Forum » Loža » Pozna kdo to žuželko?
Pozna kdo to žuželko?
radovednez ::
Pozdravljeni!
Po sobi sem opazil nekaj majhnih skakajočih žuželk; najprej sem mislil, da so bolhe, ki mi jih je pes nekako "dostavil" v sobo, čeprav živi zunaj, a ko sem eno slikal od blizu, se je izkazalo da temu ni tako, imajo namreč velike tipalke! So zelo majhne in izjemno hitro odskočijo (kot bolhe), ko se jim približaš. Včasih se zgodi da kaka celo skoči name. Torej, pozna kdo te žuželke? Prilagam sliko(povečano, živalica je zelo majhna):
Hvala za odgovor:)
Po sobi sem opazil nekaj majhnih skakajočih žuželk; najprej sem mislil, da so bolhe, ki mi jih je pes nekako "dostavil" v sobo, čeprav živi zunaj, a ko sem eno slikal od blizu, se je izkazalo da temu ni tako, imajo namreč velike tipalke! So zelo majhne in izjemno hitro odskočijo (kot bolhe), ko se jim približaš. Včasih se zgodi da kaka celo skoči name. Torej, pozna kdo te žuželke? Prilagam sliko(povečano, živalica je zelo majhna):
Hvala za odgovor:)
Hm, mogoče, ampak tipalke ima dosti večje (razvidno s slike) in barva je gotovo črna, v nasprotju z rdečo na tvoji sliki.
Edit: ni stenica, ker se zadržuje predvsem pri tleh in skače.
Edit: ni stenica, ker se zadržuje predvsem pri tleh in skače.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: radovednez ()
Mipe ::
Več uspeha boš imel na recimo http://med.over.net . Če gre za škodljivce, jih bo prepoznal kak strokovnjak.
Okapi ::
Tisto od rdečeluči je čisto nekaj drugega - uš.
Od radovedneža je pa ene vrste povsem neškodljiva primitivna žuželka, po slovensko skočirepka. Tule je ena od bolj blizu.
O.
Od radovedneža je pa ene vrste povsem neškodljiva primitivna žuželka, po slovensko skočirepka. Tule je ena od bolj blizu.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Hmm, Okapi, mislim, da si zadel.
Na wiki sem našel sliko ene skoraj identično moji: File:Tomocerus.sp.1.jpg @ Wikipedia
Predvsem je fino slišat da so neškodljive.
Najlepša hvala;)
Na wiki sem našel sliko ene skoraj identično moji: File:Tomocerus.sp.1.jpg @ Wikipedia
Predvsem je fino slišat da so neškodljive.
Najlepša hvala;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: radovednez ()
pikapoka ::
Kako se pa znebiš te skočirepke, moj balkon jih je namreč poln, najbolj mi gre pa na živce, ker hodijo v hišo :( . Biokill ne deluje.
RejZoR ::
Heh, prvo ko sem videl slikc sem rekel, to izgleda kot uš. Ne vem, slednje imajo prav značilno obliko trupa, tako da jih skoraj težko zamešaš s kakšno drugo žvaljo. Oz če že gre za kakšno drugačno spada v isto družino žužov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri mrčes je to?Oddelek: Loža | 3357 (2759) | Unknown_001 |
» | "Ljudozerska" zuzelkaOddelek: Loža | 5673 (3778) | m0LN4r |
» | Kaj je to za ena žival?Oddelek: Loža | 1622 (1435) | technolog |
» | Majhne žuželkeOddelek: Loža | 9429 (9294) | Desty |
» | Kurčeve muhe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26674 (23854) | prox |