Forum » Programiranje » Napaka
Napaka
tadej123321 ::
Pozdravljeni! Dela majhen programček v Turbo Pascalu 7.0, in naletim na majhno oviro. Rad bi ga naredil z uporabo podprogramov, a mi javlja napako, tako da če mi zna kdo povedati, kje je težava, bi bil zelo zelo vesel (sploh, če bo odgovor hiter):
P.S: nekatere odvečne spremenljivke so tu tudi zapisane, ker jih bom kasneje rabil.
program seminarska; var ime_otroka,tmp_otroka:array [1..20] of string; startno_mesto:array[1..20] of integer; i,j:integer; procedure branje_imen (var i:integer); var ime_otroka,tmp_otroka: array [1..20]of string; j:integer; begin randomize; i:=0; repeat inc(i); write(i,') ime: '); readln(ime_otroka[i]); until (i>=20)or not(ime_otroka[i]<>'')or not(ime_otroka[i]<>' '); end; begin branje_imen; writeln(i); readln; end.
P.S: nekatere odvečne spremenljivke so tu tudi zapisane, ker jih bom kasneje rabil.
Ok, zdej mi je mal ratal popravt, a sedaj je pa problem čist na začetku procedure, kjer definiram ime_otroka
A zna kdo pomagat?
program seminarska; var ime_otroka,tmp_otroka:array [1..20] of string; startno_mesto:array[1..20] of integer; i,j,st:integer; procedure branje_imen (var i,st:integer; ime_otroka:array [1..20] of string); var tmp_otroka: array [1..20]of string; j:integer; begin randomize; i:=0; repeat inc(i); write(i,') ime: '); readln(ime_otroka[i]); st:=i; until (i>=20)or not(ime_otroka[i]<>'')or not(ime_otroka[i]<>' '); end; begin branje_imen(i,st,ime_otroka); writeln(i); for i:=1 to st do writeln(ime_otroka[i]); readln; end.
A zna kdo pomagat?
Pri spodnji kodi mi ne javlja napeke, vendar če vpišem točno 20 učencev, program kar preskoči nadaljevanje programa, pa čeprav so readln kasneje dodani, poleg tega pa na koncu ne izpiše imen.
program seminarska; var ime_otroka,tmp_otroka:array [1..20] of string; startno_mesto:array[1..20] of integer; i,j,st:integer; procedure branje_imen (var i,st:integer; ime_otroka:array of string); var tmp_otroka: array [1..20]of string; j:integer; begin i:=0; repeat inc(i); write(i,') ime: '); readln(ime_otroka[i]); st:=i; until (i>=20)or not(ime_otroka[i]<>'')or not(ime_otroka[i]<>' '); readln; end; begin branje_imen(i,st,ime_otroka); writeln(i); for i:=1 to st do writeln(ime_otroka[i]); readln; end.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Delphi] Pomoč pri reševanju naloge ! Nujno :/Oddelek: Programiranje | 1777 (1367) | Suly |
» | Šah [Pacsal]Oddelek: Programiranje | 2225 (1828) | NeOman |
» | [Turbo Pascal] Pomoč...Oddelek: Programiranje | 1472 (1374) | Grey |
» | Naloga iz PascalaOddelek: Programiranje | 902 (836) | Vesoljc |
» | sortiranje neznano dolge datoteke v pascaluOddelek: Programiranje | 1047 (962) | mmisv |