Forum » Omrežja in internet » malo drugačna raba routerja
malo drugačna raba routerja
dba ::
Zanima me, ali je mogoče, da bi router uporabil kot "sprejemnik" za wireless na računalniku, ki nima wifi "kartice"?
Se pravi:
- imam wireless router normalno priključen za dostop do interneta ipd.
- računalnik v sosednji sobi, brez wifi kartice ipd.
- na računalnik bi priklopil drugi router (z lan kablom), ta drugi router pa bi se potem preko wifi priklopil na prvega in naprej na internet...
Če me je kdo slučajno razumel (ker še meni ni več jasno kaj sem napisal), prosim, da mi pove če je to možno in kako...
prvi router je siolov sinope 568 (normalna uporaba), drugi pa netgear wpn824v2 (bi ga uporabil kot brezžično mrežno kartico)...
Se pravi:
- imam wireless router normalno priključen za dostop do interneta ipd.
- računalnik v sosednji sobi, brez wifi kartice ipd.
- na računalnik bi priklopil drugi router (z lan kablom), ta drugi router pa bi se potem preko wifi priklopil na prvega in naprej na internet...
Če me je kdo slučajno razumel (ker še meni ni več jasno kaj sem napisal), prosim, da mi pove če je to možno in kako...
prvi router je siolov sinope 568 (normalna uporaba), drugi pa netgear wpn824v2 (bi ga uporabil kot brezžično mrežno kartico)...
it's_me ::
dvomim da netgear podpira client mode...
poglej če ti kje v nastavitcah piše client mode ali wds ali bridge
toxius ::
dvomim da netgear podpira client mode...
edino ja če podpira router WDS potem lahko to povežeš med sabo wireless...
cyber_killer ::
Kok eni radi komplicirajo. Kup wireless mrezno in jo vtakn v kisto. Al pa kup na USB, ce je blizu siolovga modema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z WIFI - routerOddelek: Pomoč in nasveti | 2627 (2047) | Cifix63 |
» | Router kot repeater - nekaj vprašanjOddelek: Omrežja in internet | 5256 (2769) | mile |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2392 (1986) | cordoba |
» | 2 wireless routerjaOddelek: Omrežja in internet | 2376 (1980) | wooted |
» | Brezžični Router namesto mrežne karticeOddelek: Omrežja in internet | 1610 (1383) | BigMan |