» »

Windows time service

Windows time service

ABX ::

Serverji: NT4
Clent: nt4, w2k (cca 600 pc-ov)

Trenutno se ukvarjam z sinhronizacijo ure na clientih in me zanima če je že kdo to počel. Pristopov in rešitev je ogromno in me zanima je že kdo delal kaj takega. Predvsem me zanima rešitev na clientih.

Trenutno se ukvaram z optimizacijo script katere koristijo net time ukaz in scheduler service. Nekaj sem gledal tudi razne 3rd party service za cliente ampak če se le da uporabljam vgrajene rešitve.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

andrej ::

v NT4 resource kitu je en simpl time server. Ce pa bi mel w2k AD in w2k kliente bi zadeva bla popolnoma avtomatizirana. ti samo nabavi en klasicen time server (na netu polno) in potem lahko uporabis net timeukaz na klientih

Sej za time server ni frke, problem je na postajah.

Pregled v scheduler je malo neroden in nisem še našel kakega shell ukaza za preverjanje liste remote mašine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

ToniT ::

Jaz uporabljam naslednji ukaz v login skripti:
net time \\server /set /y

Server je NT 4.0, klienti pa večinoma win9x.

Takšen ukaz uporabljam tudi jaz. Vendar imam zaradi velikosti sistema par dodatnih težav.

1. Userji nimajo pravico menjavat ure zaradi tega logon scripta odpade.

2. Sem hotem aktivirat scheduler da mi ob zagonu pc-a menja uro z administratorskim accountom, vendar se da nastavi to le grafično.

Trenutno poženem scripto iz enega pc-a katera pošlje okoli ta ukaz.

at \\ime_pca 15:00 /every:m,t,w,th,f,s,su net time /domain:DOMAIN_name /set /yes

Vse lepo in prav in tudi razne log mi dela če je uspešno ali ne, vendar če bi želel cez dva meseca preveri če so vsi schedulerji ok potem je malo frke.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ntp (netwrok time protocol)

Oddelek: Omrežja in internet
101909 (1755) moj_nick
»

Dodeljevanje novega navideznega diska na mreži ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5774 (716) CaqKa
»

Vaša smb.conf datoteka-nasvet?

Oddelek: Operacijski sistemi
51524 (1420) Gh0st
»

Net Time

Oddelek: Operacijski sistemi
61030 (937) andrej
»

Windows 2000 in Windows Time service