Forum » Pomoč in nasveti » Po menjavi grafične, ne zažene OS
Po menjavi grafične, ne zažene OS
stefp ::
Stara grafična:
ATI Radeon 9600 xt AGP
Nova grafična:
ATI Radeon x1650 PRO AGP
Staro grafično je delno uničila prenapetost. Analogni izhodi ne delajo, med tem ko digitalni izhod dela normalno. Ker občasno rabim TV out, sem se odločil za menjavo. Po zamenjavi noče zagnat OS (xp) in izpiše: "NTLDR manjka. Pritisnite Ctrl+Alt+Del za ponovni zagon". Po ponovnem zagonu izpiše enako.
Ponovno sem vstavil staro kartico in tudi noče več zagnat.
Morda kdo ve, kaj pomeni "NTLDR manjka", oziroma kako naj rešim težavo?
Matična pl. GigaByte K8NS za Athlon 64
Hvala!
ATI Radeon 9600 xt AGP
Nova grafična:
ATI Radeon x1650 PRO AGP
Staro grafično je delno uničila prenapetost. Analogni izhodi ne delajo, med tem ko digitalni izhod dela normalno. Ker občasno rabim TV out, sem se odločil za menjavo. Po zamenjavi noče zagnat OS (xp) in izpiše: "NTLDR manjka. Pritisnite Ctrl+Alt+Del za ponovni zagon". Po ponovnem zagonu izpiše enako.
Ponovno sem vstavil staro kartico in tudi noče več zagnat.
Morda kdo ve, kaj pomeni "NTLDR manjka", oziroma kako naj rešim težavo?
Matična pl. GigaByte K8NS za Athlon 64
Hvala!
huek111 ::
x1650 pro ima dodatno napajanje! Ali si ga priklopil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huek111 ()
huek111,
dodatno napajanje sem priklopil, sicer nebi videl niti prvih vrstic.
profius,
hvala,ker si mi pokazal pravo pot. Vendar je še kup težav. Prva, da nisem nek "računalniški maček". Druga, da se nikdar nisem učil angleško, nemško pa sem tako že zdavnaj pozabil. Tretja, na pamet tavati po bios-u si ne upam, da ne naredim sračje gnezdo.
Zato prosim še za vsaj osnovne korake po naše. Vse skupaj bom natisnil in odnesel domov, ker doma nimam povezave, dokler mi zadeva ne dela.
Lep pozdrav!
dodatno napajanje sem priklopil, sicer nebi videl niti prvih vrstic.
profius,
hvala,ker si mi pokazal pravo pot. Vendar je še kup težav. Prva, da nisem nek "računalniški maček". Druga, da se nikdar nisem učil angleško, nemško pa sem tako že zdavnaj pozabil. Tretja, na pamet tavati po bios-u si ne upam, da ne naredim sračje gnezdo.
Zato prosim še za vsaj osnovne korake po naše. Vse skupaj bom natisnil in odnesel domov, ker doma nimam povezave, dokler mi zadeva ne dela.
Lep pozdrav!
Rešil,
čeprav ne vem natančno, kje je bila napaka.
Po branju obsežnega gradiva zgornje povezave, bolje rečeno, gledanja bolj in manj znanih pojmov, sem se najprej razgledal po bios-u. Stvar je bila čudna. Prioriteta je kazala na napačen pogon in nikjer kar dveh trdih diskov. Ker pisanje navaja tudi probleme slabih spojev, sem se lotil čiščenja. Po ponovni namestitvi vseh konektorjev, sem nastavil še prioriteto in računalnik dela.
Obema hvala za pomoč in lep pozdrav!
čeprav ne vem natančno, kje je bila napaka.
Po branju obsežnega gradiva zgornje povezave, bolje rečeno, gledanja bolj in manj znanih pojmov, sem se najprej razgledal po bios-u. Stvar je bila čudna. Prioriteta je kazala na napačen pogon in nikjer kar dveh trdih diskov. Ker pisanje navaja tudi probleme slabih spojev, sem se lotil čiščenja. Po ponovni namestitvi vseh konektorjev, sem nastavil še prioriteto in računalnik dela.
Obema hvala za pomoč in lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero AGP 8X/4X grafično kartico?Oddelek: Kaj kupiti | 1432 (1175) | Pyr0Beast |
» | Onemogočen AGP slotOddelek: Programska oprema | 1153 (938) | Schranzman |
» | katera Grafična do 100€?Oddelek: Kaj kupiti | 2711 (1641) | Daliborg |
» | grafična na agp do 20k-nujno še danesOddelek: Zvok in slika | 1549 (1164) | ;-) |
» | Katero grafično kartico naj kupim? Ne kupovat Nvidie 7600gs!Oddelek: Kaj kupiti | 2463 (1677) | Raffaello |