Forum » Programiranje » [c++] Dynamic Array - majhen "problem"
[c++] Dynamic Array - majhen "problem"
Person ::
Tukaj imam en preprost primer dinamičnega arraya oz. polja:
To recimo da deluje, je pa malo nerodno za debugirat, saj v Visual Studiu ne moreš videti celotne tabele vseh elementov hkrati, če imaš dinamični array.
Moram recimo v watch okence vpisati: myarr[0], myarr[1], myarr[2]
A je kakšna možnost, da bi VS prepričal, da mi celotno polje prikaže hkrati? Pač tako kot če imaš statično polje.
LP A
int size = 3, i = 0;
int *myarr = new int[size];
for (i = 0 ; i < size ; i++)
myarr[i] = 10;
delete [] myarr;
To recimo da deluje, je pa malo nerodno za debugirat, saj v Visual Studiu ne moreš videti celotne tabele vseh elementov hkrati, če imaš dinamični array.
Moram recimo v watch okence vpisati: myarr[0], myarr[1], myarr[2]
A je kakšna možnost, da bi VS prepričal, da mi celotno polje prikaže hkrati? Pač tako kot če imaš statično polje.
LP A
Let's make something useful!
krneki0001 ::
Probaj tukaj s prikazovanjem testArray-a ali pa testArray[n].
aType testArray[9999]; int n = 0; { int i,v; cout << "koliko bo stevil: \n"; cin >> n; srand((unsigned)time(NULL)); for(i=0; i<n; i++) { testArray[i]= rand() % 100; v = rand () % 100; if (v>100) testArray[i]=-testArray[i]; } PrintArray( testArray, n ); menu(); } void PrintArray( aType A[], int nElements ) { cout << "[ "; for( int i = 0 ; i < nElements ; i++ ) { cout << A[i] ; if( i < nElements-1 ) cout << " , "; } cout << " ] " << endl; }
Vesoljc ::
probi napisat v debugger: myarr,10
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Person ::
probi napisat v debugger: myarr,10
Uuuuu, super :)
Deluje, hvala 100x ;)
Lepo sem še namesto 10 vpisal vrednost, ki jo trenutno zaseda spremenljivka, ki vsebuje podatek o številu vseh elemento.
Tole:
PrintArray(pITaskTriggers,iTaskTriggers);
void PrintArray( ITaskTrigger* A[], int nElements )
{
}
pa sicer koda deluje, samo se obnaša na enak način kot sicer dinamični arrayi.
Tako da hvala vesolcu za nasvet s foro: myarray,* , pri čemer je * pozitivno celo število :)
Let's make something useful!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] Razbitje stringa s pomočjo indeksovOddelek: Programiranje | 831 (709) | Shinobi |
» | Coursera naloga (python)Oddelek: Programiranje | 1963 (1591) | jype |
» | [Visual C++] String^ v char[20]Oddelek: Programiranje | 1472 (1429) | boogie_xlr |
» | [C++] dinamično 2d poljeOddelek: Programiranje | 3260 (3097) | bozjak |
» | sortirni algoritem v CjuOddelek: Programiranje | 1436 (1288) | GaPe |