Forum » Programska oprema » c# stringi
c# stringi
rose22 ::
Živjo!
Imam en (za vas najbrž čist lahek)problem: za faks moramo nardit program, ki prebere niz znakov in določi število besed v njem. Besede so ločene z ločili in presledki. Zanima me, kako naj ločim besede od ločil in presledkov? Kako naj naredim, da mi bo štelo celo besedo?
Hvala za odgovor
lp, R
p.s.: se opravičujem, ker sem napisala vprašanje v napačni temi. (kk se to prestavi, če se zmotiš?)
Imam en (za vas najbrž čist lahek)problem: za faks moramo nardit program, ki prebere niz znakov in določi število besed v njem. Besede so ločene z ločili in presledki. Zanima me, kako naj ločim besede od ločil in presledkov? Kako naj naredim, da mi bo štelo celo besedo?
Hvala za odgovor
lp, R
p.s.: se opravičujem, ker sem napisala vprašanje v napačni temi. (kk se to prestavi, če se zmotiš?)
- spremenila: rose22 ()
Gandalfar ::
najbolj simpl nacin je da se preprosto s for zanko zapeljes cez niz in primerjas vsak znak s seznamom locil. Ce je tam notri, ves da je to premor med dvema besedama in povecas en stevec.
Tutankhamun ::
Obstaja pa tut string.split(), pa mu daš v argument usa ločila pa presledek. Rezultat pa dobiš array besed. Pol pa sam nardiš count () al size nevem točn pa dobiš število besed. 2 vrsitci programa.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tutankhamun ()
frudi ::
Če boš uporabil string.split() metodo, kot njen drug parameter obvezno podaj možnost, da naj odstrani prazne rezultate. Sicer bodo v končnem arrayu tudi prazni elementi. No, sej boš videl, če poskusiš...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | (Java) Iskanje manjkajoči podatkov v tabeliOddelek: Programiranje | 1051 (816) | noraguta |
» | C# - domača nalogaOddelek: Programiranje | 2207 (1748) | IceBoX |
» | C# Iskanje besedOddelek: Programiranje | 1769 (1619) | Spura |
» | C++ statistikaOddelek: Programiranje | 1499 (1172) | hexor |
» | [C++] tekst in vrsticeOddelek: Programiranje | 906 (852) | buba švabe |