» »

Protokol

Protokol

Temo vidijo: vsi
««
130 / 182
»»

ABX ::

Hja, če gledaš kaj mi danes delamo neciviliziranim ljudem (razni tribal ipd), upam in verjamem da v bodoče bomo bistveno več spoštovali svobodo posameznika.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Saladin ::

ja, kako ne, če mi boste bivalno okolje razgradili?

Bomo že potrpeli, dokler se sam ne prepričaš v prednosti Uploada.
Ampak ne čakat predolgo da ne umreš zaradi bolezni, nesreče, nasilja ali naravne smrti (vse po vrsti maksimalno izogljivo v dobrem uploadu).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

T-h-o-r ::

Saladin je izjavil:

ja, kako ne, če mi boste bivalno okolje razgradili?

Bomo že potrpeli, dokler se sam ne prepričaš v prednosti Uploada.
Ampak ne čakat predolgo da ne umreš zaradi bolezni, nesreče, nasilja ali naravne smrti (vse po vrsti maksimalno izogljivo v dobrem uploadu).

ampak bolj kot to si želim, da bi se lahko uploadal tak, kakršen sem tudi zdaj, ne pa, da bi mi določene dele možganov in občutij odrezali

hkrati pa želim šanso za izstop iz uploada kadarkoli pač se mi zazdi
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Yosh ::

Paralelne in alternativne realnosti ne moreš doživljat drugače kot v simulaciji.
Z fizičnim telesom ne moreš podoživljat drugačno zgodovino vesolja kot pač je,

Ne rabiš. Edino igrico, ampak to bodo počeli otroci in odrasli za sprostitev. Upload je fikcija.

ne moreš podoživljat drugačne izkušnje kot ti to omogoča to vesolje,
ne moreš doživljati svetov drugih od tega, v katerem se nahajaš,
ne moreš đoživljat ekstremnih izkušenj brez vpliva na druge sentiente,
nimaš poljubne kontrole nad sabo in svojo okolico... (in to so zgolj max. p/p prednosti).

Ne rabiš. Če so napredni, je vse to kar govoriš, zgolj ovira napredka.
Napreden človek nima teh nižje zavestnih potreb. Ostaja mu eksploracija vesolja in učenje ter izražanje sebe v skladu s svojo napredno zavestjo.

Preveč smo navezani na naša fizična telesa. Saj počasi to dojemamo. Da je telo sveto je zgolj dogma, ki se vleče od krščanskih korenin.

Telo je sveto, a nič kaj več kot zvezda. Ustroj. Naše razumevanje le tega je cilj in užitek, smisel in bivanje.
Upload je fikcija. Nekaj primerov sinteze hardware z bioloskim delovanjem ne pove ničesar, še manj pa je približek tvoji fikciji. Mi bomo evolvirali in to v biološkem mediju.
Za nekaj 100 let zagotovo. Prej bodo, imho, prisotni razen genski inzinirin in popravljanje tkiv in organov, pomlajevanje, kot tvoje pravljice.
Ne dvomim v razvoj virtual reality igric, ki bodo sam se ena dodatna adrenaliska zadeva, tako kot si opisal, ampak nic vec k to, ena malo bolj dodelana igrica.
Share with others, your inner joy, goodness and beauty , and dont hurt them.

vostok_1 ::

Yosh je izjavil:

Paralelne in alternativne realnosti ne moreš doživljat drugače kot v simulaciji.
Z fizičnim telesom ne moreš podoživljat drugačno zgodovino vesolja kot pač je,

Ne rabiš. Edino igrico, ampak to bodo počeli otroci in odrasli za sprostitev. Upload je fikcija.

ne moreš podoživljat drugačne izkušnje kot ti to omogoča to vesolje,
ne moreš doživljati svetov drugih od tega, v katerem se nahajaš,
ne moreš đoživljat ekstremnih izkušenj brez vpliva na druge sentiente,
nimaš poljubne kontrole nad sabo in svojo okolico... (in to so zgolj max. p/p prednosti).

Ne rabiš. Če so napredni, je vse to kar govoriš, zgolj ovira napredka.
Napreden človek nima teh nižje zavestnih potreb. Ostaja mu eksploracija vesolja in učenje ter izražanje sebe v skladu s svojo napredno zavestjo.

Preveč smo navezani na naša fizična telesa. Saj počasi to dojemamo. Da je telo sveto je zgolj dogma, ki se vleče od krščanskih korenin.

Telo je sveto, a nič kaj več kot zvezda. Ustroj. Naše razumevanje le tega je cilj in užitek, smisel in bivanje.
Upload je fikcija. Nekaj primerov sinteze hardware z bioloskim delovanjem ne pove ničesar, še manj pa je približek tvoji fikciji. Mi bomo evolvirali in to v biološkem mediju.
Za nekaj 100 let zagotovo. Prej bodo, imho, prisotni razen genski inzinirin in popravljanje tkiv in organov, pomlajevanje, kot tvoje pravljice.
Ne dvomim v razvoj virtual reality igric, ki bodo sam se ena dodatna adrenaliska zadeva, tako kot si opisal, ampak nic vec k to, ena malo bolj dodelana igrica.

Žal ne bo šlo. Če padeš kot biološki organizem v drobilnik mesa, te nobena vrste genetskega inženiringa ne reši.

A če bi se mi že v štartu "rodili" kot sintetična bitja in kontemplirali o prehodu na biološki substrat bi bil prav tako velik zagovornik sintetike yosh?

Žal ne bo šlo. Če padeš kot biološki organizem v drobilnik mesa, te nobena vrste genetskega inženiringa ne reši.

kako ne, dobiti morajo tvoj dnk, pa te ponovno izdelajo

Tvoja osebnost, spomini, izkušnje...niso shranjeni v DNK.

tvoja osebnost imo delno ja

Shranjen je biološki okvir znotraj katerega se lahko razvije tvoja osebnost. Je zgolj potencial, ki potrebuje razvoj, če želimo temu sploh reči osebnost. Razvoj pa je povezan z izkušnjami in spomini- tega nimaš v DNK.

Saladin je izjavil:

Shranjen je biološki okvir znotraj katerega se lahko razvije tvoja osebnost. Je zgolj potencial, ki potrebuje razvoj, če želimo temu sploh reči osebnost. Razvoj pa je povezan z izkušnjami in spomini- tega nimaš v DNK.

hormoni in ostala kemija so gotovo že določeni; seveda izkušnje in vse ostalo pa lahko dajo z isto mešanico nekaj čisto tretjeg a:)

A če bi se mi že v štartu "rodili" kot sintetična bitja in kontemplirali o prehodu na biološki substrat bi bil prav tako velik zagovornik sintetike yosh?

ČE bi. Pa nismo. Zgleda da je biološki substrat najbolj optimalen, če ne bi obstajali v drugačni obliki, zato bilo kakšen trud spremeniti svojo obliko; bo za to potrebno veliko več energije. Jaz nevem zakaj vsi bežijo od telesa. Je čudovit stroj, potrebujemo le nekaj popravkov, in vse gre v tej smeri in to prej kot prenos na neko vezje, upore in tranzistorje.. Dejte bodimo realni, protokol in koncept uploada je en navaden scifi scenarij. Ljudje bomo zagotovo prej spremenil biološko obliko; na način da bo naša cena; obstoja, še manjša
kot dejansko je , trenutno v obliki ki smo, namreč smo zelo potratna bitja.

Saladin je izjavil:

Tvoja osebnost, spomini, izkušnje...niso shranjeni v DNK.

Spomini ne, so pa razni metilacijski vzorci, ki se dedujejo in imajo pomembne funkcije.
Drugace pa so v genih zapisani vsi elementi ki so potrebni za obstoj spomina, kot takega in za funkcionalnost katero posedujemo.
Vi gledate na telo kot nekaj krhkega, ampak relativno do česa? Mislim, sej, čeprav v primerjavi s kamnom in npr. najtršim materialo na svetu, smo krhki, še ne pomeni da zato ne moremo živeti v potencialni nesmrtnosti. In še več, nevem zakaj bi to moral biti primarni cilj, kto sem že nekoč omenjal, smrt v napredni druzbi, izgubi smisel in ni več relevantna vsaj ne v takem smislu kot ga dojemamo mi.

Saladin je izjavil:

Ja, razvoj je odvisen striktno od zunanjih dražljajev in posledično spominov( zapis dražljaja)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yosh ()

hormoni in ostala kemija so gotovo že določeni

Zgolj iz DNK (tudi z perfektnim kloniranjem in podobnim) ne moreš dobiti enake strukture možganov (enakih nevroloških povezav)

Informacije iz DNK ti dajo le nepopisan list papirja z striktnimi mejami in nekaj predispozicijami - vsebino na njem znotraj teh okvirjev in verjetnosti pa ti dajejo izkušnje in spomini. Osebnost je ta individualen rezultat vseh teh elementov.

no, pol si pa že prej (na vsakih toliko let) daš "kopirat" možgansko mrežo in dat vse možne vzorce, da te lahko perfektno klonirajo ob morebitni smrti

Kakšno možgansko mrežo, kaj vi bluzite neki?

ja mapiranje nevronskih povezav

T-h-o-r je izjavil:

no, pol si pa že prej (na vsakih toliko let) daš "kopirat" možgansko mrežo in dat vse možne vzorce, da te lahko perfektno klonirajo ob morebitni smrti

Možgansko tkivo lahko kloniraš.
Specifično strukturo možganov in podatkov/procesov v njih, ki so posledica adaptacij na realna doživetja, pa ne moreš. Kajti teh informacij ni v DNK.

saj nisem rekel zgolj dnk, gotovo pa obstaja en drug način

T-h-o-r je izjavil:

ja mapiranje nevronskih povezav

Pojasni malo.

Vajenc ::

Dejte bodimo realni, protokol in koncept uploada je en navaden scifi scenarij. Ljudje bomo zagotovo prej spremenil biološko obliko; na način da bo naša cena; obstoja, še manjša kot dejansko je , trenutno v obliki ki smo, namreč smo zelo potratna bitja.

Že nekaj časa smo v dobi kiborgov, poznamo "umetna" prehranska dopolnila, ki lahko povsem nadomestijo tradicionalne obroke... Nihče ne zanika, da je protokol oz. tehnična singularnost oz. upload človeštva trenutno težko predstavljiva ideja. Je pa ideja, ki je toliko bolj verjetna, če upoštevaš Moorov zakon in Kurzweilovo eksponentno krivuljo napredka.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Ne. To nič ne pove o tem. Pove samo trend razvoja. POglej si tisti filmcek; youtbu ko Michio Kaku govori kaj lahko pricakujemo za 20 let, pa bos videl da ni noben Ulpload scenarij.
Problem je k se človek z gledanje le te"krivulje" zasanja in hitro naredi nek scifi scenarij.
Kot sem rekel, veliko bolj verjetno je, da bo clovek spreminjal svoj bioloski ustroj.

Kiborg ideje so ideje 70.i, npr. ali celo prej preden so poznali biologijo toliko dobro. Zdaj pa je doba genetike, tkivnega inzinirga, molekularne biologije, razumevanje teh mehanizmov nam bo omogocilo dalje zivljenje in kvalitetnejse. Ne bos rabil robotsko roko, protetiko ker ti je pac v nesreci odtrgalo, ampak ti bo z injekcijo zrastla nova, npr.
Kuscarji to pocnejo brez problemov.

ja, ampak jaz bi imel raje robotsko roko, ker je bolj močna, bolj vzdržljiva itd. itd.

the eugenic wars

rodenbery je vse predvidel

:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

WarpedGone ::

ja, ampak jaz bi imel raje robotsko roko, ker je bolj močna, bolj vzdržljiva itd. itd.

V principu ja ampak se bojim, da glede vzdržljivosti še vedno nismo na nivoju biološke roke, ki načeloma služi v rangu 100 let.
Kater mehanski stroj izpred 100 let danes še zadovoljivo deluje? Vsaka 100 let stara guma je povsem preperela, železo zarjavelo, ...

Danes imamo bolše materiale a bolše le, ko so še novi. Tudi PVC vrečke, ki ne preperijo 1000 let, za to potrebujejo senco in nizke temperature. Vrečka v sahari ne bo zdržala 10 let, kaj šele 100.

Danes živimo v utvari obstojnosti in trajnosti. Nič kar danes proizvajamo ni trajno, še manj pa obstojno. Vse zgnije in propade precej hitro.

Ja, želim si boljših in vzržljivejših telesnih okončin. A jih še nekaj časa žal ne bo na spregled. Da zadeva ne zdrži 50 let boš žal ugotovil šele čez 40 do 50 let.
Zbogom in hvala za vse ribe

Danes živimo v utvari obstojnosti in trajnosti. Nič kar danes proizvajamo ni trajno, še manj pa obstojno. Vse zgnije in propade precej hitro.

"Neuničljivostni pristop" je seveda nerealen.
"Regenerativni pristop" (samokontrola) je boljši.
"Ekspanzijski pristop" (kontrola prostora in vsega v njem) pa je dolgotrajno najboljši. Protokol spada med slednje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saladin ()

Okapi ::

Ja, želim si boljših in vzržljivejših telesnih okončin. A jih še nekaj časa žal ne bo na spregled. Da zadeva ne zdrži 50 let boš žal ugotovil šele čez 40 do 50 let.
A si res prepričan, da bi se še danes rad vozil v 50 let starem avtu? Bi rad uporabljal 50 let star fotoaparat, televizor, hladilnik ...? Prav enako velja za mehansko roko, ali recimo oko. Kot prvo, že ob vgradnji boš vedel, da bo pač treba čez čas kupit novega, in kot drugo, to boš z veseljem naredil, ker boš dobil veliko boljši model.

O.

Kaj pa glede spanca? Virtualni jaz bo moral tudi spat?

WarpedGone ::

Ne.
Sanje bodo pa izgubile svoje pluse ker jih boš v principu aktivno živel.

A si res prepričan, da bi se še danes rad vozil v 50 let starem avtu? Bi rad uporabljal 50 let star fotoaparat, televizor, hladilnik ...? Prav enako velja za mehansko roko, ali recimo oko. Kot prvo, že ob vgradnji boš vedel, da bo pač treba čez čas kupit novega, in kot drugo, to boš z veseljem naredil, ker boš dobil veliko boljši model.

Drži, trajnost je posledica pomlajevanja/popravljanja in vzdržljivosti. Ta le zmanjšuje potrebo po pomlajevanju.
Zbogom in hvala za vse ribe

dajmo se pol zmenit, a bi večina ljudi raje pandoro al cybertron? :P

ABX je izjavil:

Kaj pa glede spanca? Virtualni jaz bo moral tudi spat?

Če hoče biti upload popolna simulacija življenja, kot ga poznamo (menim, da si večina zagovornikov singularnosti/protokola tako predstavlja), bo treba tudi algoritme za sanje in smrt spisat. Brez slabih in nepredvidljivih stvari bomo težko srečni. Jaz bi še najraje videl, da se ne bi zavedal, da sem uploadan. Bi pa prej sestavil eno dobro pogodbo, ki bi garantirala večji užitek kot bolečino. Ob virtualni smrti bi se zbudil, kot iz najhujših sanj in spisal nov scenarij.
Woody Allen

Daj malo premisli, preden kar nekaj napišeš.>:D Smrt je smrt izključno v primeru, da zanesljivo veš, da se ne boš več "zbudil".

O.

Okapi je izjavil:

Daj malo premisli, preden kar nekaj napišeš.>:D Smrt je smrt izključno v primeru, da zanesljivo veš, da se ne boš več "zbudil".

O.

Ja in? Ne zbudiš se več star 85 let v virtualnem programu, ampak živ, samo par let starejši od zadnjega uploada. To res ni problem. Bolj je problem, kaj narediti s 85 let spominov? Spisat boljši scenarij, sedaj ko veš in hard reset?
Woody Allen

ne, zakaj bi hotel katerokoli izkušnjo resetirat (ok, razen posilstva in slično)

fakkk

T-h-o-r je izjavil:

ne, zakaj bi hotel katerokoli izkušnjo resetirat (ok, razen posilstva in slično)

fakkk

Kaj jaz vem. Morda imaš manj dežavujev v novem uploadu, manj obremenjene možgane (umetne ali naravne) ...
Woody Allen

v moji knjigi je to neka vrsta lobotomije

Smo že imeli debato okoli reseta.

Obstaja nevarnost da en dan se naveličaš vsega, tu pa imaš dve zbiri reset ali smrt.

T-h-o-r je izjavil:

Kaj pa če pomaga?
Woody Allen

ABX je izjavil:

Obstaja nevarnost da en dan se naveličaš vsega, tu pa imaš dve zbiri reset ali smrt.

ampak reset je LAŽ, jebo vas, a se 0 niste iz sci-fi filmov in literature naučili

T-h-o-r je izjavil:

ABX je izjavil:

ampak reset je LAŽ, jebo vas, a se 0 niste iz sci-fi filmov in literature naučili

Kaj je pa upload?
Woody Allen

upload ni laž, dokler veš, da si uploadan, in da si v virtualnem svetu, kjer se ti 0 ne more zgoditi

Who cares če je LAŽ, važno je samo osebno veselje.

nein, ne morem podpret tega

Kdo si ti, da boš meni govoril kako naj živim?

Vsak mora imeti pravico izbire.

ABX je izjavil:

Kdo si ti, da boš meni govoril kako naj živim?

Vsak mora imeti pravico izbire.

da, ampak naj te vprašam to: če boš vsem, ki živjo laž rekel, da jim lahko pokažeš resnico če želijo, koliko misliš, da jih bo zavrnilo in jim bo dol viselo za pravo realnost/resnico?

Irelevantno, vsak naj izbere kar mu paše.

saj, če se protokol tako zrihta, potem kul

absolutno

samo tista stvar nikakor ni irelevantna

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

BigWhale ::

T-h-o-r je izjavil:

A to, da ti bodo pa zavest popravil preden te uploadajo je pa ok? :>

na kak način bi to popravli?

BigWhale ::

Jah, serijskih morilcev ne bodo tja spustili, ker so nesprejemljivi. Pa unih k so kako drugace deviantni. Pa po mojem tud crncev in unih k radi nosijo rdece stumfe tudi ne.

Cese bos hotu ULjat, te bodo mau popravil, da bos primeren.

zakaj pa serijski morilci ne bi bili sprejemljivi v okolju, kjer ni možno nikogar zares ubiti

Ker bi bili v takem okolju nesrečni, to pa ni skladno z uploadom, kjer morajo biti vsi srečni.

O.
««
130 / 182
»»