» »

PCI vodila ne delajo!?

PCI vodila ne delajo!?

matic ::

Nic vec mi ni jasno.. se pred kratkim je delal racunalnik super.. bila je edino malenskost drugacna konfiguracija (drug disk in druga graficna) drugace pa Cyrix300 cpe in pac njmeu primerna neka xy plosca!
Pred tem je ta racunalo uporabljala punca, sedaj jaz za raziskovalne namene :D Ona ja ze prej na njem uporabljala sprva win98 potem XP in je delal brez p.!
Jaz sem pac vsatvil svoj disk in graficno in pa zamenjal CDrom.. instaliral najprej win2000 in se niso hoteli namestit! Potem sem pobral vse kartice notr in ustil samo Trident ISA graficno kartico notr.. in je slo skozi.. cim sem dal kakrsnokoli PCI kartico notr so windosi 1x ob nalaganju pac zastekali! Nekako odvisno od PCI kartice kdaj.. (ali ob nalaganju, ob logiranju,..)
Potem sem dal na racunalo XP, ki sem bil ziher da so delali prej pri punci.. pa nekako isto zeloo podobno.. pac zmrznejo.. rad bi dal notr vsaj PCI mrezno kartico.. pa ne gre.. pride v windows.. vse nalozi.. zazna novo strojno opremo, jo sporoci zacnenalgat gonilnike in zmrzne!!! Probal vec razlicnih mreznih kartic, a delajo samo ISA!!!

ZAKAJ!? V cem je fora!??! Pa ne more bit fora v disku ali cdRom-u!? Graficno sem pa itaq ze poizkusu zamnjat! Nic jasno...!?

So mogoce mozne kake nastavitve v Biosu!? :\

cekr ::

Lahko bi bila okvara na plošči, samo verjetno ni.
1. Resetiraj BIOS - naloži tovarniške nastavitve
2. Poskusi SETUP WIN 98,98se,.... XP

Lahko imaš tudi težave na enem PCI-slotu - poskusi uporabiti drugega.
Frekvence imej nastavljene na privzete - da ne boš kaj navijal, ker je lahko to vzrok, da kartice nočejo delati., lahko pa je bilo kaj uničeno z navijanjem v preteklosti.

Pa še:
- Kakšna je bila konfiguracija računalnika, ko ga je punca kupila?! Če je bila na tej osnovni plošči ISA kartica, verjetno pomeni, da so jo dali noter namerno, ker je bila plošča v okvari.

- A AGP-slot deluje ?

AGP vodila nima in prej so ze bile PCI kartice notr, med drugim Voodo2.. Bios pa sem ze prej resetiral in potem se ene 2x.. Edino ce so bile prej ravno kake nastavitve, pa jih sedaj ni vec ko sem resetiral in sedaj zato ne deluje.. samo kaj bi to lahko bilo!? Procesorja pa tut se nisem navijal..sej pravim vse kar je bilo drugace je v bistvu disk, cdrom in graficna in pa resetiran BIOS.. :\
V cem je fora!?

the_unborn ::

Probej tastar disk in cdrom, ce ju se imas.

Nimam.. :|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

Oddelek: Pomoč in nasveti
421957 (1320) Mirč
»

priklopitev dveh crt monitorjev (ati radeon 9100 agp)

Oddelek: Strojna oprema
121685 (1539) monaghz
»

A lahko Herculesa 9700 flesham z Gigabytovim 9700 navijalskim BIOS-om?

Oddelek: Navijanje
5986 (949) AtaStrumf
»

mama plata in mrežna kartica se sovražita

161405 (1225) Jaz
»

PROBLEMI!!!! NA POMOC!!! Nujno!

151035 (741) VidKo

Več podobnih tem