Forum » Programiranje » Rabim nujno pomoč pri javascript
Rabim nujno pomoč pri javascript
b1e2n3i4 ::
Pozdravljeni,
Zanima me če bi mi lahko nekdo pomagal pri sledečem problemu:
Napisal sem neko kodo za izpis koledarja. Če preizkusiš kodo v brskalniku se ti najprej odpre pop-up okno v katerega vpišeš željeno leto in nato še mesec. Nato se ti koledar generira. Sedaj pa bi rabil da bi v ta pop-up okenca lahko vpisoval samo številke in ne tudi črk. Kaj moram narediti?
Hvala za vse odgovore.
Zanima me če bi mi lahko nekdo pomagal pri sledečem problemu:
Napisal sem neko kodo za izpis koledarja. Če preizkusiš kodo v brskalniku se ti najprej odpre pop-up okno v katerega vpišeš željeno leto in nato še mesec. Nato se ti koledar generira. Sedaj pa bi rabil da bi v ta pop-up okenca lahko vpisoval samo številke in ne tudi črk. Kaj moram narediti?
Hvala za vse odgovore.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
cevamok ::
Uporabi to funkcijo v javascript:
V HTMLju npr. pa uporabi:
Če vtipkaš znak, ki ni na seznamu se prikaže okno, ki te na to opozori.
Upam da bo to v pomoč
Tadej
var ValidChars="0123456789"; var IsNumber=true; var Char; function CheckNum(x) { for (i = 0; i < x.length && IsNumber == true; i++) { Char = x.charAt(i); if (ValidChars.indexOf(Char) == -1) { alert("Mora biti stevilka (dovoljeni znaki 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9"); } } }
V HTMLju npr. pa uporabi:
<input type="text" size="5" name="Datum" onkeyup="CheckNum(this.value); this.focus();return false;">
Če vtipkaš znak, ki ni na seznamu se prikaže okno, ki te na to opozori.
Upam da bo to v pomoč
Tadej
snow ::
if ni ravno funkcija.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] sortiranje priimkov po slovenski abecediOddelek: Programiranje | 1592 (1403) | mihies |
» | [javaScript] Preverjanje formata zapisa EMŠOOddelek: Programiranje | 2954 (2574) | win64 |
» | aspx preberm HTML straniOddelek: Programiranje | 1441 (1305) | Senzacionale |
» | [NALOGA][Java] Branje vsebine datoteke vzvratnoOddelek: Programiranje | 1619 (1561) | SkIDiver |
» | [C++] Pretvorba iz int v char *Oddelek: Programiranje | 2970 (2346) | Gundolf |