Forum » Šola » Matlab pomoč
Matlab pomoč
Steinkauz ::
Isotropic ::
jaz imam pa tole vprasanje:
imam neko datoteko, ki je output programa. v njej so z presledki loceni podatki, niso pa ti podatki samo stevilke, je tudi nekaj crkovnih oznak. zanima me, ce obstaja kaksen nacin, da importam direkt to datoteko (load file.txt), magar ce se tiste crke izgubijo.
zdaj niti load niti import wizard ne naredita nic pametnega (slednji importa samo en stolpec in cudno - ne prvega)
imam neko datoteko, ki je output programa. v njej so z presledki loceni podatki, niso pa ti podatki samo stevilke, je tudi nekaj crkovnih oznak. zanima me, ce obstaja kaksen nacin, da importam direkt to datoteko (load file.txt), magar ce se tiste crke izgubijo.
zdaj niti load niti import wizard ne naredita nic pametnega (slednji importa samo en stolpec in cudno - ne prvega)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Imperfect ::
Sem imel podobne probleme kašno leto nazaj.. Če se pravilno spomnim sem uporabil fukncijo: fprintf. Z njo sem iz "grdega" .txt file-a naredil nov txt file s samimi številkami in ga potem inportal oz. loadal..
Verjetno pa obstaja bolj eleganten način :)
Jean-Paul ::
@loki3000:
sed & co. to the rescue, drugače pa poskusi s funkcijama fscanf ali textscan
@Steinkauz: dvomim, da si imel le 1 dan časa za tole nalogo. Naloga sicer ni prehuda, a moj čas je dragocen.
sed & co. to the rescue, drugače pa poskusi s funkcijama fscanf ali textscan
@Steinkauz: dvomim, da si imel le 1 dan časa za tole nalogo. Naloga sicer ni prehuda, a moj čas je dragocen.
Isotropic ::
Sem imel podobne probleme kašno leto nazaj.. Če se pravilno spomnim sem uporabil fukncijo: fprintf. Z njo sem iz "grdega" .txt file-a naredil nov txt file s samimi številkami in ga potem inportal oz. loadal..
aja zdaj razumem.
tisti file si bral vnos za vnosom (verjetno je bil csv, tab separated ali kaj podobnega), potem pa v nov file zapisal samo tiste vnose, ki so bili pac stevilke. prej mi ni bilo ravno jasno, kaj za * si mislil s tem fprintf.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] - spreminjanje atributov datotekOddelek: Programiranje | 1100 (985) | pijavka |
» | [Java]Branje podatkov iz datotekeOddelek: Programiranje | 2653 (1959) | jeryslo |
» | Pomoč pri nalogi v C++Oddelek: Programiranje | 1359 (1359) | bozjak |
» | [C] čuden izpis iz txt dat. na zaslonOddelek: Programiranje | 1665 (1402) | l0g1t3ch |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4039 (3528) | Vesoljc |