Forum » Programiranje » [java] podajanje File objekta kot argument funkciji
[java] podajanje File objekta kot argument funkciji
pujs ::
zadeva je sledeca:
Funkcija ki bere datoteko "read(File f);" je v nekem paketu...
ko to funkcijo klicem iz razreda, ki je spet v nekem drugem paketu:
File f = new File("datoteka");
paket.Razred.read(f);
mi vrze FileNotFoundException... vem da je to zaradi tega, ker isce datoteko v istem folderju, kjer je razred s funkcijo. torej ta funkcija deluje samo ce podamo file v absolutni obliki (torej... File f = new File("/absolutna/pot/do/datoteke");).
Kaj bi moral dodati v read(File f) da prepozna tudi relativno podane datoteke...
LP!
Funkcija ki bere datoteko "read(File f);" je v nekem paketu...
ko to funkcijo klicem iz razreda, ki je spet v nekem drugem paketu:
File f = new File("datoteka");
paket.Razred.read(f);
mi vrze FileNotFoundException... vem da je to zaradi tega, ker isce datoteko v istem folderju, kjer je razred s funkcijo. torej ta funkcija deluje samo ce podamo file v absolutni obliki (torej... File f = new File("/absolutna/pot/do/datoteke");).
Kaj bi moral dodati v read(File f) da prepozna tudi relativno podane datoteke...
LP!
They toook rrrrrrr jjjjjjbbssss!!!!!!!
- spremenil: pujs ()
PaX_MaN ::
torej ta funkcija deluje samo ce podamo file v absolutni obliki (torej... File f = new File("/absolutna/pot/do/datoteke");).
Ne lih:
A pathname, whether abstract or in string form, may be either absolute or relative.
Jaz bi najprej preveril, če datoteka "datoteka" sploh obstaja...
datoteka definitivno obstaja...
ko klicem File f = new File("datoteka"); in preverim f.exists()... mi vrne true...
ko pa ta file podam naprej funkciji paket.Razred.read(f)... pa napise FileNotFoundException.
cudno :\
ko klicem File f = new File("datoteka"); in preverim f.exists()... mi vrne true...
ko pa ta file podam naprej funkciji paket.Razred.read(f)... pa napise FileNotFoundException.
cudno :\
ups... my bad. ocitno res ze v tistem razredu, kjer klicem funkcijo ne najde datoteke.
bom probu popravt. hvala za pomoc!
bom probu popravt. hvala za pomoc!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java skeniranje map in podmapOddelek: Programiranje | 1149 (1038) | nightrage |
» | [Android] Nov tip shranjevanja slikeOddelek: Programiranje | 2185 (1309) | urosz |
» | Java ObjektiOddelek: Programiranje | 2249 (1943) | Mavrik |
» | [Java]Branje podatkov iz datotekeOddelek: Programiranje | 2654 (1960) | jeryslo |
» | Kako pošiljanje datotek v JAVI.Oddelek: Programiranje | 1835 (1706) | kopernik |