Forum » Programiranje » [c#]Pomoč
[c#]Pomoč
G_mAn ::
Delam aplikacijo podobno notepadu in sicer želim da ko odprem nov dokument da se mi odpre v tabih(zavihkih). Med temi zavihki pa bi rad da bi delalo kopiranje, lepljenje in te osnovne funkcije. Sam sem se težave rešil tako da sem naredil 2 formi in na eni formi vse te gumbe in operacije, ki jih lahko delaš v beležnici na drugi formi pa imam RichTextBox, kar se potem prikaže v zavihku. Na formi2 sem napisal tole funkcijo
in potem še primer kode, ko kliknem na gumb kopiraj na formi1
Težava je, ker v messageBox nič ne izpiše se pravi da ne dobi nobenega texta in potem mi tudi nič ne kopira. Če ve kdo kakšno rešitev se že vnaprej zahvaljujem .
public RichTextBox textBox2 { get { return richTextBox1; } }, ki mi vrne to vnosno polje, ki ga imam na formi
in potem še primer kode, ko kliknem na gumb kopiraj na formi1
Form2 forma = new Form2(); forma.textBox2.Copy(); MessageBox.Show(forma.textBox2.Text);
Težava je, ker v messageBox nič ne izpiše se pravi da ne dobi nobenega texta in potem mi tudi nič ne kopira. Če ve kdo kakšno rešitev se že vnaprej zahvaljujem .
Ericssony ::
Zakaj pa ne uporabiš Clipboard razreda?
Clipboard.SetText(TxtBox1.Text); TxtBox2.Text = Clipboard.GetText();
G_mAn ::
Sem probal pa isto, ker problem je v tem da se ne prenese besedilo, ker mi program javi napako, da ne more bit vrednost null, se pravi da ne dobi teksta ki bi ga rad kopiru. Nevem a je potrebno še kakšno drugo lastnost spremenit al kaj, ker sem probu nardit tut funkcije za kopiraj in prilepi in tudi dobim prazen text.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: G_mAn ()
Ericssony ::
Ne poznam celotne kode, pravtako mi ni jasno zakaj rabiš drugo formo za copy & paste. Po moje si se napačno lotil tega projekta.
Glede na tvojo zgornjo kodo pa: metoda Copy kopira izbrano besedilo - torej če ne izbereš nič tudi nič ne kopiraš.
Metoda Clipboard.SetText pa javi napako ArgumentNullException v primeru če kopiraš objekt, ki nima vrednosti - predhodno preveriš z if stavkom.
Kontaktiraj me na ZS, če rabiš konkretno pomoč pri projektu...
Glede na tvojo zgornjo kodo pa: metoda Copy kopira izbrano besedilo - torej če ne izbereš nič tudi nič ne kopiraš.
Metoda Clipboard.SetText pa javi napako ArgumentNullException v primeru če kopiraš objekt, ki nima vrednosti - predhodno preveriš z if stavkom.
Kontaktiraj me na ZS, če rabiš konkretno pomoč pri projektu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# povezava forma in classaOddelek: Programiranje | 2330 (1793) | Miko55 |
» | C# iz form2 v form1,textboxiOddelek: Programiranje | 1942 (1568) | Keki |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1400 (1225) | jizzer |
» | c# classOddelek: Programiranje | 2262 (1856) | japol |
» | C# ProgramOddelek: Programiranje | 3095 (2018) | Spura |