» »

Nakup novega PCja - nujno!!!

Nakup novega PCja - nujno!!!

dlicen ::

Zadeva je takšna, da nujno in čimprej rabim nov PC. Morda že kar jutri (sobota).
Problem je v tem, da nimam več toliko vpogleda v te računalniške zadeve in ne vem iz glave, kaj bi točno vzel, za izobraževanje pa nimam preveč časa:(.
Proračun je, recimo, okoli 1000€, za svoj denar bi pa seveda rad čimveč.

V oko mi je padla sledeča zadeva:
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
ali se splača? Ali so komponente OK, ali si s tem zapiram kakšna vrata?
In kako je s kupovanjem pri tem trgovcu, ali so PCji OK, ali ga bom morda moral nositi na servise, itd? Pred leti sem namreč enega že kupil tu, pa je bil zelo bogi.
Fajn mi je tudi, da sem v Kopru in je Comtron blizu in lahko torej po PC skočim jutri.

Najlepša hvala za vsakršen nasvet.

Valvoline ::

Heh,kaj za jurja nič ne dobiš al kaj :)

dlicen ::

?
Sprašujem, kakšna se vam zdi navedena konfiguracija...

Valvoline ::

Super vendar mal predrago se men zdi...
800e max za tole

bluefish ::

Le zakaj se ti tako mudi? Jutri pa ga ne boš dobil, če želiš nekaj dobrega.

Najprej povej, za kaj boš uporabljal računalnik, potem pa govorimo naprej.

dlicen ::

Pri sestavi.si me ista konfuguracija pride nekaj čez 1000€.

dlicen ::

Mudi se mi, ker stari crkuje in ne folga več, sem pa sredi velikega projekta, ki ga moram kmalu končat. Zato imam manj časa, kot denarja, na žalost. Nobenega pa ni prav dosti:(.
Uporaba: arhitektura, 3D, DTP, Adobe in podobno. Za danes, pa tudi nekaj naslednji let, naj bo mir.
Če bo pa čas, pa tudi kakšna igra...

dzinks63 ::

Tukaj imaš podobno konfiguracijo dost bolj ugodno:
PC PLUS THOR Q9400/ 4GB/ 640GB/ ATI 4850 512MB DDR3 799€,
Big Bang Koper

bluefish ::

Potem glej nekaj v smeri štirijedrnika (Q9400 recimo), obvezno vsaj 4GB RAMa (raje več, če delaš z ogromnimi datotekami in projekti), priporočam tudi dva diska WD 320GB + WD 640GB ali več (eden za sistem, drugi za datoteke, če ti en odpove - seveda sekundarnega ne potrebuješ, če že imaš kakega), grafična pa bo zadoščala že neka bolj osnovna v rangu ATI HD3xxx (seveda pa v primeru CAD/CAM programov kakšen GeForce 9800GT).

dlicen ::

Tukaj imaš podobno konfiguracijo dost bolj ugodno:
PC PLUS THOR Q9400/ 4GB/ 640GB/ ATI 4850 512MB DDR3 799€,
Big Bang Koper


Tnx.
Aha, tu pa pride do izraza moje nepoznavanje trenutnih trendov: koliko se pozna, da tale iz BB ima 800MHz rame (v Comrtonu 1066+) in samo en Radeon 4850 (v Comtronu 2)?

bluefish ::

tisti v Comtronu bolj cilja na igračarje in navijalce. Za nek normalen sistem, kjer želiš stabilnost so 800MHz RAM-i dovolj, ena 4850 pa tudi.

dronyx ::

Meni se zdi za tole preveč denarja. Jaz sem obdržal samo škatlo in napajalnik, ostalo pa zamenjal z podobnimi komponentami (ista grafična, procesor C2D E8400) in sem dal malo več kot 600 €

Edit:
Spregledal da ima ta notri dve grafični kartici. To se mi zdi brez veze in razmetavanje denarja, sploh če ti igre niso glavna uporaba PC. Pa tudi če ti bi bile, se ena sama 4850 v večini iger obnese povsem v redu, razen če ne bi rad igral na 26" zaslonu na maksimalni resoluciji in kvaliteti slike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Steinkauz ::

Štirijedrniki so povečini brezveze(folk kr misli, da bo vse 4x hitrej pol, raje vzameš dvojedrika, ki ima večji brute force)
Tega e8500 brez dvigovanja voltaže naviješ na 3800mhz(samo daš fsb na 400, torej ti ni treba bit neki expert). Če pa se lotiš malo bolj resnega navijanja 4,2-4,5ghz pri še vedno zmernih voltažah.


Sestavljeno v agt.si, so v Ljubljani
Osebno ena najboljših trgovin, ker imajo prodajalci nekaj pojma in se da marsikaj zmenit :)

EDIT: Eh šele zdej vidu da ne rabš kej dost za špile. Potem vzemi navadno 4850...
Potem pride tudi 4 jedrnik prov. Drugič napiš prvo zakaj rabiš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Steinkauz ()

dlicen ::

Hvala.
Še eno vprašanje (morda butasto, a vseeno): kako priključiš monitor (crt, vga kabel) na računalnik z dvema grafičnima karticama?

bluefish ::

@Steinkauz: glede na to, da se ukvarja s 3D štirijedrnik še kako pride prav pri rendiranju, kjer je v praksi pohitritev skorajda tolikšna, kolikor jeder ima procesor.
Če se ukvarja z resnimi projekti je dobro ciljati že v osnovi na deafult čim višjo frekvenco in se izogibati navijanju, ker ni ravno fin občutek, če ti tistih nekaj MHz navitja za sabo potegne nekaj ur dela na projektu.
Poleg tega v tovrstem računalniku niti ne potrebuješ neke kartice z 1GB GDDR in Golden Sample,...

@dilcen: če sta povezani s SLI oz Crossfire, potem je ena primarna in priključiš nanjo. Če pa je kartica ena z dvema grafičnima jedroma, potem imaš itak dva priključka in je vseeno, kam vključiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Valvoline ::

QUAD je najboljše.
Prihajajao multithread aplikacije in igrce ki fajna izkoristijo vsa 4 jedra. V tem primeru QUAD pomete z C2D.

Steinkauz ::


Ok prenovljeno...

In berite moj edit prosm :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Steinkauz ()

bluefish ::

No, to je pa že boljše.

dlicen ::


Ok prenovljeno...

In berite moj edit prosm :)


Ja, to pa je zanimivo.
Jebemti, če me cajt ne bi basal...

//edit: ampak tole je cena komponent, ne? jaz rabim sestavljeno kišto in niti približno se mi ne da, niti nimam časa jo sestavljat. in kako je s priklaplanjem crt-ja z vga kablom na dve grafični v crossfire modu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dlicen ()

Valvoline ::

Čak malo... comtron varijanta ima 2x4850 v cf.
Ja to je potem solidna cena...

bluefish ::

hja, če cajt ne bi bil ovira, potem bi se ti splačalo počakati še nekaj kratkih mesecev na i7 procesorje. Žal pa je vmes tisti "če".

solatko ::

Jaz ti priporočam, da se v AGT-ju zmeniš za zamenjavo ramov na 1066Mhz, bo verjetno okoli 1000, vendar imajo odlično MB, najboljši disk, enkratno ohišje (poskrbljeno za odlično hlajenje (napajalnik spodaj), na vrhu pa odličen, tih ventilator, ki vleče vroč zrak ven). Skratka, boljši komplet, za to kar ti rabiš, kot oni v PC Plus, kjer je notri verjetno kakšne bolj slaba matična plošča, glede na to, da ne dajo podatka, za katero plato gre. Če boš vzel v AGT-ju, grem stavt, da ti v dveh urah sestavijo komp, toliko časa pa verjetno imaš. Po mojem, ti bodo sestavljanja še v ceno računal, sej so fejst fantje.
Tudi Comtron nima podatka o MB, je pa to najvažnejši element pri PC-ju, kar se tiče stabilnosti delovanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Steinkauz ::

Sestavijo ti ga zastonj
http://www.agt.si/sestavi/
Verjetno ti ni treba glih s tem izpolnit
Jst bi jim poslal mail nej mi sestavjo oziroma majo tut msn :)

dlicen ::

Hvala tistim, ki mi predlagajo nakup pri Agt, trgovino poznam, a ponavljam, da so oni v LJ, jaz pa v KP, torej med naročanjem, sestavo in dostavo računala izgubim še kakšen slab teden dni... čas je pa tukaj pomemben faktor.
Vprašal bom takole: ali je kakšen razlog, zaradi katerega IZRECNO ne bi kupili tistega Q9400 iz Comtrona? OK, morda je kakšen € predrag (a vseeno se mi ne zdi preveč, saj ima 2 grafi, dobro matično, ok proc). Ali je njegova konfiguracija OK in ali imate kakšne pomisleke o kvaliteti Comtron sestavljenih računalnikov?
Hvala.

Steinkauz ::

Jah če nujno rabiš pol nimaš kej. Samo če majo na zalogi pa imaš cajt, bi se pomoje dal v sredo že prevzet, če imaš čas se zapeljat. Jst bi sestavil, naročil pol jih pa v pondeljek kontaktiral in vprašal, če imajo vse naročeno na zalogi, reku da je nujno, pa kdaj bi lahko prišel iskat. Če je ok, greš iskat, drugač greš v comtron. Comtrona sicer ne poznam, tako da kvalitete trgovine ne morm komentirat.

solatko ::

Tronovi računalniki ne slovijo glih po kvaliteti. Sem imel dva iz tvojega konca v popravilu in ti lahko povem, da so bile prav švoh komponente, za tisto ceno, za ktero so bili kupljeni, poleg tega niso bili kabli nič urejeni, sem porabil skoraj pol ure, da sem v kišti naredu kolikor toliko reda.
Poglej, v ponedeljek pokličeš v AGT in ti bodo fantje v parih minutah povedal, kdaj ti lahko mašino zrihtajo. Če imajo vse komponente, je sestavljena v eni uri, naložen testni program in to je to. Če testirajo 24 ur, tako kot je napisano na njihovi strani, imaš v torek do 14 ure lahko v Kopru.
Dve grafične kartice služijo izključno za igrice, pri nobeni drugi stvari ni razlike, poleg tega je ohišje najcenejše in proti anteku tre hundred totaln šrot, napajalnik je za 200w pre švoh, glede na model, tako, da ne boš dobil tistega, kar bi rad uporabljal nekaj let. Poleg tega je garancija na celoto in ne moreš nič sam nadgrajevat, pri po tvojih željah sestavljenem je vedno na komponente - MB asus p5q - tri leta, grafična 3 leta, disk 5let, rami najmanj 5let ali doživljensko, napajalnik 3leta.... Neekonomičen nakup, glede na 3 slabe komponente (ohišje, napajalnik in slabši procesor), ter eno odvečno komponento (ena grafična preveč), garancija na komplet 2leti - z doplačilom 3. Dobro premisli, saj računalnika ne kupuješ, kot srajco, raje kak dan počakaj, saj stara mašina bo zdržala še nekaj dni, potegni si dol cccleaner, počisti register in svinjarijo, ki se je nabrala, pa bo še nekaj časa zdržal. Sam praviš, da je bil tisti, ki si ga pri njih kupu bolj bogi, še danes ne delajo boljših. Problem je, da vstavijo nekaj super komponent, potem pa dajo zraven nekaj jajc, ki pokvarjo cel posel, pa tudi pri sestavi so grozno površni. Že v garancijskem roku boš nekajkrat brez računalnika.

dlicen ::

Hmmm.
Ko smo že pri ljubljanskih trgovinah, kakšno je splošno mnenje Funtechu in njihovi robi ter cenah?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dlicen ()

solatko ::

Nimam izkušenj, drugače pa so baje kar v redu, baje da imajo kar konkurenčne cene. Glede cen si poglej njihovo stran

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

dlicen ::

Zaenkrat sem se odločil, da bom sestavil neko optimalno konfiguracijo, v ponedeljek poklical Agt in jih vprašal, ali mi lahko TAKOJ začnejo sestavljat računalnik.

edit: konfiguracija. prosim za komentarje, sicer pa je precej podobna tisti predhodno predlagani od Steinkauza. nVidia je namesto Radeona, ker mi je glaven performance v CAD in Adobe okolju, sploh ne v igricah. In tukaj pa glede driverjev se mi zdi, da je nVidia še vedno ba boljšem. Raptor disk pa bo za OS in SW, je drag, ampak hiter.


Antec Three Hundred Črna
LC Power LC8650 "Ozeanos" v2.2
ASUS P5Q Pro
Intel® Core™ 2 Quad Q9550
Scythe Ninja 2
Mushkin PC2-6400 "Extreme" KIT 4096MB 800 MHz DDR II
Gainward GeForce 9800 GT "Golden Sample" 1024MB GDDR 3 PCI-Express™ 16x
Western Digital WD1500HLFS "VelociRaptor™" 150GB 10000RPM 16MB Serial ATAII
Western Digital WD6400AAKS "Caviar ® SE16" 640GB 7200RPM 16MB Serial ATAII
NEC AD-7201S LightScribe™ Črna
Skupaj 1.142,83€

edit2: printscreen iz agtja mi na noben način noče prilepit gor na forum, tako da konfiguracijo prilagam v tekstu:(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dlicen ()

bluefish ::

Odlična konfiguracija. Sicer bi lahko pri tovrstnih komponentah malo več vložil v nek bolj kvaliteten napajalnik, vendar pa bo tudi ta OK.

gruntfürmich ::

looooooooooool
zanimivo.
jst bi ti svetoval:
poceni ohišje, tagan napajalc-morda corsair, ne dragih ramov, radeon 4850, ne neca za dwdrw.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dlicen ::

ja, tagana pri agp nimajo.
kaj pa je z necom narobe?

bluefish ::

Zadnje serije niso preveč kvalitetne, poleg tega je večina generičen Optiarc.

dlicen ::

kateri pekač pol? samsung,...?

solatko ::

Ohišje je za to ceno odlično, pekač raje vzemi samsung, drugače si se pa odlično odločil, edino RAM-e bi jaz za tvoje potrebe vzel 1033Mhz, če ti razlika v ceni ni prevelika. Tudi napajalnik je v redu. Bravo.

dlicen ::

ja sej to ne vem, koliko se razlika v frekvenci rama pozna v praksi?
ali moram frekvenco rama izbirat glede na frekvenco procesorja (da sta nekako, po kakšnem delitelju, kompatibilna)?

bluefish ::

1066 RAM pride v poštev pri navijanju, za stock frekvence procesorja pa je 800 več kot dovolj.

gruntfürmich ::

samsunga so zelo hvalili. pa tudi lite on.a, potem pa še pioneer.ja.
pri ramih je bilo narejeno par testov. nekaj malega pridobiš z nižjo latenco in višjimi frekvencami, sam pa presodi če je to vredno razlike 50€.
če bi jst uzel tko dober komp, bi prvo uzel tagana; ni predrag, pa še zelo dober je, tko glede voltaže in izkoristkov.
za moj naslednji komp pa sem se odločil da si sam izdelam ohišje:)) pravzaprav samo nekakšne podstavke za plato, diske, napajalc in grafo:D8-)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

solatko ::

Če boš veliko delal z grafiko, potem le vzemi 1066Mhz, glih če ne boš navijal, se pri zahtevnih aplikacijah kar pozna. Za tagana je pa brez veze metat denar stran, ker je napajalnik, ki ga je izbral, tudi po testih, med bolj stabilnimi.

dlicen ::

Aja, še to:
Ali je pri AGT garancija na cel računalnik (in je torej zapečaten in ga ne smeš odpirat) ali po komponentah (in ga torej lahko sam nadgrajuješ in odpiraš po želji)? Pri Funtech vem, da je garancija po delih in lahko PC tudi odpiraš, za AGT pa ne vem...
Hvala.

bluefish ::

Tudi če odstraniš nalepko garancija velja na posamezne komponente.

dlicen ::

OK, hvala vsem za mnenje.
Danes sem računalnik naročil, dvignem ga v sredo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je vreden tega denarja? in če se splača?

Oddelek: Kaj kupiti
362292 (1171) Sizzay
»

Računalnik za 600-700€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
665342 (3501) cosmicsuper
»

kupujem računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
232076 (1655) janezek67
»

Sestavljen PC za 700 - 800 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
51143 (1035) dzinks63
»

windows xp home edition

Oddelek: Operacijski sistemi
6782 (719) g33kbuster

Več podobnih tem