Forum » Strojna oprema » Ali lahko PCI-E x16 uporabljam kot PCI-E x1?
Ali lahko PCI-E x16 uporabljam kot PCI-E x1?
B & O ::
Lep pozdrav, mene pa zanima če lahko svojo zvočno kartico Creative, ki je na vodilu PCI-E x1, namestim tudi v vodilo ki je sicer namenjeno grafičnim karticam PCI-E x16, imam namreč dva omenjena vodila, sama zvočna pa se mi trenutno na PCI-E x1 vodilo precej segreva ker je v neposrednji bližini same grafike? Mogoče butasto vprašanje
RC14 ::
Zdravo.Vidim, da tema na moje vprašanje že obstaja, pa bom tuki še vprašu, čeprav, če prav razumem da se da, bom vseen še enkrat vprašal.
Namen imam nabavit zvočno kartico Creative X-Fi Titanium, torej na PCI-E vodilu.
Problem imam sledeč:
Imam plato DFI LANPARTY LT P35-T2R in ima ta PCI-E x1 (torej tisto kratek slot ki ga uporablja zvočna) samo en in še ta je zakrit z mojo grafično kartico, ki pač zasede dva slota, torej je moj PCI-E x1 (ta majhen) slot neuporaben. Grafične kartice pa ne morem prestavit na drug slot, ker tam imam samo PCI-E x4 in bi grafična delovala počasneje.
Zanima me, ali lahko to zvočno kartico vstavim v ta ta-dolg slot, ki pač služi v primeru, če bi uporabljal še eno grafično (CrossFire), torej PCI-E x4 ?
Torej, ali lahko to zvočno kartico, ki uporablja kratek PCI-E vstavim v dolgi slot PCI-E, ki je namenjena za grafične kartice?
Upam, da mi kdo odgovori, ker si imam namem te dni kupiti zvočno.
Hvala
Lp
Namen imam nabavit zvočno kartico Creative X-Fi Titanium, torej na PCI-E vodilu.
Problem imam sledeč:
Imam plato DFI LANPARTY LT P35-T2R in ima ta PCI-E x1 (torej tisto kratek slot ki ga uporablja zvočna) samo en in še ta je zakrit z mojo grafično kartico, ki pač zasede dva slota, torej je moj PCI-E x1 (ta majhen) slot neuporaben. Grafične kartice pa ne morem prestavit na drug slot, ker tam imam samo PCI-E x4 in bi grafična delovala počasneje.
Zanima me, ali lahko to zvočno kartico vstavim v ta ta-dolg slot, ki pač služi v primeru, če bi uporabljal še eno grafično (CrossFire), torej PCI-E x4 ?
Torej, ali lahko to zvočno kartico, ki uporablja kratek PCI-E vstavim v dolgi slot PCI-E, ki je namenjena za grafične kartice?
Upam, da mi kdo odgovori, ker si imam namem te dni kupiti zvočno.
Hvala
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RC14 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okvara pci-e reže?Oddelek: Strojna oprema | 2229 (1834) | amacar |
» | Grafična kartica za PCI-E x1Oddelek: Kaj kupiti | 2452 (2224) | dzinks63 |
» | Grafična kartica pci-e x16 v reži x1Oddelek: Strojna oprema | 1146 (1079) | prkacin71 |
» | iz AGP na PCIOddelek: Pomoč in nasveti | 1952 (1840) | Jakka |
» | Katero PCI-e graficno nabavit od nastetih?Oddelek: Kaj kupiti | 1911 (1597) | mojsterleo |