Forum » Programiranje » C++MAX in MIN vrednost
C++MAX in MIN vrednost
davx ::
Pozdravljeni!
Imam tabelo 100 celih števil v katero vnašam vrednosti in če je vrednost manjša od 0 v tisto polje vnesem -1 in zaključim vnos. To prikazuje spodnji program.Preglavice mi dela določitev funkcije ki mi bo vračala
maksimalno in minimalno vrednost vnešenih števil v tabeli,ter vas prosim za pomoč.
Vsem ki ste mi pripravljeni pomagati pri rešitvi problema se vnaprej zelo zahvaljujem.
Imam tabelo 100 celih števil v katero vnašam vrednosti in če je vrednost manjša od 0 v tisto polje vnesem -1 in zaključim vnos. To prikazuje spodnji program.Preglavice mi dela določitev funkcije ki mi bo vračala
maksimalno in minimalno vrednost vnešenih števil v tabeli,ter vas prosim za pomoč.
Vsem ki ste mi pripravljeni pomagati pri rešitvi problema se vnaprej zelo zahvaljujem.
int main() { int tabela[100]; ///deklaracija tabele za 100 mestno vrednost cout<<"Vnos vrednosti od 0 -99:"<<endl; for(int i=0;i<=99;i++) { tabela[i]=0; cin>>tabela[i]; if(tabela[i]<0) ///preverjanje pogoja za vrednost manjso od 0 { tabela[i]=-1;break; ///prekinitev izvajanja vnosa } } system("PAUSE"); return 0; }
- spremenil: davx ()
Tutankhamun ::
int main (int argc, char* argv[]) { int tabela [100]; int vrednost; int max = 0; int min = INT_MAX; cout << "Vnos vrednosti od 0 -99:" << endl; for (int i = 0; i < 100; i++) { cin >> vrednost; if (vrednost < 0) { tabela [i] = -1; break; } tabela [i] = vrednost; if (vrednost > max) max = vrednost; if (vrednost < min) min = vrednost; } cout << "Max vrednost = " << max << endl << "Min vrednost = " << min << endl; return 0; }
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Tutankhamun ::
Al pa funkcija, kot jo sam hočeš
kličeš pa tko
fun (tabela, 100, max, min);
void fun (int *tabela, int max_velikost, int &max_vrednost, int &min_vrednost) { for (int i = 0; i < max_velikost; i++) { int vrednost = tabela [i]; if (vrednost == -1) return; if (vrednost > max_vrednost) max_vrednost = vrednost; if (vrednost < min_vrednost) min_vrednost = vrednost; } }
kličeš pa tko
fun (tabela, 100, max, min);
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
davx ::
najlepša hvala Tutankhamon
Tutankhamun mi lahko prepišeš celotno funkcijo z klicom v glavnem programu?Napake mi javlja;
Tutankhamun mi lahko prepišeš celotno funkcijo z klicom v glavnem programu?Napake mi javlja;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: davx ()
ERGY ::
najlepša hvala Tutankhamon
Probaj pogruntat sam kje je napaka in jo odpravi ali karkoli že.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C strukture, kazalci naloga pomocOddelek: Programiranje | 1464 (1359) | DavidJ |
» | c++Oddelek: Programiranje | 1570 (1303) | roba87 |
» | Rabim pomoč z nekaj nalogami v c++Oddelek: Programiranje | 735 (712) | kopernik |
» | C++ 2.letnik sr.šolaOddelek: Programiranje | 2778 (1909) | black ice |
» | [C++][Naloga_polja]MIN in MAX polja, izpis za x.100 stevilOddelek: Programiranje | 2940 (2751) | snow |