Forum » Pomoč in nasveti » Eno vprašanje glede matične
Eno vprašanje glede matične
volp ::
Imam tole matično: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot...
Ker podpira tudi 4 jederne procesorje z nekimi pogoji, me zanima kaj to v praksi pomeni:
Note:
* If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
Kaj to pomeni?
Zdaj me zanima če se splača sploh kupit nov procesor in če da kateri? Zdaj imam 5200+
Ali raje kupim novo še matično?
Hvala
LP
Ker podpira tudi 4 jederne procesorje z nekimi pogoji, me zanima kaj to v praksi pomeni:
Note:
* If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
Kaj to pomeni?
Zdaj me zanima če se splača sploh kupit nov procesor in če da kateri? Zdaj imam 5200+
Ali raje kupim novo še matično?
Hvala
LP
FlyingBee ::
Jaz bi se na tvojem mestu vprašal zakaj rabim 4-jederni procesor, ker se gre za igre, poglej raje v smer grafičnih, če pa v vsakem primeru hočeš menjati procesor potem kupi še AM3 ploščo in amd 955 procesor pa boš tehnološko preskrbljen za kar nekaj časa, za AM3 bodo prišli še močnejši procesorji.
jishiri ::
tako kot je stojansto rekel.. ce potrebujes graficno moc raje kupi drugo graficno kartico... kar se tice tega tvojega procesorja pa mislim da ga je brezveze menjati... saj je se zmeraj dovolj zmogljiv... jaz imam ze kar nekaj casa 4800+ pa mi za enkrat vse funkcionira kot mora...
PS: raje pocakaj se kake dve leti da bojo procesorji dovolj mocnejsi od tvojega in raje takrat nabavi kaj mocnejsega... drugace lahko na vsake (recimo) pol leta kupis novega...
LP, JM
PS: raje pocakaj se kake dve leti da bojo procesorji dovolj mocnejsi od tvojega in raje takrat nabavi kaj mocnejsega... drugace lahko na vsake (recimo) pol leta kupis novega...
LP, JM
TOP ::
Ja in če bo čakal 2 leti in bodo močnejši proci ceneji,ja in kaj bo s tem pridobil.Nič,ker bo spet tehnologija šla naprej,mater kak bumbar.Na tvojem mestu bi zamenjal tud proc,enega bolj poceni,ki bo sigurno bolši od tvojega.Še posebej če gre gor Phenom2
jishiri ::
TOP uporaba zaljivk je kar obcutljiva zadeva... sploh pa sem mu samo predlagal...
ne vidim pa razloga zakaj bi kar naprej kupoval nove proce in posledicno tudi maticne, da bi le za malenkost izboljsal "hitrost"? ce mu sedaj (verjetno vse lepo deluje) sploh pa se procesorska moc zelo pocasi stopnjuje...
ne vidim pa razloga zakaj bi kar naprej kupoval nove proce in posledicno tudi maticne, da bi le za malenkost izboljsal "hitrost"? ce mu sedaj (verjetno vse lepo deluje) sploh pa se procesorska moc zelo pocasi stopnjuje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja starega PC-ja? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10428 (7064) | hojnikb |
» | AMD PhenomOddelek: Kaj kupiti | 5342 (3880) | x45 |
» | Nadgradnja računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 5740 (5412) | D3m |
» | Nadgraditev računalnika...Oddelek: Strojna oprema | 1192 (914) | mesoreznica |
» | Preglejte moje Pc komponente (nasvet) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8398 (6593) | Pdove05 |