Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

Alamar ::
Absolutno prepovedano plus popolnoma nič ne boš videl ponoči s temi žarnica. Poglej si svetilnost v oglasu - 300 lumnov. Navadna Osram H4 žarnica za 3 EUR ima svetilnost 1650/1000 lumnov.

čuhalev ::
Živjo, kako naj reagiram, ker je bil en izmed dveh enakih izdelkov razbit. Pač izdelek ni bil čisto nič zavit. Zaenkrat, ko je zadeva še v dostavi, imam samo opcijo, da prekličem, vrnem ... jaz bi pa rad denar za 1 izdelek nazaj. Naj počakam, da se rok dostave izteče in odprem case?

bela120 ::
Kako je z vračilom izdelka če ti ni všeč. Pay pal baje ponuja neko ugodnost ,da ti krijejo poštnino je kaj na tem kako to poteka

Machete ::
A kdo ve kako na .de objaviš oglas, če si registriran na .com in te obravnava ebay kot da si USA prodajalec, brez da rabiš dopolnit registracijo, da si business prodajalec oz. podjetje?

Ajnstajn` ::
ob bidanju na izelek na nemškem ebayu dobim sledečo napako:
Napaka ostane enaka, ne glede na to ali odspodaj nastavim na mečijo:
Tako,da si ne morem izdelka poslati niti v moj nabiralnik v nemčiji. V čem je štos?
Ali lahko kakorkoli bidam na izdelek?
Napaka ostane enaka, ne glede na to ali odspodaj nastavim na mečijo:
Tako,da si ne morem izdelka poslati niti v moj nabiralnik v nemčiji. V čem je štos?
Ali lahko kakorkoli bidam na izdelek?
//
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ajnstajn` ()

toplakd ::
Kontaktiraj prodajalca. Tebe primarno zazna kot uporabnika s privzetim slovenskim naslovom,
prodajalec pa ma omogočeno da lahko samo nemci bidajo.
prodajalec pa ma omogočeno da lahko samo nemci bidajo.

mat11 ::
Pa imaš nastavljeno primarno kot svoj naslov Nemčija? Verjetno nimaš, naredi to in bo delalo.
mat

Če imaš naslov v Nemčiji, potem nastaviš v nastavitvah ta naslov kot primarni. Mnogi prodajalci imajo drugače blokirane p.o. boxe. Vsaj na ebay.com, za ebay.de nisem preverjal. Če pa nimaš naslova v Nemčiji, potem moraš prosit prodajalca, ali lahko pošlje v Slovenijo in, če je pripravljen, mora prodajalec odblokirati tvoj ebay id. Potem lahko izdelek kupiš/bidaš.

aha, hvala.
Bi mi kdo razložil še, kaj pomeni Überweisung ?
na večini nemških ebayerjev je to kot možnost plačila.
Sklepam da gre tu za bančni prenos oziroma neke vrste predplačilo?
Če je to res bančno nakazilo direkt na njihov bančni račun, me zanima, kako varno je to?
Ali se lahko pobrišem pod nosom, če ne prejmem artikla in kakšne so moje možnosti v takšnem primeru?
Bi mi kdo razložil še, kaj pomeni Überweisung ?
na večini nemških ebayerjev je to kot možnost plačila.
Sklepam da gre tu za bančni prenos oziroma neke vrste predplačilo?
Če je to res bančno nakazilo direkt na njihov bančni račun, me zanima, kako varno je to?
Ali se lahko pobrišem pod nosom, če ne prejmem artikla in kakšne so moje možnosti v takšnem primeru?
//

Machete ::
Ja gre za plačilo na račun.
Poglej ranking / rate prodajalca in se odloči. Če je zelo dober se nimaš kaj sekirat.
Shrani izpisek transakcije ali elektronsko ali fizično in ga magari prileti v komentar na artikel ali pošlji ko plačaš. Enako označi pri artiklu da je artikel plačan.
Poglej ranking / rate prodajalca in se odloči. Če je zelo dober se nimaš kaj sekirat.
Shrani izpisek transakcije ali elektronsko ali fizično in ga magari prileti v komentar na artikel ali pošlji ko plačaš. Enako označi pri artiklu da je artikel plačan.

aha...
ma tak tak je vse to...
ponavadi gre za bide in prodajalci nimajo več kot 50, nad 100 je že redkost.
Tako da glede na to se je bolje izogniti.
ma tak tak je vse to...
ponavadi gre za bide in prodajalci nimajo več kot 50, nad 100 je že redkost.
Tako da glede na to se je bolje izogniti.
//

Pri plačilu preko nakazila z računa nisi zaščiten s strani ebaya tako kot pri paypal plačilu. Zato se je tega najbolje izogibat, oziroma uporabljat pri res odlično ocenjenih prodajalcih. Načeloma se da potem dokazovat, samo je imho škoda časa in truda, če ni nujno potrebno.

radmannsdorf ::
Živjo, kako naj reagiram, ker je bil en izmed dveh enakih izdelkov razbit. Pač izdelek ni bil čisto nič zavit. Zaenkrat, ko je zadeva še v dostavi, imam samo opcijo, da prekličem, vrnem ... jaz bi pa rad denar za 1 izdelek nazaj. Naj počakam, da se rok dostave izteče in odprem case?
poslikaj oboje, preko ebay-a kontaktiraj prodajalca, prilepi slike(linke do slik) in ga povprašaj kaj je za narediti. ponavadi najprej ponudijo pošiljanje drugega izdelka, potem šele vračilo denarja. omeni mu da bi rad denar za en izdelek nazaj, če pa hoče da mu razbito reč vrneš, mu reci da ni problema če on plača poštnino :)

Moram pohvalt tale usb vmesnik, iz Hong Konga do mene v samo 9-ih dneh.
http://www.ebay.com/itm/251324420472?_t...
http://www.ebay.com/itm/251324420472?_t...

mgermo ::
Prodajalc bi rad, da mu nakažem keš preko Paypala direktno (ne preko ebaya). Imam vseeno zaščito kot kupec?

Assass1n ::
Imaš zaščito vendar ne tako dobro kot preko ebay. Jaz sem nakazal direktno 300€(preko paypal) pa potem 3 dni nisem normalno spal, vse je bilo ok samo jaz nimam dobrih živcev. Odloči se pa sam.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

seminal ::
Prodajalec me je napizdo za original Sandisk extreme kartico.. hitrosti so samo 47read in 42 write.. zaj me zanima poštnino za Uk bom že sam kril. A refund zajema ceno izdelka in poštnino ki sem jo plačal ali samo ceno izdelka? Pa še vprašal sem ga če je ziher tak kot treba. Te samo dam return item pa označim fake še kaj?
LP
LP

seminal, povej mu da mu ne misliš dat dobre ocene, ker izdelek ni tak kot naj bi bil.
glede usb polnilca za v avto, ti pa še sporočim koliko da ven, ko pride frend z multimetrom :)
glede usb polnilca za v avto, ti pa še sporočim koliko da ven, ko pride frend z multimetrom :)

amacar ::
Kitajci so tudi "face". Kupim izdelek vreden 3GBP. Ker je "pokvarjen", pišem kitajcu, ki hoče video. Posnamem mu 5 minutni video, zadeva je neuporabna, pa mi napiše, če se strinjam da mi vrne 0.4GBP. Valda napišem, da če se heca, pa odpiše, da če se strinjam z 0.8GBP. Bom videl, kaj bo v prihodnje odpisal.

perci ::
Takoj daj refund. To, kar se gre, je samo taktika zavlačevanja (da mine rok za dispute), ki se jim včasih izplača.

radmannsdorf je izjavil:
seminal, povej mu da mu ne misliš dat dobre ocene, ker izdelek ni tak kot naj bi bil.
IN kaj naj naredim če bo reko ok za negativ feedback :P, meni je pa 38€ šlo v nič :( Boljše da takoj zahtevam refund al?
@perci to je name letelo da naj dam refund?
A recimo če dam sedj negativni feedback, pa potem reče prodajalec da bo vrno denar pa naj izdelek pošljem, in da naj spremenim v pozitivni feedback lahko to spremenim, ker to je prvi primer ko so em nategnili zdaj pa še britanec. preko 200 nakupov pa še nisem mel težav.

Ni kitajec :P, oz. nevem iz UK je bila kartica, pa vrednost ni glih 2€, da bo z veseljem refundal :)

bela120 ::
Kako pa rešiti stvar v tem primeru .V petek naročim torbico ok plačam in dobim mejl potrdim naročilo.Od takrat naprej vsak dan dobivam mejle z računom in opisom izdelka vedno piše ,da je izdelek odposlan in naj jim pišem če ga ne dobim v roku 3-4 dni .Poleg pa še povezavo do dhl -a ampak mi ne najde paketa aja prodajalec je nemec ocena je ok

MaticKregar ::
Mene zanima, če naročim več stvari pri istem prodajalcu, potem gre vse na enkrat od njih?

Limona ::
lep pozdrav
a obstaja kakšna vrjanta da prekličem naročilo zatem ko so me že utrgali denar iz paypala?
a obstaja kakšna vrjanta da prekličem naročilo zatem ko so me že utrgali denar iz paypala?

sasiti ::
En izdelek čakam že 40 dni in sem dal "i didnt receive the item" na ebayu, nakar mi danes prodajalec znesek refundira, tako da to je rešeno. Hkrati mi pošlje naslednje sporočilo:
"We really have already shipped product out to you. Just becuase of the some uncontrolled reasons, the logistics company delay the delivery.In order to protect your buyer protection, we agree to refund you. But we need confirm,1)After the full refund, could you leave Postive Feedback, with Detailed Seller Ratings over 4 stars per each criteria? If not, please do not leave any feedback .2)eBay will email you the cancel transaction request, please accept it. (we could take back the eBay transaction fee.)3)Could you pay us back if you receive the items?
Ker sem čisto frišen glede ebaya sparšujem, če je s temi zahtevami kaj takšnega, da se lahko kje zapletem in ne dobim refunda (čeprav denar je že na paypalu) ali sem brez veze paranoičen?
"We really have already shipped product out to you. Just becuase of the some uncontrolled reasons, the logistics company delay the delivery.In order to protect your buyer protection, we agree to refund you. But we need confirm,1)After the full refund, could you leave Postive Feedback, with Detailed Seller Ratings over 4 stars per each criteria? If not, please do not leave any feedback .2)eBay will email you the cancel transaction request, please accept it. (we could take back the eBay transaction fee.)3)Could you pay us back if you receive the items?
Ker sem čisto frišen glede ebaya sparšujem, če je s temi zahtevami kaj takšnega, da se lahko kje zapletem in ne dobim refunda (čeprav denar je že na paypalu) ali sem brez veze paranoičen?

Limona ::
spet jaz,
torej kitajcu sem pisala če lahko dobim denar nazaj in prekličem naročilo, odgovoril mi je tole:
"Hi, I respect your decision!
i decide to issue a full refund to cancel the transaction in 48hours
if you can leave me a positive feedback with 5 star, I will appreciate your help
have a nice day!"
torej jaz zaj razumem da bo denar vrnil, ampak sem hkrati dobila v mail da so izdelek že poslali. Denarja pa na paypalu še nisem nazaj dobila.
kaj bi zdaj to pomenilo?
torej kitajcu sem pisala če lahko dobim denar nazaj in prekličem naročilo, odgovoril mi je tole:
"Hi, I respect your decision!
i decide to issue a full refund to cancel the transaction in 48hours
if you can leave me a positive feedback with 5 star, I will appreciate your help
have a nice day!"
torej jaz zaj razumem da bo denar vrnil, ampak sem hkrati dobila v mail da so izdelek že poslali. Denarja pa na paypalu še nisem nazaj dobila.
kaj bi zdaj to pomenilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Limona ()

Pithlit ::
48ur = 2dni.
Prečekiraj vsake tolko, če čez 2 dni še ne bo nič pa ponovi vajo. V kolikor se ti zadeva izide... 5 zvezdic. Če se ti ne, in je transakcija drugače v redu se pa ne jajcat z negativnim feedbackom... raje nič ne dajat (jaz bi sicer dala glih tko 5 zvezdic... konec koncev ni kitajc kriv da si kupec premisli po tem ko je deal že sklenjen).
Tisti mail je pa tko... dobiš ga ko nekdo na drugi strani klikne da je poslano, čeprav bo poslano šele čez par dni.
Prečekiraj vsake tolko, če čez 2 dni še ne bo nič pa ponovi vajo. V kolikor se ti zadeva izide... 5 zvezdic. Če se ti ne, in je transakcija drugače v redu se pa ne jajcat z negativnim feedbackom... raje nič ne dajat (jaz bi sicer dala glih tko 5 zvezdic... konec koncev ni kitajc kriv da si kupec premisli po tem ko je deal že sklenjen).
Tisti mail je pa tko... dobiš ga ko nekdo na drugi strani klikne da je poslano, čeprav bo poslano šele čez par dni.
Life is as complicated as we make it...

name_G ::
Zdravo,
Super tema. Ampak ogromno strani :(
Mi lahko kdo prosim pove kje približno (na kateri strani) je napisan kakšen vodiček o prodajanju na e-bayu. Sam sem hotel prodajati pa se mi je zaustavilo pri shippingu. Ponujalo mi je tiste fed-ex, ups , us-mail opcije + tisoče nekih drugih "priority shipping" etc. dropboxov, pa nisem vedel kaj izbrat? na e-bayu drugace kupujem že kar nekaj let se pravi z PAyPalom mam vse pošlihtano. Prodajati pa še vedno ne znam...
So kakšne pasti na katere je treba paziti?
Mi lahko kdo prosim pove kje približno (na kateri strani) je napisan kakšen vodiček o prodajanju na e-bayu. Sam sem hotel prodajati pa se mi je zaustavilo pri shippingu. Ponujalo mi je tiste fed-ex, ups , us-mail opcije + tisoče nekih drugih "priority shipping" etc. dropboxov, pa nisem vedel kaj izbrat? na e-bayu drugace kupujem že kar nekaj let se pravi z PAyPalom mam vse pošlihtano. Prodajati pa še vedno ne znam...

dottor ::
Imel bi eno vprašanje, ali bi spodaj linkan kabel deloval, če ga priklopim na VGA priklop na monitorju in nanga priklopim PS2 konzolo preko rumenega kabla (za zvok bi šel direkt na zvočnike ker imajo RCA priklop dodatno):
http://www.ebay.com/itm/VGA-Male-to-TV-...
Do se daj sem imel PCI TV kartico ampak zaradi menjave ohišja ne pride več v poštev, pa iščem alternativo. USB TV kartice si že ogledujem, ampak iščem vsaj neko poceni začasno rešitev. Hvala.
http://www.ebay.com/itm/VGA-Male-to-TV-...
Do se daj sem imel PCI TV kartico ampak zaradi menjave ohišja ne pride več v poštev, pa iščem alternativo. USB TV kartice si že ogledujem, ampak iščem vsaj neko poceni začasno rešitev. Hvala.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

St235 ::
Nope.
Torej ravno obratno od tega kar ti iščeš.
Work with laptops and desktops with VGA cards that has TV-Out function capability.
Torej ravno obratno od tega kar ti iščeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

čuhalev ::
radmannsdorf je izjavil:
poslikaj oboje, preko ebay-a kontaktiraj prodajalca, prilepi slike(linke do slik) in ga povprašaj kaj je za narediti. ponavadi najprej ponudijo pošiljanje drugega izdelka, potem šele vračilo denarja. omeni mu da bi rad denar za en izdelek nazaj, če pa hoče da mu razbito reč vrneš, mu reci da ni problema če on plača poštnino :)
Sem kontaktiral prodajalca, poslal sliko razbitega in celega ter dobil denar za en izdelek nazaj. Sicer samo 1,8 USD, ampak se bodo vsaj naučili zavijati.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: čuhalev ()

Zdravo,Ti moraš izbrat "Economy International Shipping" ali "Standard International Shipping". Priporočam prvega, ker je precej daljši časovni razpon, preden se lahko kupec pritoži, da še ni dobil pošiljke. Tam v okence potem vpišeš ceno pošiljanja, ki si jo prej izračunaš na strani naše pošte. Lahko dodaš še kakšen dolar ali dva ekstra za embalažo in pakiranje. Ni pa treba pretiravat s cenami poštnine, ker to odbija potencialne kupce in tudi pri feedbacku ti lahko zateži, da si ga nategnil s poštnino, ker kupec vidi dejansko ceno na nalepki od pošiljke. Drugače pa še dodatno v sam opis oglasa vključiš vse podatke o načinu pošiljanja. Vzemi si čas in pobrskaj po temi. Vsaj zadnjih 20 strani, ker je precej uporabnih informacij, tudi za prodajanje.

Master_Yoda ::
Je mozno na eBayu ko brskas med reviewi enega selerja iskati oz. filtrirati po dolocenem izdelku ? Seller ima 17000 review ow in 100 prodanih kosov nekega izdelka. Rad bi pa videl vse feedbacke za ta izdelek pri tem sellerju.

Master_Yoda ::
Mislil sem ce je kaksna boljsa moznost kot to, ker na stran lahko prikaze samo 200 elementov in je treba strani menjavati.

Jebac18 ::
lep pozdrav
ker mi iz povezane kartice ni uspelo opravljat nobenega nakupa, sem jo izbrisal iz paypala, sedaj me zanima kaj naj naredim je najboljse izbrisat paypal račun gor na računu paypal imam 3eur imam pa predplačnisko viso electron od banke koper
ker mi iz povezane kartice ni uspelo opravljat nobenega nakupa, sem jo izbrisal iz paypala, sedaj me zanima kaj naj naredim je najboljse izbrisat paypal račun gor na računu paypal imam 3eur imam pa predplačnisko viso electron od banke koper