Forum » Strojna oprema » Intel Pentium Dual-Core E5300 potreben nanos hladilne paste med procesor in hladilnik?
Intel Pentium Dual-Core E5300 potreben nanos hladilne paste med procesor in hladilnik?
Nextor ::
Pozdravljeni!
Pravkar sem dobil procecor Intel Pentium Dual-Core E5300... na spodnji strani hladilnika, ki pride na procesor so gor že neke tri črte, ki so videti kot hladilna pasta, če malo potegneš z prstom... še je potreba po dodatnem namazu paste? Namreč v priloženi knjigici nikjer nič ne kaže oz. ne piše o dodatnem nanosu
Pravkar sem dobil procecor Intel Pentium Dual-Core E5300... na spodnji strani hladilnika, ki pride na procesor so gor že neke tri črte, ki so videti kot hladilna pasta, če malo potegneš z prstom... še je potreba po dodatnem namazu paste? Namreč v priloženi knjigici nikjer nič ne kaže oz. ne piše o dodatnem nanosu
mtosev ::
to je ze pripravljeno za uporabo. das gor in je.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Nextor ::
Nima se namena navijat... sicer mam pravo hladilno pasto, ampak ne vem ali naj po celem namažem gor ali ne... ker grlo hladilnika, ki pride na procesor je zelo majhno in ne pokriva celotnega pocesorja
Si prepričan? Ker zgleda že tako kot, da so gor trije sloji hladilne paste na hladilniku...
to je ze pripravljeno za uporabo. das gor in je.
Si prepričan? Ker zgleda že tako kot, da so gor trije sloji hladilne paste na hladilniku...
oldguy ::
Predvidevam, da imaš takle nanos:
To je hladilna pasta in hladilnik lahko namestiš brez nanosa druge. Če pa boš nanašal na novo, prej dobro obriši staro in daj za riževo zrno nove paste natančno na sredino procesorja: tako se pasta razleze enakomerno po celotni površini in ni zračnih žepkov:
Mazanje paste po celi površini je ne samo brezzvezno, tudi manj učinkovito od te metode. Glede površine hladilnika pa je tako. Čip ni velik toliko kot celoten procesor, velik je le kak kvadratni centimeter in se nahaja na sredini procesorja:
To je hladilna pasta in hladilnik lahko namestiš brez nanosa druge. Če pa boš nanašal na novo, prej dobro obriši staro in daj za riževo zrno nove paste natančno na sredino procesorja: tako se pasta razleze enakomerno po celotni površini in ni zračnih žepkov:
Mazanje paste po celi površini je ne samo brezzvezno, tudi manj učinkovito od te metode. Glede površine hladilnika pa je tako. Čip ni velik toliko kot celoten procesor, velik je le kak kvadratni centimeter in se nahaja na sredini procesorja:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pasta koliko?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6702 (5699) | Pentium |
» | A moram na novo nanest termalno pasto, če snamem hladilnik in cpu in ju prenesem na dOddelek: Pomoč in nasveti | 8044 (7506) | amigo_no1 |
» | termalna pastaOddelek: Kaj kupiti | 11122 (9990) | flipr |
» | Procesor-hladilnik je lahko karkoli narobe ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2639 (2215) | Urc |