Forum » Programiranje » TabControl v VB
TabControl v VB
fazzan ::
Pozdravljeni
Imam nerazrešen problem. V Form1 sem vstavil TabControl z dvema zavihkoma in dva gumba. S klikom na prvi gumb želim prikazati TabPage1, s klikom na drugi gumb pa TabPage2. V proceduri gumbov sem napisal sledečo kodo:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
TabPage2.Hide()
TabPage1.Show()
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
TabPage1.Hide()
TabPage2.Show()
End Sub
Koda delno deluje. Ob kliku na gumb Button1 se pokaže okno od TabPage1, ob kliku na gumb Button2 pa TabPage2. Problem je v tem, da zavihek ostane vedno isti, razen če kliknem direktno nanj. Zanima me ali obstaja nači, da se bo tudi zavihek zamenjal ob kliku na posamezen gumb.
Program pišem v VB 2008 Express Edition.
Najlepša hvala za pomoč.
Lp miha
Imam nerazrešen problem. V Form1 sem vstavil TabControl z dvema zavihkoma in dva gumba. S klikom na prvi gumb želim prikazati TabPage1, s klikom na drugi gumb pa TabPage2. V proceduri gumbov sem napisal sledečo kodo:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
TabPage2.Hide()
TabPage1.Show()
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
TabPage1.Hide()
TabPage2.Show()
End Sub
Koda delno deluje. Ob kliku na gumb Button1 se pokaže okno od TabPage1, ob kliku na gumb Button2 pa TabPage2. Problem je v tem, da zavihek ostane vedno isti, razen če kliknem direktno nanj. Zanima me ali obstaja nači, da se bo tudi zavihek zamenjal ob kliku na posamezen gumb.
Program pišem v VB 2008 Express Edition.
Najlepša hvala za pomoč.
Lp miha
fazzan ::
Sem že dobil odgovor. Rešitev je naslednja:
TabControl1.SelectedTab = TabPage1
End Sub
TabControl1.SelectedTab = TabPage2
End Sub
LP
TabControl1.SelectedTab = TabPage1
End Sub
TabControl1.SelectedTab = TabPage2
End Sub
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpiranje programa v Visual StudioOddelek: Programiranje | 907 (765) | darkolord |
» | vb.net: dynamic textboxOddelek: Programiranje | 1177 (1067) | saule |
» | Visual Studio - koda za prikaz OS?Oddelek: Programiranje | 1078 (845) | detroit |
» | [VB] Komunikacija s serijskimi napravamiOddelek: Programiranje | 2299 (1573) | mNeRo |
» | VB.net MDI in formi splošnoOddelek: Programiranje | 1611 (1554) | strel |