» »

Sessions - php.ini

Sessions - php.ini

<?php?> ::

Če hočem uporabljati sessione, mi javi tole:
Warning: open(/tmp\sess_0e2e176cc940dfd23bee5f1edee93872, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

Pa sem šel v php.ini pogledati za nastavitvami, pa sem našel tole:
; Argument passed to save_handler. In the case of files, this is the path
; where data files are stored. Note: Windows users have to change this
; variable in order to use PHP's session functions.
session.save_path = /tmp

Torej piše da je treba za windows userje spremeniti spremenljivko. Ampak kako?!? Šel sem v d:\\server\\php kjer imam PHP nameščen in ročno naredil ta direktorij, pa ne deluje. Sem spreminjal / z \\ pa tudi ne deluje. Mogoče kdo ve kje je fora?

BTW: Še nekaj, sam imam PHP verzijo, ki pa nimam nameščenih GD funkcij (čeprav .dll imam, le v phpinfo ne piše. php.ini pa ne pomaga). Še posebaj bi rabil za PNG, čeprav bi bil tudi .gif v redu (rabim transparentnost). Sem malo pregledal strani in videl da moram skompilati, ampak ne vem kako. Ali smo vzamem recimo Visual C++, dam nov project in ... ne vem več naprej ... kakšen predlog?

Hvala
Lp,
Mitja

Em, zgoraj sem pisal \ 2× (\\), ker sem mislil da bo prvega odstranil... moja napaka ... torej pisati bi moralo samo \ ...

Lp,
Mitja

kuntek ::

probaj nastavit session.save_path = d:\windows\temp ali pa si naredi na d:\php\sessions direktorij. Bje da pomaga.

Gracias, deluje. Sam sem mislil da moraš vnesti pod od php mape, ampak očitno to ni prav. Moraš napisati celotno pot...:D tenx ...

OiPolloi ::

Če ti bo kljub temu še zajebavalo (PHP na Winsih to pogosto dela :) naredi na disku dir /tmp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prijavljeni uporabniki

Oddelek: Izdelava spletišč
6914 (732) neoserv
»

Php register/login problem

Oddelek: Izdelava spletišč
362747 (2158) keworkian
»