» »

[VB] brisanje polne mape

[VB] brisanje polne mape

jishiri ::

zdravo

malo sem se igral in bi naredil program ki bi brisal premikal koperal datoteke in mape... sedaj se mi je ustavilo pri brisanju polne mape.. (prazne lepo brise)

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, _
ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

        For Each Item As IO.FileInfo In _ Me.CheckedListBox2.CheckedItems
            Try
                If Item.Exists = True Then Item.Delete()
            Catch : End Try
        Next Item


        For Each Item As IO.DirectoryInfo In Me.CheckedListBox1.CheckedItems
            Try
                If Item.Exists = True Then Item.Delete()
            Catch : End Try
        Next Item

end sub


hvala za pomoce in nasvete...



LP
  • spremenil: Primoz ()

AndrejS ::

Pobrisat še moreš datoteke in mape v tej mapi. Uporabiš rekurzijo

jishiri ::

aja tocno cist pozabu...:D hvala

*ziga* ::

Public Function KillFolder(ByVal FullPath As String) _
   As Boolean
   
'******************************************
'PURPOSE: DELETES A FOLDER, INCLUDING ALL SUB-
'         DIRECTORIES, FILES, REGARDLESS OF THEIR
'         ATTRIBUTES

'PARAMETER: FullPath = FullPath of Folder to Delete

'RETURNS:   True is successful, false otherwise

'REQUIRES:  'VB6
            'Reference to Microsoft Scripting Runtime
            'Caution in use for obvious reasons

'EXAMPLE:   'KillFolder("D:\MyOldFiles")

'******************************************
On Error Resume Next
Dim oFso As New Scripting.FileSystemObject

'deletefolder method does not like the "\"
'at end of fullpath

If Right(FullPath, 1) = "\" Then FullPath = _
    Left(FullPath, Len(FullPath) - 1)

If oFso.FolderExists(FullPath) Then
    
    'Setting the 2nd parameter to true
    'forces deletion of read-only files
    oFso.DeleteFolder FullPath, True
    
    KillFolder = Err.Number = 0 And _
      oFso.FolderExists(FullPath) = False
End If

End Function

Private Sub Form_Load()
KillFolder "C:\test"
End Sub


To bi moralo delat.Drugic poisci malo po netu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

BigWhale ::

Pobrisat še moreš datoteke in mape v tej mapi. Uporabiš rekurzijo


Ja, sam glej, da ti ne bo stacka zmanjkal!!!

jishiri ::

hvala za te vrstice... sem stvar resil na podoben nacin, le malo se razlikuje, da brise v ciklih, glede na kolicino faila v sami mapi in ostalih podmapah... da ne bi prihajalo do neodzivnosti programa...


hvala za pomoc...



LP, JM

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jishiri ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visual Basic

Oddelek: Programiranje
313279 (2305) cekr
»

[VB] polepšanje kode

Oddelek: Programiranje
7712 (618) korenje3
»

[VB] Komunikacija s serijskimi napravami

Oddelek: Programiranje
412258 (1532) mNeRo
»

VB.net MDI in formi splošno

Oddelek: Programiranje
91544 (1487) strel
»

vkljucevanje txt datoteke v ...

Oddelek: Programiranje
131520 (1296) webblod

Več podobnih tem