» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
71 / 102
»»

x45 ::

Sem ze mislu, da bos reku vsaj 150+...
Sicer pa se dobi 785G plate precej pod 100€.

tole vzami
asus 785-g full atx AM3 - 10 faz pa ene 93eur

http://www.dinokomp.si/product_info.php...

ali
GA 770 + sb 710 ( am3 ) 90 eur.

oboje je na dinokomp.si

ta plata je pa tko... lahko da bo sam za neko navijanje ni ravno lahko kaj skuriš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

DJ MartiNi ::

Jaz bi predlagal MSI 770-C45. Ima DDR3 podporo, ACC in dovolj nizko ceno. S tisto malo platko se pa ne bi igral in čakal na USB 3.0 verjetno še kar nekaj časa. Dobra alternativa bi bila ASUS M4A785TD-V Evo. Samo se že približamo 100€.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

destroyer2k ::

Sem kar asus 785-g full atx AM3 naročil, ker enostavno ne da se mi ubadati z tem več. Pa kasneje ko bom menjal matično bom, pa še en procesor kupo za to plato pa je (za brskanje po internetu uporabljal).

Dr_M ::

Pametna odlocitev.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

destroyer2k ::

Nekaj me zanima ali obstaja kaka druga trgovina, ki ima to matično (mimovrste, enaa itd.). Drugače bom pa tole naročiv (bral sem in z dinokomp niso najbol zadovoljni).

GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H

PrimozR ::

Kera plata je pa najbolša za tistega X1 45 nm semprona? Da se odklene, more imet ACC ane? Pa more met 5 oz. 6 SATA portov, HDMI izhod ter mATX velikost. :)

Vazno je, da ima SB750 ali SB710.

SB710 ali SB750 je predpogoj, da se menimo o kakršnem koli odklepanju. Poleg tega mora biti še ustrezen BIOS, ki ti bo omogočil eno normalno delovanje po odklepu. ASUS ima kar se tega tiče kar vredu poskrbljeno s svojim Unleashing mode. Sledi mu GigaByte s svojim hybrid mode ter MSI s svojim EC Firmware-om.

Kar se tiče MSIjevih mATX plat za AM3, bo treba še počakat kako bo z BIOSem. Dve mATX plati na 785g so izdali pred kratkim in niso niti še dobavljive vsaj kar se Slovenije tiče. Upam da bo Asbis kaj zrihtal. Kolikor mi je znano, oni uvažajo MSIjevo robo.

Mah, sej sploh ne vem kaj sprašujem, ker se bo zadeva realizirala, če sploh, nekje proti koncu leta. Takrat bo pa situacija itak popolnoma drugačna :D

Takrat boš mogoče kupil kar enega Athlona II X4 iz serije 6xx in z ACCjem po možnosti uspešno odklenil vseh 6MB L3ja. :)

Že poročajo o uspelih odklepih L3ja: Athlon II X4 620

Zgodovina sprememb…

kikibeck ::

Kdaj pa pridejo tele X4 athloni?

V Sloveniji bi morali biti v kratkem. V tujini so že na voljo.

Bo prišel pa tudi Phenom II X4 965BE z 125W TDPja: fudzilla.

meni ni jasno, zakaj amd tako spona napetosti na procesorjih. 955 ima 1.35v, povsem dovolj bi bilo 1.25v, tako da bi lahko imel brez tezav tdp 95w.
intelovi procesori imajo nizje napetosti (imajo pa manj rezerve na stock napetosti),zato imajo tudi nizji tdp.

Takrat boš mogoče kupil kar enega Athlona II X4 iz serije 6xx in z ACCjem po možnosti uspešno odklenil vseh 6MB L3ja. :)

Že poročajo o uspelih odklepih L3ja: Athlon II X4 620

Nah, overkill, bo dual core čez glavo. Zadeva bo morala furati software raid, torrent klient pa mogoče predvajati HD filme. Za slednje je bil na XPjih dovolj že single core Celeron 420 :D Bolj mi je važna nižja poraba, ker bi zadeva laufala 24/7.

meni ni jasno, zakaj amd tako spona napetosti na procesorjih. 955 ima 1.35v, povsem dovolj bi bilo 1.25v, tako da bi lahko imel brez tezav tdp 95w.
intelovi procesori imajo nizje napetosti (imajo pa manj rezerve na stock napetosti),zato imajo tudi nizji tdp.

ja to drži. moj dela tud 0,1V downclockan stabilno in navit za 300 mhz .

stavim da stabilno delajo skor vsi amd ji na precej nižjem TDP ju ( v core- u )

Zgodovina sprememb…

No ja...vsaj vemo, da AMD ne hodi po neki tanki liniji stabilnosti. Kar se pa šparanja tiče, je pa tu C'n'Q tehnologija.

AMD bo vsekakor še kaj izdal v 45nm in me prav zanima, če bodo izdali dvojedrnika, ki bo imel TDP manjši od 45W. Če bo, potem bi menjal svojega trenutnega Athlona X2 BE-2400. Če pa ne, bom mogoče veeno nadgradil že zaradi izboljšane C'n'Q tehnologije. Bom videl kaj bo trg ponudil, pa se bom potem odločil.

ja to drži. moj dela tud 0,1V downclockan stabilno in navit za 300 mhz .

stavim da stabilno delajo skor vsi amd ji na precej nižjem TDP ju ( v core- u )

Koliko pa staviš, bajto? se lahko vselim? Če nekomu na forumu zadeva deluje na 0,1 V nižji napetosti to zgolj pomeni,d a je dobil dober primerek. kaj misliš da AMD za brezveze dviga napetost in s tem porabo? napetost dvignejo do te mere, da dela ne vem, 90 % jeder pri določeni frekvenci. Če bi jih 50 % delalo na nižji kul, ampak zaradi drugih 50 % napetosti ne morejo spustiti. Lahko jo pa sam.

Če nekomu na forumu zadeva deluje na 0,1 V nižji napetosti to zgolj pomeni,d a je dobil dober primerek. kaj misliš da AMD za brezveze dviga napetost in s tem porabo? napetost dvignejo do te mere, da dela ne vem, 90 % jeder pri določeni frekvenci. Če bi jih 50 % delalo na nižji kul, ampak zaradi drugih 50 % napetosti ne morejo spustiti.

Intel ima lahko pri enakem modelu, razlicne napetosti, AMD ima pa enake.

AMD bo vsekakor še kaj izdal v 45nm in me prav zanima, če bodo izdali dvojedrnika, ki bo imel TDP manjši od 45W.

Zaenkrat nic ne kaze na to. Bo pa Athlon x3 in x4 z 45W. Komi cakam.. >:D

galu ::

http://geizhals.at/a453237.html Athlon x4. To vsi čakate?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

wow 93 eur!! quad pa cache se da odklent kokr vem?

Mitja358 ::

2.6GHz bo stal baje 83€., boxed verzija seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

TOP ::

X45 pri tebi se dajo vsi odkleniti,so pa le redki ki majo to srečo.

Na XS sem ujel eno debato, kjer je bilo omenjeno, da naj bi AMD imel posebno linijo za Propus in Rana procesorje, torej 4 jedra in brez L3 predpomnilnika. Naj bi celo obstajala slika jedra brez L3. Trenutno so to se Deneb jedra, z izklopljenim L3 predpomnilnikom.
Glede na to, da imata 620 in 630 95W TDP (predpomnilnik se se vedno napaja, ampak je samo programsko onemogocen), 600e in 605e pa 45W, je povsem verjetno, da je to res.

Mitja358 ::

Na XS sem ujel eno debato, kjer je bilo omenjeno, da naj bi AMD imel posebno linijo za Propus in Rana procesorje, torej 4 jedra in brez L3 predpomnilnika. Naj bi celo obstajala slika jedra brez L3. Trenutno so to se Deneb jedra, z izklopljenim L3 predpomnilnikom.
Glede na to, da imata 620 in 630 95W TDP (predpomnilnik se se vedno napaja, ampak je samo programsko onemogocen), 600e in 605e pa 45W, je povsem verjetno, da je to res.

Dobro sklepanje.

jest10 ::

Dobro sklepanje.

Ali pa ne...
Ti 45W procesorji imajo opazno nižjo frekvenco in tudi nižjo napetost. Od tukaj nižja poraba

Ti 45W procesorji imajo opazno nižjo frekvenco in tudi nižjo napetost. Od tukaj nižja poraba

630 in 620 imata 2.8 oz 2.6GHz in 95W TDP, 600e in 605e bosta imela pa 2.2GHz oz 2.3GHz in 45W TDP. Razlika v frekvenci ni tako velika, poraba je pa pol manjsa.
Ce bi bilo 65W bi se nekako slo, ampak bi mogl met procesorji res zelo nizko napetost.

Tukaj je ena primerjava. Nevem pa ce so to dejanske slike jedra.

Meizu ::

Zanimivo... X3 in X4 imata enako porabo pri enaki frekvenci, le da ima x4 več predpomnilnika?

To je TDP, ne poraba.

Meizu ::

Vem ja, se opravičujem sem zamešal. TDP je isti ja.

novica meseca:

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

AMD jev dvanajst jedrnik !

Zgodovina sprememb…

novica meseca:

AMD jev dvanajst jedrnik- monoliten!

Ima kateri proc še tako obliko?:D
To je seveda za serverje... Pa mogoče za uporabnike, ko bo mogoča povezavo 6-8 GPU-jev.8-)

novica meseca:

AMD jev dvanajst jedrnik- monoliten!

2x6 jeder je zate monolitno?

podnožje je novo 1944 pin gor pa kot se vidi dva 6 jedrnika, dovolj hitro povezana napram npr c2Q na 775.:P

Zgodovina sprememb…

Kaj ima C2Q tukaj veze?

Sicer pa baaad da je novo podnožje. No ampak na socket F ga verjetno res ne bi spravili...

podnožje je novo 1944 pin gor pa kot se vidi dva 6 jedrnika, dovolj hitro povezana napram npr c2Q na 775.:P

Ali sta povezana s čigumijem ali cvirnom, ni važno. Stvar ni monolitna, kakor si kokodakal višje

Kaj potle to pomeni da AMD prihajajoči šestjedrniki,bodo potrebovali novo podnožje in ne bo šlo na AM3 plate.

Kaj potle to pomeni da AMD prihajajoči šestjedrniki,bodo potrebovali novo podnožje in ne bo šlo na AM3 plate.

Pomoje bo šlo. 12 jedernik ima "pohabljeno" obliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

Ppl, tista slika ob novici je enostavno raztegnjena novica opterona, ki je krožila okrog že pri anajvi šestjedrnikov. Da ne bo kdo mislil a je slučajno resnična zadeva.

Sej je vse pojasnjeno.
Novo podnozje bo zato, ker bo imel procesor 4x DDR3 kanale. Poleg tega, ima se precej hitrejsi HyperTransport.
Procesor pa nima monolitnega jedra, ampak je povezan preko HT. Ima namrec 4 linke (ostali Opteroni imajo 3).

Pojasnjeno je, če znaš nemško :P

Jaz ne znam :)

M-XXXX ::

Moram rečt, da tisti, ki uporabljate stock coolerje od Phenom serije da se mi smilite. Če se vam zdi ta cooler tih vam priporočam takojšen obisk otorinolaringologa>:D Da pa ne govorim da ima zadeva pri idle okoli 50C...

Zdej kako je pri novi seriji Phenomov ne vem, samo pri prejšnjih je bil hladilnik isti šmoren, kot pri X2 procesorjih-ni glasen, neslišen pa tudi ne:P Hladi pa res bolj slabo, samo dokler se ne dviga napetosti na procesorju ni panike.

Moram rečt, da tisti, ki uporabljate stock coolerje od Phenom serije da se mi smilite. Če se vam zdi ta cooler tih vam priporočam takojšen obisk otorinolaringologa>:D Da pa ne govorim da ima zadeva pri idle okoli 50C...

res ??.. še dost huje je core i7 z 90 st. na loadu step C0 in C1... so moral hitr nov step nardit. Fotke sem tud že objavil...pa ne samo jas.... to pa je res za zjokat.:P

Zgodovina sprememb…

Ja X45 ma na kateri frekvenci je takšen temp,si pa tud pozabu napisat.

M-XXXX ::

res ??.. še dost huje je core i7 z 90 st. na loadu step C0 in C1... so moral hitr nov step nardit. Fotke sem tud že objavil...pa ne samo jas.... to pa je res za zjokat.:P

Kot prvo- moj C1 je imel mnogo manj, kot drugo ima najbrž Phenom 2 realno temperaturo blizu 80C (glede na to da headpipa ni mogoče prijeti) kot tretje- koga briga kašna je temperatura dokler dela? Zaradi mene lahko procesor dela pri 500C, važno da dela tako kot je treba. Če pa se mi nek ventilator dere na ušes je pa hudičevo žalostno.
««
71 / 102
»»