» »

windows vista / bios

windows vista / bios

FeniksII ::

enostavno sem se odločil instalirati windows visto. predhodni OS je bil windows xp. V glavnem, grem v bios, formatiram disk in na 'sveže' instaliram visto. vista je na disku in vse dela ok, ampak potem sem hotel iti v bios. ne gre. enostavno ne morem dostopati do bios-a. sedaj me zanima razlog zakaj je temu tako. Verjetno ne bi naredil najboljše, če bi hotel xp nazaj in bi se namenil instalirati xp preko viste (mislim zaradi achi vmesnika)?

Highlag ::

Vista nima nič z biosem. Če si pa imel prenosnika in zradiral cel disk si pa mogoče naredil napako, ker je lahko "del" biosa na disku. Si premalo napisal.
Never trust a computer you can't throw out a window

FeniksII ::

hm, gre za prenosnik. bios na disku? nisem niti pomislil, ker nise imel nikoli podobnih težav z dostopanjem do bios-a, je pa res da sem uporabljal xp in linux. vsekakor imam namen iti nazaj na windows xp. kaj predlagas highlag?

c00L3r ::

Tvoj post je nesmiseln. Dostop do BIOS-a ni vezan na OS. Ko si formatiral disk, si kvečjemu zbrisal kako backup particijo. Vzami navodila od prenosnika in poglej katero tipko moraš stisnit da prideš v BIOS.

Edina logična stvar, ki mi še pride na misel je to, da daš Visto v Hibernate namesto Shutdown, v tem primeru med zagonom ne moreš dostopat do BIOS-a.

Sba ::

Če pritisneš samo gumb "Ugasni" v Visti, gre računalnik v spanje ali hibernacijo (en od teh). Če ga želiš čisto ugasniti moraš "pritisniti" skranjo desni gumb v Start meniju in izbratu Shut Down.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Highlag ::

Ne vem kaj naredit. Odvisno od firme prenosnika in kaj firma ponuja za recovery. Skrajna sila je servis.

Del biosa sem mislil predvsem na front-end torej vmesnik, ki je grafične sorte. Nekaj v tem smislu so imeli celo Compaqovi desktopi že pred leti. Zadeva je zasedla kar nekaj diska. Ko si pa stisnil tisto tipko za dostop do biosa, te je pa pričakalo neke vrste okensko okolje, kjer si lahko uporabljal miško za spreminjanje nastavitev biosa.
Never trust a computer you can't throw out a window

ender ::

BIOS z okenskim okoljem in miško sem imel jaz na no-name 486-ki, ampak je bilo vse implementirano v čipu. Najnovejši HPji imajo spet grafičen BIOS (pravzaprav EFI) z miško, ampak je vse na čipu - BIOSov, ki bi zaganjali okolje za konfiguracijo z diska že nekaj časa nisem videl (so pa bili popularni kakšnih 7-10 let nazaj).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

c00L3r ::

Kaj pa če disk crkne? Potem lahko celi PC v smeti vržeš?

PC se mora zagnat, pa če not sploh ni nobenega diska, prav tako mora bit takrat možno prit v BIOS.

FeniksII ::

hvala vsem sodelujočim za nasvete in ideje. Kapo dol. Kot drugo..''napako'' sem odpravil..Vprašal pa sem se, če naj vam sploh omenim kaj je bil vzrok, ker je bil res banalen. Med delom na prenosniku sem 'ugotovil', da je numerična tipka 'f2' (med drugim se uporablja za dostop do biosa na tem prenosniku) preprosto prenehala funkcionirati (nobenega odziva) ... odgovor zakaj ne gre iti v bios je na dlani..se že posipam s pepelom..

DonMatejo ::

samo, da si ugotovil... to je važno... je bilo pa kar nekaj uporabnih nasvetov... popravi pa bo šlo, lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne morem v Bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
122064 (1824) solatko
»

Zaklenjen bios

Oddelek: Operacijski sistemi
91034 (884) Icematxyz
»

windows xp težave pri zagonu

Oddelek: Operacijski sistemi
10808 (697) solatko
»

Windows se ne zažene zaradi zunanjega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
473232 (2612) ManDriver
»

Help-kako do BIOS-a ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
72633 (2547) Aspirinix

Več podobnih tem