Forum » Programiranje » Download iz MYSQL baze s PHP-jem
Download iz MYSQL baze s PHP-jem
roky99 ::
Zdravo!
Imam sledeč problem...
V bazo uploadam fajl in nikakor ne znam poštimat PHP skipte da bi mi jo downloadalo. Izpiše mi polno nekih znakov.
Prosim za pomoč, če sem pa še kej pozabu mi pa povejte :)
MYSQL baza
Skripta za download
Imam sledeč problem...
V bazo uploadam fajl in nikakor ne znam poštimat PHP skipte da bi mi jo downloadalo. Izpiše mi polno nekih znakov.
Prosim za pomoč, če sem pa še kej pozabu mi pa povejte :)
MYSQL baza
`tbl_upload` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `name` varchar(30) collate utf8_slovenian_ci NOT NULL, `type` varchar(30) collate utf8_slovenian_ci NOT NULL, `size` int(11) NOT NULL, `content` mediumblob NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_slovenian_ci
Skripta za download
<?php include ("login.php"); $sql = "SELECT id, name FROM tbl_upload"; $res = mysql_query($sql); if(mysql_num_rows($res) == 0) { echo "V bazi ni datotek. <br />"; } else { while(list($id, $name) = mysql_fetch_array($res)) { ?> <a href="down.php?id=<?php echo $id;?>"><?php echo $name;?></a><br /> <?php } } if(isset($_GET['id'])) { $id = $_GET['id']; $sql = "SELECT name, type, size, content FROM tbl_upload WHERE id = '$id'"; $res = mysql_query($sql); list($name, $type, $size, $content) = mysql_fetch_array($res); header("Content-length: $size"); header("Content-type: $type"); header("Content-Disposition: attachment; filename=$name"); echo $content; mysql_close($link); exit; } ?>
don't drink and drive, just smoke and fly! ;)
- spremenil: roky99 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] encoding nizaOddelek: Izdelava spletišč | 3790 (1705) | BivšiUser2 |
» | Šumniki v php-juOddelek: Izdelava spletišč | 4748 (3251) | JoSmo |
» | MySql Vprasanje - problem dupliciranih kljucevOddelek: Izdelava spletišč | 1436 (1258) | KernelPanic |
» | FULLTEXT indeksi - problemi pri osnovnem primeruOddelek: Programiranje | 923 (844) | barelyLegal |
» | kako spreminiti vse php fajle in celo bazo v utf-8Oddelek: Izdelava spletišč | 1310 (1090) | Senzacionale |