Forum » Programiranje » Hranjnenje gesel (Delphi)
Hranjnenje gesel (Delphi)
l0g1t3ch ::
Torej naredil sem aplikacijo, ki se povezuje na bazo in bi rabil način kako shraniti podatke kot so:
ime baze, port, uporabnišk ime, geslo,...
Sedaj so ti podatki shranjeni v plain text obliki v ini datoteki. Zanima me kako in s čim jih kriptirati da bodo čimbolj zaščiteni.
Geslo za prijavo v aplikacijo kriptiram z MD5 in shranim v ini samo hash nato pa ob prijavi vtipkano geslo hasiram in pirmerjam hash z shranjemim in tako ugotavljam pravilnost gesla. V zgornjem primeru pa to ne gre ker hasn ni dovolj saj rabim dobit nazaj vrednost da se lahko prijavim na bazo.
ime baze, port, uporabnišk ime, geslo,...
Sedaj so ti podatki shranjeni v plain text obliki v ini datoteki. Zanima me kako in s čim jih kriptirati da bodo čimbolj zaščiteni.
Geslo za prijavo v aplikacijo kriptiram z MD5 in shranim v ini samo hash nato pa ob prijavi vtipkano geslo hasiram in pirmerjam hash z shranjemim in tako ugotavljam pravilnost gesla. V zgornjem primeru pa to ne gre ker hasn ni dovolj saj rabim dobit nazaj vrednost da se lahko prijavim na bazo.
WarpedGone ::
Po moje maš napačno željo.
Premisli o tem, da gesla sploh nebi hranil - da je naloga uporabnika, da ga vpiše.
Premisli o tem, da gesla sploh nebi hranil - da je naloga uporabnika, da ga vpiše.
Zbogom in hvala za vse ribe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | shranjevanje gesla v bazo (brez autentikacije)Oddelek: Programiranje | 2254 (1610) | detroit |
» | Šifriranje podatkov v baziOddelek: Programiranje | 3259 (2885) | SeMiNeSanja |
» | MySQL ProblemOddelek: Programiranje | 1137 (684) | Barcelinho |
» | java in mysql -> preveri gesloOddelek: Programiranje | 1243 (1093) | Goldee |
» | Kako ugotoviti kje neka stran gostuje...Oddelek: Izdelava spletišč | 2554 (2295) | Uros!no |