Forum » Programiranje » sql poizvedba pomoč
sql poizvedba pomoč
Mitja Bonča ::
Imam 3 tabele (študenti, predmeti, ocene).
Tabele vsebujejo - študenti (idŠtudenta, Ime), predmeti(idPredmeta, ImePredmeta), ocene(idOcene, idŠtudentaFK, idPredmetaFK, Ocena) - FK so foreign keys (tuji ključi)
To je vse skupaj v bazi, sedaj bi pa rad naredil poizvedbo, ki mi bo izpisala študente, in ob kliku na enega, mi bo izpisala vse nejgove predmete z ocenami)
Bi prosil za pomoč, hvala
Mitja
Tabele vsebujejo - študenti (idŠtudenta, Ime), predmeti(idPredmeta, ImePredmeta), ocene(idOcene, idŠtudentaFK, idPredmetaFK, Ocena) - FK so foreign keys (tuji ključi)
To je vse skupaj v bazi, sedaj bi pa rad naredil poizvedbo, ki mi bo izpisala študente, in ob kliku na enega, mi bo izpisala vse nejgove predmete z ocenami)
Bi prosil za pomoč, hvala
Mitja
ta-mau ::
če se ne motim ti manka en vmesni entitetni tip. v konceptualnem modelu ima relacija študent-predmet razmerje mnogo-mnogo, kar se ti v fizičnem modelu preslika v vmesni entitetni tip kterga lahko poimenuješ "Obveznosti".primary key bo tako sestavljen iz "idŠtudenta" in "idPredmeta". Iz te tabele pa potem lahko razbereš vse predmete študenta s stavkom:
Select ImePredmeta from Obveznosti where idŠtudenta="xy";
Select ImePredmeta from Obveznosti where idŠtudenta="xy";
frudi ::
Tukaj načeloma ne rabiš križne tabele med 'predmeti' in 'študenti', ker bi vsebovala le podvojitev podatkov iz tabele 'ocene'. Odvisno od točnih navodil naloge...
Za izpis predmetov in ocen študenta, po trenutnem podatkovnem modelu:
Pri tem je @idŠtudenta id izbranega študenta.
Za izpis predmetov in ocen študenta, po trenutnem podatkovnem modelu:
SELECT p.ImePredmeta, o.Ocena FROM predmeti AS p INNER JOIN ocene AS o ON p.idPredmeta = o.idPredmetaFK WHERE o.idŠtudentaFK = @idŠtudenta ORDER BY p.ImePredmeta
Pri tem je @idŠtudenta id izbranega študenta.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Mitja Bonča ::
hvala! deluje
Ok, sem končal aplikacijo, kako sedaj to naredim na jo lahko sprožim v oknih?
Ok, sem končal aplikacijo, kako sedaj to naredim na jo lahko sprožim v oknih?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja Bonča ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mySQL izpis many-to-many to matrixOddelek: Izdelava spletišč | 891 (652) | klemenSLO |
» | Matura 2 predmet E-redovalnicaOddelek: Programiranje | 1433 (1067) | FiR3F0X |
» | [SQL] PgAdmin preprosto vprasanje povezano s stolpci v tabeliOddelek: Programiranje | 2195 (1554) | Cvele2011 |
» | namizna aplikacija v javiOddelek: Programiranje | 1882 (1395) | urosz |
» | Pomoč pri programu!Oddelek: Programiranje | 1422 (1280) | Mitja Bonča |