» »

7600 GT na 9500 GT

7600 GT na 9500 GT

alien-w ::

Cau folk,

eno vprasanje! Trenutno imam 7600 GT grafo, pa sem dobil džabe 9500 GT. Kera grafična je boljša? Obe sta pasivno hlajeni, zato sploh razmišljam o zamenjavi, od časa do časa pa poženem tudi kakšen špil. Aja, ekran je pa 24" LCD. Se da kako zrihtat, da bi 9500 GT dekodirala HD video?

TNX za odgovore!
Lp,
Janez

Jst ::

Na guru3d.com je VGACharts - ime je self explanatory.

Najnižja kartica, ki je gor, je 7900GS 256MB. In 9500GT 512MB je od 79GS hitrejša za približno 40% v 3DMarku2006, drugega nisem gledal.

Tako, da je odgovor na tvoje vprašanje: Da, splača se ti kartico zamenjati. Glede HD vsebine pa nisem prepričan, a bi si upal trditi, da kartica pomaga CPUju pri dekodiranju.

Na guru3d je tudi review 9500GT kartice: guru3d.com.

Preberi si; spodnji citat je iz prve strani.

Just like the rest of the series 9 products, this product isn't all about the performance increase within it's segment, but thing of PCIe 2.0 compatibility, lower power consumption and better PureVideo HD decoding.

edit: malenkostni popravki.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

dzinks63 ::

Tukaj imaš malo primerjavo: 7600GT vs 9500GT
Bistvene razlike med njima nebi bilo, rahla prednost za 9500GT. Če že hočeš malo več, posezi po HD 4670 ali pa še po čem boljšem.

nocutius ::

Skoraj bi se splačalo obe kartici prodat, pa kupit kaj malenkost boljšega. Kot predlaga dzinks63 vsaj kakšen hd4670 ali pa mogoče geforce 9600gs. Ker imaš velik ekran ne bi bilo narbe niti če bi nabavil še kaj močnejšega.

edit:
na bolhi bi za 7600gt dobil tam enih 30-35€, za 9500gt pa mogoče 45-50€. Se pravi da bi garant dobil vsaj 70€ za oboje, pa samo dodaš še par € za novo kartico.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nocutius ()

ModriN96 ::

Zdej če si ga dubu zaston itak kle ni uprašanje kaj je bolš k je itak 9500 bolša. :) Že serija je bolša, bolši ram ma gor, bolše frekvence...

No, sem zamenjal in vidim, da je res boljša kartica, čeprav vista z experience indexom pravi nasprotno. :) Prej sem imel 5,3 score za grafo zdej pa 4,8 za desktop performace za aero. Ampak tomb raider underworld laufa precej tekoče na 1920x1200 s skoraj vsem vklopljenim, medtem ko sem prej moral precej stvari izklopit.

No, hvala za pomoč, me pa zanima a še obstaja kakšen kul registry hack, kot so bili včasih za nvidio legendarni CoolBits, da si lahko zadevo navijal kar skozi gonilnike?

Sedaj je navijanje v gonilnikih included by default.

Pri meni tega ni ...

Aja, moraš si inštalirati System tools with ESA support. Imaš link tam, ko izbiraš driverje. Prej se je pa to imenovalo nTune.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gt220- A je res tko zanč za špile?

Oddelek: Strojna oprema
393402 (2341) Bananovec
»

grafična kartica GeForce