» »

Katero multifunkcijsko napravo kupiti?

Katero multifunkcijsko napravo kupiti?

MiroX ::

Pozdravljeni!

Doma imam Canonov barvni laserski tiskalnik, za katerega so tonerji zelooo dragi. Ker pa veliko tiskam tudi črno-bele zadeve moram vsaj enkrat na 2 meseca zamenjati črni toner, kar pa je velik strošek.
Tako da sem se zdaj odločil da kupim multifunkcijsko napravo, ki je predvsem hitra in da toner ni drag, pa zelo dobro bi bilo da bi imela samodejen podajalec orginalov in pa duplex.
Nekako se nagibam k HPju ali Canonu; ima kdo kaj podobnega doma in bi mi vedel svetovati iz prve roke? GLedal sem tudi Samsunge Xeroxe samo nekako mi firma ne diši preveč - ima kdo kakšne izkušnje z temi firmami pri printarih?

V moj ožji izbor sem dal te mašince:
CANON
http://www.mimovrste.com/artikel/283005...
http://www.mimovrste.com/artikel/283007...
HP
http://www.mimovrste.com/artikel/283005...
SAMSUNG
http://www.mimovrste.com/artikel/283005...
XEROX
http://www.mimovrste.com/artikel/283007...
http://www.mimovrste.com/artikel/283006...

blackbfm ::

Jz mam nekaj tiskalnikov (niso multifunkcijske naprave). No take mam izkušnje, Samsung barvni laserski tiskalnik: kvaliteta odtisa je zanič, tonerji so dragi (barvo kar stran meče po nepotrebnem), sam tiskalnik je bil tut kar drag, drugače je pa hiter. Canon imam inkjet in je super, samo mi gre na živce ker žre vse barve tudi če printaš vse samo v črni barvi, toner kar hitro "kuri" :P Govorim o printerjih ki spadajo v mal višji rang seveda. Mam še enga laserca hp, star sigurno vsaj 10 let, ampak je pa najbolši printer kar se kvalitete tiče, edino počasen je ker ni USB..sicer pa dvomim da danes še delajo tako kvalitetne tiskalnike. No toliko o firmah :) Če bi se sam odločal za nov tiskalnik bi verjetno probal Xerox, Samsung pa odsvetujem.

podbevna ::

Jaz sem si nabavil HP Photosmart C7280 AiO.

Je hitrejši od navedenih laserjev, manjši, ima veliko boljše DPI tiskov, lepše barve in foto tisk na foto papir, ima veliko boljši scaner, je tudi barvni fax, ima duplex in daš ga lahko v mrežo preko Wlan.

Tistih priporočin 3000+ strani na mesec je meni preko glave, poleg tega pa sem ugotovil, da so stroški porabe skoraj enaki kot pri laserjih.

Edino kar je slabše kot pri laserju je, da se svež print lahko spaca, če ne paziš in da se natisnjeni dokumenti spacajo, če se znmočijo.

Vikking ::

Uporabljam točno to večfunkcijsko napravo HP LaserJet M1522n MFP že 3 mesece.

Napravo lahko samo pohvalim: tiskanje, kopiranje, faksiranje je odlično, sploh pa enostavnost uporabe ter npr. pošiljanje faksa ali kopiranje, ki omogoča branje iz podajalca ali pa iz stekla.

Zamenjal se je že 3 toner (za 2000 listov zdrži toner). Mogoče en tak minus, da naprava ne omogoča uporabe tonerja za najmanj vsaj 4000 listov.

Druga stvar pa je optično branje, za katerega je potrebno uporabljati kakšen drugen program, saj software, ki ga je priložil HP popolnoma zanič, neuporaben in zakomplicirano nastavljiv. Tako da za optično branje raje uporabljam kar Vuescan program.

Za takšen denar fenomenalna zadeva, ki tudi dimenzijsko gledano zelo malo zasede.

Leks ::

@MiroX

Kaj pa mogoče nadomestni tonerji? Jaz sem presedlal iz original HP q2612a, na economic line, ogromen prihranek - v printu ni razlike.

MiroX ::

@blackclw
Aha se mi je zdelo, da Samsungovi tiskalniki niso kaj preveč dobri. Sicer pa se popolnoma strinjam, da so starejši tiskalniki veliko boljši od današnjih - bili so počasnejši in kartuše/tonerji niso bili tako dodelani zato barva ni bila tako kvalitetna, drugače pa so delali brezkompromisno. Sam imam doma tiskalnik HP DeskJet 840C in še vedno dela kot je delal pred 8 leti ko sem ga kupil; vendar ga ne uporabljam kaj dosti saj je počasen in barve ki jih stiska na papir niso tako vzdržljive.
Drugače pa sem se ravnokar vrnil iz sejma grafično-tiskarke opreme GrafItalia v Milanu in sem videl kakšne novosti glede profi tiskarske tehnologije ima podjetje Xerox tako da so me prepričali da ni to slaba firma.

@podbevna
Reči mi ali ta tiskarnik dosega res vsaj približne hitrosti tiska, kot so navedene v specifikacijah? Pa tudi ločjivost pri skenerju me je presenetila. Toraj si nasplošno zadovoljen z mašino - morda pa celo preklopim na kako takšno InJet multifunkcijsko napravo.

@Vikking
Toraj si nasplošno zadovoljen z tiskanikom? Ali je možno tudi skeniranje iz samodejnega podajalca za orginale? Edino full me moti da nima auto duplexa :8)...

@Leks
Hmm nekako prisegam samo na orginalne tonerje... Imel sem slabo izkušnjo z neorg. kartušami za različne injet tiskalnike, tako da na barvnih lasercih nebi poskušal 8-)

Vikking ::

Če je možno skeniranje iz podajalca nevem, ker še nisem probal. Na splošno sem zelo zadovoljen, proti pričakovanjem. Zaenkrat nebenega problema, je pa res da jo imamo le 3 mesece.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8829761 (23459) Bye
»

Večfunkcijska naprava (tiskanje, skeniranje,...)

Oddelek: Strojna oprema
155695 (4525) japol
»

Večfunkcijska laserska naprava

Oddelek: Kaj kupiti
51569 (1428) darkolord
»

Katero večfunkcijsko napravo za cca. 200€

Oddelek: Kaj kupiti
222321 (1905) mersol
»

Katero multifunkcijski tiskalnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
184295 (3717) specialc

Več podobnih tem