek: Programiranje | 7196 (5271) | Mavrik |
» | Koda kalkulatorja v MS visual C# 2008?Oddelek: Programiranje | 2972 (2309) | smukC |
» | Kalkulator-problemOddelek: Programiranje | 1342 (1275) | Tutankhamun |
» | Visual basic noob questionOddelek: Programiranje | 1564 (1319) | DonMatejo |