» »

Katero kolo

Katero kolo

««
89 / 110
»»

Scaramouche3 ::

Tisti, ki imate kolesarske čevlje, kaj je razlika med 2 in 3 točkovnim sistemom?
Moja noga je velika, tam 48 ali 49 in nimam v Slo kje probat kake Sidi ali Shimano... tko da je tujina očitno edino...

Ko naročate v tujino recimo da je noga 30cm ali naročaš točno na to, ker ima diht ali vedno cm več?

Okapi ::

Lahko naročiš tri številke (običajno, večjo in manjšo) in dve vrneš.

BlaY0 ::

Tile centimetri so tako tako. Dejansko moraš probat. Za Sidi ti lahko povem, da so res "fit", oziroma niso "preveliki" tako kot večina ostalih.

PacificBlue ::

Scaramouche3 je izjavil:

Tisti, ki imate kolesarske čevlje, kaj je razlika med 2 in 3 točkovnim sistemom?
Moja noga je velika, tam 48 ali 49 in nimam v Slo kje probat kake Sidi ali Shimano... tko da je tujina očitno edino...

Ko naročate v tujino recimo da je noga 30cm ali naročaš točno na to, ker ima diht ali vedno cm več?

Sem sam vec let uporabljal klasicne spd cevlje od specialized, sem pa lani kupil te:

https://www.pearlizumi.com/products/x-a...

In so mi veliko bolj udobni pri hoji, pa vseeno zaradi boa sistema fiksni na nogi in zato klasicnih kolesarskih cevljev ne uporabljam vec.

So pa od pol do ene stevilke vecjji, kot je realna stevilka noge.
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

Jirzy je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Saj ti piše,ta konkretni ki ga linkaš je brez remote "shifterja". KS so OK drugače.

Zakaj pa tegale ne:

https://www.bike24.com/p2729287.html

...ta ima "shifter" že v paketu. Drugače te bo "shifter" prišel še dodatnih 15 do 30 EUR.

Hvala za odgovor. Za tega sem spregledal, da nima shifterja - na nekaj drugih modelih pa dejansko nisem nasel tega podatka.
DXC je precej cenejsi - mislis, da je vseeno OK? Nocem namigovati, da je slabsi samo zaradi cene, ampak na tem podrocju sem res malo bos. Pravzaprav pa niti ne vem, kaj gre lahko narobe.

Ce bo DXC v redu, sem ocitno dolzan par piv :)

Glej, jaz imam enega DXC zdaj eno leto. To je v bistvu Tranz-X oziroma ChainReaction Brand-X. Dobil sem ga na Bike24 za 80 EUR ob neki akciji. Nekako se mi je zdelo, da ima notranja cev malo preveč radialnega lufta, se pravi da se zic premika oziroma "vrti" levo desno. Sicer mi je par kolegov reklo da je to čisto OK pa sem vseeno pisal na Bike24 kako je s tem in so mi ponudili dodatnih 20 EUR popusta, tako da sem čisto spodoben dropper dobil za borih 60 EUR.

Kaj gre lahko narobe... kar me malenkost moti so ravno ta tri "pin" vodila, ki preprečujejo vrtenje notranje cevi, ampak če zadeve preveč ne abjuzaš in redno čistiš taglavni simering ter enkrat letno podmažeš zadevo, ne bi smelo biti težav. Drugo kar gre lahko narobe je, da ti kartuša spusti ali da ti ventil na kartuši ne drži več. Nova kartuša je potem (v kolikor dropper ni več v garanciji) tam v rangu 30 EUR.

PacificBlue je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Sem sam vec let uporabljal klasicne spd cevlje od specialized, sem pa lani kupil te:

https://www.pearlizumi.com/products/x-a...

In so mi veliko bolj udobni pri hoji, pa vseeno zaradi boa sistema fiksni na nogi in zato klasicnih kolesarskih cevljev ne uporabljam vec.

So pa od pol do ene stevilke vecjji, kot je realna stevilka noge.

To maš na specialki?

Ne, na mtb. Aja ti imas specialko?
Edit: zgornji link sem popravil.
I’m out.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue je izjavil:

Kupujem novo kolo,samo je politika šla iz dvo kasetnega na eno, tako da zgubiš top speed..
Pa zdej razmišljam ali gravel ali specialko...

Scaramouche3 je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Kupujem novo kolo,samo je politika šla iz dvo kasetnega na eno, tako da zgubiš top speed..

Aha. Poglej se za kaksno endurance kolo z bolj sirokimi gumami. Pa imas nekaj vmes med gravlom pa cestno specialko. Če mislis vozit oboje.
Če pa bolj ali manj makedam pa gravel.
I’m out.

Scaramouche3 je izjavil:

Misliš z 2x na 1x sistem? Mah tukaj jaz potem ne bi kaj dosti razmišljal in vzel gravel, ker specialka je pač "speedy" zadeva in za veliko specialcev je bistveno, da leti. V končni fazi imaš še vedno lahko rezervni wheelset za na cesto, samo po moje ga niti ne boš pogrešal.

BlaY0 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Misliš z 2x na 1x sistem? Mah tukaj jaz potem ne bi kaj dosti razmišljal in vzel gravel, ker specialka je pač "speedy" zadeva in za veliko specialcev je bistveno, da leti. V končni fazi imaš še vedno lahko rezervni wheelset za na cesto, samo po moje ga niti ne boš pogrešal.

Samo za gravel rabiš veliko več denarja da si recimo na enakem groupset kot na specialki ali MTB...

Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 je izjavil:

Samo za gravel rabiš veliko več denarja da si recimo na enakem groupset kot na specialki ali MTB...

Mah jaz se s tem ne bi preveč obremenjeval, če imaš budget vzameš RX600 drugače pa kar se mene tiče, je tudi RX400 čisto OK. Drugače pa lahko miksaš GRX 11s shifterje z XT menjalnikom tako M8000 kot M8100.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Mah jaz se s tem ne bi preveč obremenjeval, če imaš budget vzameš RX600 drugače pa kar se mene tiče, je tudi RX400 čisto OK. Drugače pa lahko miksaš GRX 11s shifterje z XT menjalnikom tako M8000 kot M8100.

Jah če lahko ultegro dobiš za cca 2000 tukaj na gravel pa še 400 dajejo nad 2000 se bom! Velik keša...

GRX 11s shifterji delajo tudi z Ultegra in 105 menjalnikom, samo ta dva pa nimata zadosti ranga za 1x sistem s kasto recimo 11-42.

Ahh, pozabil povedat... za mix GRX prestavno-zavornih ročk in MTB menjalnikov nucaš še Tanpan adapter.

BlaY0 je izjavil:

Ahh, pozabil povedat... za mix GRX prestavno-zavornih ročk in MTB menjalnikov nucaš še Tanpan adapter.

Jest mislim kupit sestavljeno kolo, ne znam ga sam sestavit...

Hja, za proper 1x gravel se moraš kar skeširat. Sem pa videl da Cannondale recimo na svoje low modela daje MicroSHIFT Advent X + mehanične Promax prestavno-zavorne ročke za 1x sistem 40T spredaj in 11-48 zadaj.

Kaj pa kaj takega:

https://www.bike24.de/p1613838.html

...res da tule nimajo ravno tvoje velikosti (predvidevam da XL ali XXL), je pa RX400/600 mix.

BlaY0 je izjavil:

Hja, za proper 1x gravel se moraš kar skeširat. Sem pa videl da Cannondale recimo na svoje low modela daje MicroSHIFT Advent X + mehanične Promax prestavno-zavorne ročke za 1x sistem 40T spredaj in 11-48 zadaj.

Sej sem prej napisal da grem z mtb stran ker so vsi novi eno kasetni...

Neki takega bi bilo ok...
https://www.raddiscount.de/P12028.html?...

Ahh, potem sem te narobe zastopil (da bi šel rad z MTB na 1x sistem specialka ali gravel). Pri 2x sistemih je na sploh manj komplikacij s kompatibilnostjo raznih kombinacij, ne rabiš menjalnika z sklopko in podobno.

SapraMis ::

Sem preletel, pa še nisem našel odgovora.

Za osebo staro 60 bi kupili treking kolo do cca 700 EUR, pa je veliko izbire in se ne znamo odločiti.

Kje se splača pogledati, da bo zadeva ok?

Nakamure, Trek-i, Canyon ..

Velik je cca 183 - katero velikost okvirja je potrebno vzeti?

hvala..

Scorpy84 ::

Okvir vsaj L, čim lažje, čeprav so vsi treki bolj ali manj isto težki v tem cenovnem razredu. Tudi po opremi se ne razlikujejo, pač glej da je zadnji menjalnik deore, ostalo od opreme bolj ali manj dobiš altus, tektro zavore...

d4vid ::

Saj ne vem če je offtopic ali ne...
Kam lahko grem kolesarit, da je bolj ravnina in enostavno za kolesarit, bolj osrednja slovenija, savinjska in vmes...

Bi nalo kolesaril pa nimam ravno kondicije, nekje je treba zacet...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Kalibri ::

Na začetku bodo itak razdalje kratke, tako da se ne preveč obremenjevat z iskanjem ravnin, ker bo vsaka ravnina v bližini domadobra, če nisi ravno vrh klanca. Začneš itak z malimi razdaljami, na začetku bi jaz šel do 10 km v eno smer ali pa do 20 kako krožno. Idealne ravnine je itak ni. Še tam kjer je, se ti nabere 200+ višinskih metrov, pa se ti zdi, da greš po ravnem.
Čez zimo boš vrtel?

Badwolff ::

Itak boš startal od doma, al kva.

</head> ::

https://ridewithgps.com/routes/new

Odpreš route planner in naklikaš nekaj, kar nima veliko višincev.

IL_DIAVOLO ::

Svoje regionalne ceste v premeru 5 km pa bos ja vedel.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

d4vid je izjavil:

Kam lahko grem kolesarit, da je bolj ravnina in enostavno za kolesarit, bolj osrednja slovenija, savinjska in vmes...

Mislinja-Dravograd imas super kolesarsko progo. Ni ravno osrednja Slovenija, se pa splača prit pogledat.
I&#8217;m out.

lopov ::

Živ, draga si želi e-kolo in je našla v Intersportu Genesis E-PRO MTB 2.2 29"
https://www.intersport.si/genesis-e-pro...

Velikost, drža na kolesu, vse ji ustreza. Kakšno mnenje glede oprema in motorja?

Morda drug predlog za hardtail gorca na elektriko in s ceno 2.300-2.500 EUR?

msms ::

Za ta denar ni boljšega.

energetik ::

d4vid je izjavil:

Kolesa imajo prestave. Če ni ravno ekstremen klanec, potem nima veze. Vrtiš s svojim tempom, ali 7km/h v klanec ali 25/h po ravnem.
vires in numeris

Ori ::

živjo
pri meni situacija taka, da sem nula v kolesartvu sploh nimam kolesa, ampak včasih mi hčerka zateži zakaj nimam kolesa da bi šla se skupaj vozit, tako da zdej malo razmišljam o tej smeri da bi si ga mogoče res omislil. Verjetno bo bolj prav prišel spomladi kod zdaj pred zimo, ampak mogoče pa dobim kak dober deal v tem času.Zdaj me pa zanima kaj nej gledam, bolj sem nagnjen k rabljenemu kolesu kot novemu edino če dobim novega za skoraj isto ceno. max budget sem si nekako zastavil 500€ čeprav se mi tudi to veliko zdi ker nevem a me bo potegnilo notr al ne, rajši potem kupim na bolhi za 300€. vozil bi se pa makadam in cesta gosd pa to me ne zanima. kaj bi kej predlagali.
Sam malo gledam na bolhi nakamure, kaki scott je vmes ktm ali pa nov v dechatlonu rockrider 530 mislim da je.
hvala,lp

Steinkauz ::

Za štart si raje rabljenega kupi, kej tazga:
https://www.facebook.com/marketplace/it...

Pol pa kupiš novo boljše, če vidiš da rabiš.

Pat_MaGroin ::

rejven ::

Še jaz mam en vprašanje, druga polovica želi en "treking" kolo, recimo tam do jurja.
tale mi je padel v oči, zgleda kr dobr deal, če bo šla barva skoz:):
https://www.decathlon.si/p/329787-15405...

Večinoma se bo vozil lep makedam, kak lep "trail". Mnenje?

mikhaair ::

rejven je izjavil:

Še jaz mam en vprašanje, druga polovica želi en "treking" kolo, recimo tam do jurja.

V teh zahtevah sem jaz moji svetoval in nabavila Canyon MTB, 1x12, dal gor ožje makadamske/asfalt gume. Strošek vse skupaj 950 Eur.

rejven ::

mikhaair je izjavil:

rejven je izjavil:

V teh zahtevah sem jaz moji svetoval in nabavila Canyon MTB, 1x12, dal gor ožje makadamske/asfalt gume. Strošek vse skupaj 950 Eur.

Jah to je tud opcija, z enimi high roller gumami. Ajde trek je mal lažji, ma na konc bo pa barva napačna:))

nokken ::

Slucajno kdo uporablja za bike computer Wahoo Bolt/Roam?

dby ::

Ja, Wahoo Bolt.

@dby no potem pa eno vprasanje. Glede na to da sem dobesedno ze celo zivljenje na Polarju, pomeni da imam precej podatkov v Polar Flow. Kako je pri Wahoo s sinhronizacijo teh stvari? Ima Wahoo kaksno svojo aplikacijo podobno Polarjev Flowu (ali Garmin connectu), ali gre vse samo recimo v Stravo? Stvar je, da bi za mtb koncno imel nekaj s spodobno mapo in Polar tega ze lep cas nima vec (mogoce se to kmalu spremeni z Vantage v3) in po prebranem sodec je Bolt v2 precej dobra opcija. Hkrati pa bi za vse ostale sporte obdrzal Polarja, ter seveda obdrzal bi Polar Flow. Zato me zanima kako bi spravil te podatke iz nekega X racunalnika (trenutno sem najblizje ravno Bolt v2) v Polar Flow. Preko Strave?

dby ::

Wahoo ima svoj app (Wahoo Elemnt), katerega lahko povežeš s kupom storitev (npr. Stravo), ampak Polar Flow pa ne najdem na seznamu. Če PolarFlow omogoča povezavo s Stravo, bi potem verjetno to bila ena opcija.... sicer pa bi verjetno šlo preko kakšnega posrednika, npr. SyncMyTracks.

To da ne gre direktno v Polar mi je jasno. Konkurencne firme ne gredo ena z drugo :) Tudi Polar ne gre v Suunto ali Garmin (in obratno). Ampak v SyncMyTracks nisem nasel tega Wahoo, zato sem vprasal :)
Pa se eno vprasanje, ker ga rabim za mtb, kar pomeni da so mape malo bolj tako tako v primerjavi s cesto. Ce naredis track v recimo RideWithGPS in tiste potke na mapi ni, se vedno narise crto kjer track gre, ceprav na mapi ni ceste/poti?

Ekepeke ::

Jest sm svojga Canyona 7 AL rim brakes po dobre pol leta dal na bolho. Navozu sm kakih 500km in mi to enostavno ni več to. Dost mam tega cestnga kolesarjenja. Stalno neka tekmovalnost na stravi. Razdalje, cajti, odseki, rekordi,... pa kdo je šel na Stelvio in kdo ni šel. Dobesedno mam dost. This is not the way. Mel sem Kono Sutra in jo prodal. Napaka.

gusto ::

Ekepeke je izjavil:

Jest sm svojga Canyona 7 AL rim brakes po dobre pol leta dal na bolho. Navozu sm kakih 500km in mi to enostavno ni več to. Dost mam tega cestnga kolesarjenja. Stalno neka tekmovalnost na stravi. Razdalje, cajti, odseki, rekordi,... pa kdo je šel na Stelvio in kdo ni šel. Dobesedno mam dost. This is not the way. Mel sem Kono Sutra in jo prodal. Napaka.

Popolnoma nič od tega, kar si naštel, ti ni potrebno početi. Ni problem v vrsti kolesa.
Have you tried turning it off and on again?

Kalibri ::

Ekepeke je izjavil:

Napaka.
Škoda, ker nisi enostavno Strave izklopil.

Vseen je res, cestakarji se pogovarjajo o ten kka cajt ma kdo, mtbjevci pa obtem, kok se je kdo kje zložil. Vsaj moja generacija.

Po drug stran si pa sam kriv, ce tw v to potegne. Komot ignoriraš.

Kalibri je izjavil:

Ekepeke je izjavil:

Napaka.
Škoda, ker nisi enostavno Strave izklopil.

To bi bila se najboljsa odlocitev.
Kolesaris tako zaradi sebe, ne zarad drugih.
I&#8217;m out.

Sparkxl ::

Badwolff je izjavil:

Vseen je res, cestakarji se pogovarjajo o ten kka cajt ma kdo, mtbjevci pa obtem, kok se je kdo kje zložil. Vsaj moja generacija.

Po drug stran si pa sam kriv, ce tw v to potegne. Komot ignoriraš.

Zelo blizu resnice, ampak treba je it v detajle. Bi rekel da imajo tu vpliv pajkice...namreč pri mtb pajkičarih se dogaja točno isto. Poznam tipa recimo, ki že skoraj 20 let goni iz mb na pohorje, več krat tedensko in vsakič fanatično gleda vse možne parametre

val46 ::

In kaj točno ima to veze z eno drugo osebo, kot le z njim? Zaradi mene gre lohk 3x na dan na pohorje, al pa 5x na teden na triglav, pa bom jst zaradi tega še vedno hodil in kolesaril kot bo meni odgovarjalo. Če kdo kupi kolo z namenom da bo tekmoval proti ostalim, pol je zgrešil bistvo kolesarjenja. No, razen če si Pogačar ali Roglič.

Zakaj? Eni pač radi tekmujejo proti ostalim, jih je pa tudi dost, da najdejo svojo skupino, ker vsi to počno. In zakaj ne bi, oz zakaj tebe to moti? Bistvo kolesarjenja je lahko za vsakega nekaj drugega.
««
89 / 110
»»