» »

Nakup in prodaja domen za višjo ceno?

Nakup in prodaja domen za višjo ceno?

dba ::

Ko sem malo iskal ime domene sem ugotovil, da je praktično že vse registrirano, na strani pa so samo kakšni oglasi in pa spodaj pripis, da je domena naprodaj; isto se dogaja tudi z slovenskimi domenami... je to sploh legalno? v čem je potem sploh še smisel registrarjev domen, če jih moraš kupiti od neke tretje osebe?

BlueRunner ::

Kdor prej pride, prej melje.

Če nimaš kakšne blagovne znamke, na podlagi katere bi morda lahko bil upravičen določenega imena domene, potem velja princip, da tisti, ki je prvi prišel, bo z žemljico tudi prvi odšel.

Smisel registrarjev je pa takšen, kot je smisel pekarn. Nekje moraš žemljice kupiti. Nikakor pa to ne pomeni, da si upravičen do "točno tiste žemljice, ki jo je kupil tisti pred menoj". Izbiraš lahko pač med tistim, kar je še vedno v košari.

Tilen ::

Ko sem malo iskal ime domene sem ugotovil, da je praktično že vse registrirano, na strani pa so samo kakšni oglasi in pa spodaj pripis, da je domena naprodaj; isto se dogaja tudi z slovenskimi domenami... je to sploh legalno? v čem je potem sploh še smisel registrarjev domen, če jih moraš kupiti od neke tretje osebe?

Je legalno. Jaz kupim od registrarja nekaj z "dobrim potencialom" in prodam tebi, ki se za to domeno zanimaš. Vsekakor vroča debata v primerih, ko nekdo nalašč registrira neko domeno že dobro uveljavljenega podjetja. V takšnih primerih se včasih celo preko sodišč iztrži domene ali s poravnavo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mmerljak ::

Opcija preprodajanja domen ni zanimiva le zaradi razlike v ceni ob preprodaji. Precej bolj zanimivo se mi zdi to, da je identiteta lastnika domene navedena (whois) dejanski uporabnik domene je pa druga oseba. To lastnost domen pridno izkoriščajo spletni goljufi, ker na tak način enostavno izrabijo identiteto pravega lastnika preko katere izvajajo goljufije, služijo. Njihova lastna identiteta pa ostaja nerazkrita in v večji meri zabrisana.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup domene in hosting pri isti firmi?

Oddelek: Izdelava spletišč
193419 (2673) Samael
»

Ukradena domena (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6011348 (8370) Maxtor2000
»